Annebergs IF-BKW 2-1 (2-0)
Mål BKW: Bujar Mazreku (straff)

KIK-Oskarström IS 0-2 (0-1)

SBK-GIF/VIF 0-10 (0-3)
Mål GIF/VIF: Robin Möller 3 (en straff), Alexander Nilsson 2, Noak Pettersson 2, Charlie Boson, Dennis Delerud, självmål

LTIK-IS-Örnia 0-0

Jämnt, händelsfattigt och mycket ställningskrig. LTIK fick göra fem ändringar i startelvan gentemot segermatchen mot Oskarström och ju längre matchen led ju mer måna blev man om poängen. För Örnia var det viktigare att vinna än vad det var för LTIK, som först och främst ville hålla avståndet i tabellen. ISÖ lyckades inte med någon riktig slutforcering och skapade aldrig den där farliga målchansen.

LTIK:s målvakt Ahmad Reza-Jafari räddade en straff i den 75:e minuten sedan domaren hittat en hands på LTIK:are i eget straffområde. Reza-Jafari var mycket bra i matchen tillsammans med lagkapten och mittback Daniel Hellsten. Plus till hela laget för en fin kämpainsats.

Sperlingsholms IF-VBoIS 2-5 (2-2)
Mål VBoIS: Jim Leandersson 2, Jesper Nilsson Öhrn, Johan Bengtsson, Michael Svensson

VBoIS låg under med 2-0 men lyckades hämta upp till 2-2 innan paus. I andra kunde man sedan göra ytterligare tre mål och till slut ta en klar seger.

Laholms FK-Genevad/Veinge IF 10-0 (3-0)
Mål LFK: Simon Olsson 3, Gabi Morad 3, David Pinot 2, Edvin Frick, Rasmus Liedman

I och med segern är LFK i praktiken klart som seriesegrare och för Klass 1.

Toppmatch ikväll

Tisdag:

Klass 2:

Laholms FK B-Genevad/Veinge IF B kl 18:30, Glänningepark

Toppmöte i Klass 2 södra. Båda lagen ställer upp med fifty, fifty startspelare i A och B-lagsspelare. LFK ska säkra seriesegern, men GIF/VIF lär sälja sig dyrt.

Reultat lördag

Trean:

LFK-Skottfint 3-1 (1-0)
Mål LFK: Gabi Morad, Hannes Persson, Berat Sulejmani

Läs om matchen här.

GIF/VIF-RGIF 5-1 (1-0)
Mål GV: Oskar Hemhagen, John-Paul Conde, Armin Darban, Charlie Bosson, Fabian Andersson
Mål Giffen: Henrik Ragnarsson.

Övrigt intressant resultat (från fyran):

Getinge IF-IF Leikin 1-2 (0-1)

Resultatet gör att BKW just nu är serieledare i division 4. En poäng före Getinge.

Fyran:

BKW-IF Böljan 6-0 (2-0)
Mål BKW: Manfred Walldén, Visar Demaj 2, Bujar Mazreku (straff), Arlind Halimi

Det blev storseger för BKW i toppmötet med Böljan. BKW i serieledning, om än en möjligen tillfällig sådan. Getinge spelar under lördagen.

VBoIS-Haverdals IF 3-0 (1-0)
Mål VBoIS: Erik Lindberg, Anders Stam, Andreas Nilsson

Torup/Rydö FF-KIK 0-6 (0-3)
Mål KIK: Jonatan Eriksson 4, Emanuel Hultberg, Benjamin Ekberg

Torups målvakt målchansutvisad i den 23:e minuten. Jonte kapades och satte dit straffen. Jonte (skönt att kunna skriva Jonte. Petersson är ju numera i SNFF) gjorde också 2-0 på nick. Emanuel Hultberg satte dit trean på frispark. Innan paus fick T/R sitt andra röda. En vansinnestackling, troligen i frustration, tvingade knappast domaren att tveka. 3-0 i paus och två man mer. I andra kom fyran och feman av Jonte. Innan Benjamin Ekbeg satte dit 6-0 fick T/R en tredje spelare utvisad för vårdslöst spel (andra gula). Peter Carlsson var lysande som mittback i KIK.

Oskarström IS-LTIK 2-3 (2-0)
Mål LTIK: Daniel Hellsten, Olle Günher Hanssen, Miridon Berisha

Lagen hade en varsin halvlek. OIS mål snt i första. I andra tog LTIK via en tidig reducering över skeendet på plan. Hellsten dundrade en frispark i mål från långt håll. Han dundrade sedan ytterligare en frispark mot mål som Olle Günther Hanssen kunde stöta returen i nät på. I den 75:e minuten satte Miridon Berisha dit 3-2 efter framspelning från Jacob Björk.

SBK-K/FF 0-12 (0-6)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 5, Henrik Fridberg 2, Tobias Johansson, Ola Sandberg, Daniel Johansson, Simon Carlsson

SIF-Trönninge IF 3-11 (1-8)
Mål SIF: Per-Åke Lindell, Fredrik Gustavsson, Oskar Moberg

YBK-Lidhults GoIF 0-9 (0-4)

Tomas Karlsson:

"Mörkret tog över. Regnet föll från askgråa moln. Likt symboler skickade från en högre makt tornade de väldiga skepnaderna upp sig på himlavalvet. Tröjan var dyngsur. Noak gömde huvudet i en handduk, Filip Nilsson var tom i blicken. Comebackade Nisse undrade nog vad i helvete han gett sig in i. Ovädret dånade mot kioskens plasttak och inne i huvudet slogs känslorna mot tomheten om rätten att plåga min gamla själ. Tomheten med sin bittra apati mot känslor av skam, hat, uppgivenhet och skuld.

Likt en mobbare som kissar på mobboffrets gravsten ekade Lidhults segersång i omklädningsrummet bredvid. För trött för att orka göra motstånd. Istället lät jag skiten skölja över mig. Total förnedring. Total kapitulation. Förmodligen var det såhär Hitler kände sig i bunkern när hans galna sjuka dröm höll på att krossas och Sovjetiska bomber föll över Berlin. I Ysby föll inga bomber men i Ysby krossades 14 spelare av Skogslaget.

En efter en droppade besvikna spelare ut från omklädningsrummet. Ordförande Åkesson hängde flaggor på tork. Emelie grillade burgare till några eftersläntrare. Själv stirrade jag på väggen. Ville inte gå ut ifall nu någon i publiken mot förmodan skulle stå och vänta. Ville slippa kommentarer, blickar och diskussioner. Den stackars publiken som betalat 30kr och lagt två timmar i regnet. Kommer de tillbaka är de inte bara tappra. Då är de helt galna.

Till sist femton snabba steg till bilen. Nu hade mörkret tätnat. Bensinmätaren visade nästan noll. Sket i att tanka. Det är min fru som ska ha bilen imorgon. Det är exakt 8 timmar tills barnen vaknar. Då ska vi plocka bär. Det kommer säkert pissregna.

Vi kan inte skylla på något. Vi hade bra lag. Vi var taggade. Vi sög. Nu är vi spellediga. Har några dagar på mig att kolla upp på nätet hur kollektiv kollaps behandlas. Bestraffning? Teambuildning? Äh, vi kör en lagfest på lördag istället.

Även i dödsskuggan kan man se solen. Vi kommer igen."

Fredag:

Fyran:

BKW-IF Böljan kl 18:30, Wallevi

Toppmatch i fyran. I BKW finns båda nyförvärven från LFK: Johan Green och Andreas Martinsson med. Visst ser BKW:s trupp mycket, mycket stark ut. Skulle inte precis allt skita sig, och om man ger f*n i att ställa ut skorna i de avslutande omgångarna så vet i tusan om inte BKW spelar i elitfyran nästa säsong. Jag tror det.

Mål LFK: Gabi Morad

Det blev en tung förlust för LFK i bortamatchen mot serieledande Vinberg. LFK gjorde tidigt 1-0 då Gabi Morad nickade en hörna i nät. LFK var det bättre laget i första halvlek och borde också gjort tvåan. David Pinot missade friläge och Alfred Karlsson prickade stolpen. I andra halvlek chocköppnade Vinberg med 1-1 direkt efter pausvilan. Serieledarna kunde sedan ta över tillställningen något och med kvarten kvar gjorde man också 2-1 efter hörna. LFK försökte gå för en kvittering men lyckades inte. Framförallt med tanke på första halvlek borde LFK fått någonting med sig från den här matchen. Vinbergs målvakt Emil Balado utsågs efter matchen till planens bäste.

Trönninge IF-GIF/VIF 1-7 (0-4)
Mål GIF/VIF: Robin Möller 2 (en straff), Oscar Gustafsson, Fabian Andersson, Charlie Boson, Marcus Kjellsson, Dan Boson (straff)

Efter 7-1-seger mot TIF ligger seriesegern nära för GIF/VIF:s del. Frågan är om man nu inte kommer att gå obesegerade genom serien? Det känns onekligen så. Mot TIF hade man fyra spelare från start som ifjol spelade division 3-fotboll och självklart tuggar ett mittfält med Noak Pettersson och Dennis Delerud sönder det mesta i sin väg på den här nivån och ett par divisioner upp. Med en betryggande 6-0-ledning i ryggen kunde man låta sin målvakt Dan Boson gå upp och slå in 7-0 på straff. Innan matchen var över hann TIF tröstmåla genom Emil Lund. Förlusten för TIF:s del var den första hemma på Tuvan för säsongen. Matchen var den andra i rad där GIF/VIF gjorde sju mål.

Simlångsdalens IF-VBoIS 2-0 (1-0)

KIK-Vapnö IF 5-0 (4-0)
Mål KIK: Jonatan Eriksson 3, Leo Axelsson, Peter Carlsson

LTIK-Torup/Rydö FF 1-4 (0-2)
Mål LTIK: Simon Vedin

LTIK hade inte marginalerna på sin sida mot ett duktigt Torup Rydö. LTIK stod upp bra och var det lag som inledde bäst. T/R tuggade sig in i matchen och tvingade så småningom LTIK:arna till hårt jobb då man idkade ett bra passningsspel och hela tiden hade spelbara gubbar. Men LTIK höll emot. Med tio kvar till paus slog T/R en längre boll med precision längs kanten. Löpningen från forward var perfekt och avslutet över LTIK:s målvakt André Pettersson kliniskt, 0-1. Innan paus tilldömdes serieledaren också en ytterst tveksam straff för hands, typiskt, där LTIK precis lika gärna kunde fått frispark med sig. Pettersson var på straffen, men den smet in.

Andra halvlek var länge mållös. Med kvarten kvar kunde dock LTIK reducera då Olle Günther Hanssen spelade fram Simon Vedin som gick förbi sin gubbe och placerade bollen i nät. Därmed skapades lite spänning i matchen. LTIK gick för en utjämning men T/R blev inter särskilt stirriga, i serieledning som man är, och med tio minuter kvar kunde man komma tre mot tre på en omställning (omställningen föregicks av en situation där LTIK fick fördel istället för den frispark man borde fått). Inspelet blev bra och LTIK-försvarare tvingades styra bollen i egen kasse. Snöpligt! Innan matchen var slut kunde T/R också göra fyran då ett avslut stryrdes via LTIK:are, typiskt, förbi en duktig Pettersson i LTIK:s mål. LTIK:s högerback Linus Jerkesten stod på nytt för en bra insats.

K/HFF-YBK 3-2 (1-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Henrik Fridberg
Mål YBK: Jakob Johlin, Filip Svensson

"Förberedelserna inför Kornhultsmatchen var allt annat än optimala. Likt ebolasjuka droppade spelare efter spelare av. Någon skadade sig på träningen, en annan skulle jobba och en tredje skulle springa långlopp. Väl på plats hade laget formerats enligt 4-4-1-1 modellen med comebackande coach Karlsson på innermitten tillsammans med Noak Bolmgren. Ivarsson tog högerbacken och Kalle Karlsson fick vikariera på topp eftersom Jonte Gunnarsson saknades.

Efter nio minuter gjorde KHFF ledningsmålet efter att inkallade keepern Emil Davidsson inte fått undan en retur tillräckligt långt. Nu trodde nog publiken i Kornhult på överkörning men de bedrog sig. Istället var det Ysby som skapade lägen resten av halvleken. Simon Axelsson var fri, Kalle Karlsson var halvfri och Noak Bolmgren gjorde sånär 1-1 men hans vänsterfot var mer luftpistol än Magnumrevolver. YBK gjorde en av säsongens bästa halvlekar. Simon Axelsson var kreatören, Jakob Johlin löpte som en mentalpatient på flykt och i backlinjen spelade innerbackarna med den pondus som man så gärna vill se hos sina försvarare.

I halvlek slogs jag av tre olika saker. Först och främst att vi banne mig hade poängchans, vi var inte alls underlägsna. Därefter insåg jag att jag för första gången sedan vadsenan gick av för snart fyra månader sen, faktiskt spelade fotboll. Det tredje som slog mig var att det förmodligen skulle krävas en hjärtstartare, tjugo gram kokain och ett gudomligt ingripande för att jag skulle orka i 45 minuter till.

Andra halvlek påminde om första. KHFF något mer spelförande men YBK var som en billigare kopia av Argentina (knappt hybris…). Lite småelaka, disciplinerade, snabba i omställningarna och överhuvudtaget allmänt räliga att möta. KHFF gjorde förvisso 2-0 – Junefalk såklart - men YBK var ändå med i matchen och Jakob Johlin reducerade strax därefter. Simon Axelsson fick gyllene läge att kvittera men hans nick fick inte tillräcklig fart för att lura hemmakeepern.

Kort därefter tackade coach Karlsson för sig. Efter 75 minuter kändes kroppen som om den fått en omgång av Mike Tyson. Tankarna var lika fokuserade som hos en senildement orangutang med ADHD och inte någonting i hela världen hade fått mig att ta ett löpsteg till.

Junefalk gjorde såklart även ett andra mål men YBK svarade igen. Filip Svensson som på sistone vuxit ut till en gigant i mittförsvaret forcerade in motståndare målvakt och boll in i målet. Ett fantastiskt mål! YBK fick en sista chans men Snoddas Karlssons ben var något för korta (eller långsamma) för att få fram sista träffen förbi utrusande keepern.

Till sist stod KHFF som segrare men det kunde lika gärna slutat tvärtom. Stolt över lagets insats. Allt från Davidssons målvaktsspel till det fina passningsspelet och det furiösa slitet som samtliga spelare bidrog med. Tyvärr räckte det inte. KHFF är välspelande med snabba yttrar och så har de den där jävla Junefalk. Lite lojt lufsar han runt på planen och man hinner slå fast att han nog är rätt överskattad. Sen likt en svekfull sköka och en tjuv i natten slår han till och ingen fattar någonting.

Vi i YBK tar med oss insatsen som något positivt och satsar på tre pinnar hemma mot Lidhultarna. Då gör dessutom Nisse Carlsson comeback i Ysby efter att ha missat hela säsongen pga studier. Dessutom har Snoddas Karlsson lovat att bjuda på fler liter vuxendryck när nästa trea kommer.

BKW-IF Leikin 6-2 (4-1)
Mål BKW: Bujar Mazreku 2, Egzon Behramaj, Visar Demaj, Marcus Petersson, självmål

KIK-Simlångsdalens IF 2-2 (1-1)
Mål KIK: Jonatan Eriksson 2

Vapnö IF-LTIK 1-1 (1-1)
Mål LTIK: Alexander Ekstrand

Efter tre raka segrar fick LTIK nu bara en pinne med sig från bortamötet med Vapnö. LTIK hade ett kraftigt spelövertag och målchanser för en klar seger men inte marginalerna på sin sida denna gång. LTIK tog ledningen tidigt då Simon Vedin spelade fram Alex Ekstrand. Vapnö kvitterade strax innan paus.

Unnaryds GoIF-VBoIS 4-0 (2-0)

GIF/VIF-YBK 7-0 (3-0)
Mål GIF/VIF: Fabian Andersson 3, Robin Möller, Charlie Boson, Noak Pettersson, Jack Gustafsson

Inför höstsäsongen hade YBK:s frånvarolista krympt avsevärt. Endast Otto Nilsson, coach Karlsson, Jimmy Ivarsson och Felix Nilsson saknades inför matchen. Dennis Ljungberg är sen länge långtidsskadad. Följaktligen var det ett optimistiskt och starkt bortalag som äntrade Veinges snustorra plan i jakten på skrällseger.

Bortalaget började inspirerat och stod väl emot det skickliga hemmalaget. Jonte Gunnarsson blev tokfri men chippen missade målet och Kalle Karlsson brände även han ett friläge. På sidlinjen började coach Karlsson fundera på hur högt segersången egentligen går att sjunga eftersom Veinges backlinje verkade mycket nervös och emellanåt också tämligen generös med felpassningar och felbeslut. I trettiofem minuter varade optimismen och i lika många minuter lyckades YBK hålla jämna steg med serieledarna. På ett inkast gjorde Veinge ledningsmålet. En kort stund med bristande koncentration och straffet var stenhårt. YBK deppade och än värre blev det när tvåan rann in bakom Hansson direkt efter avspark. Nu var YBK i spillror och tappade in ett tredje mål innan paus. Spelarna var trötta, sura och kände sig smått förtvivlade över underläget. Det hade ju sett så bra ut!

Andra halvlek blev ett enda miserabelt helvete. Veinge tyckte såklart att det var skitkul att rulla runt bollen. YBK hatade skiten. Veinge ville gå framåt och göra fler mål. YBK ville bara dö snabbt. Veinges tränare peppade och pushade. Ysbys tränare försökte smälta in bland publiken. YBK började byta runt lite på folk för att ge samtliga speltid. Bland annat byttes Kemal Kojic ut och lämnar därmed Ysby för studier i Linköping. Målen bakom Hansson kom främst i slutet av halvleken. Bland annat en hörna som resulterade i mål vilket innebär att YBK nu släppt in tvåsiffrigt på fasta situationer…

Gamle Snoddas Karlsson byttes in i slutet och Hampus Jönsson fick sina första a-lagsminuter i serien sen dess att den efterhängsna skadan från försäsongen stoppade honom. Vill man leta efter positiva saker så får man längta länge men vi gör ett försök:

1. De första 30 minuterna var mycket bra!

2. Flera spelare som varit på semester/jobb fick matchtid.

3. Vi fick läsk efter matchen.

4. Det är bara lördag vilket innebär att man inte behöver ta livet av sig eftersom jobbet är två dagar bort.

GIF/VIF var klart det bästa laget vi mött. Fyndiga, snabba, modiga och skickliga. Det skall mycket till om inte det finspelande laget skall fixa avancemang i år. Laget är enligt mig det mest välspelande laget i serien och står för en positiv och underhållande fotboll. Ysby lär missa avancemang men vi tar nya tag mot Junefalk och de andra pågarna från byn utan bredband på Fredag.

SIF-HIS 0-7 (0-2)
Mål HIS: Kalle Pålsson 2, Christopher Holgersson 2, Emil Hermansson 2, Martin Persson

SIF-HIS kl 15:00, Gröningen

K/HFF, SBK och RGIF går i elden först nästa helg.

LTIK vann

Lilla Tjärby IK-Sperlingsholms IF 3-0 (2-0)
Mål LTIK: Jacob Björk 2, Emil Jönsson

Trean:

Laholms FK-Dalen/Krokslätt FF 2-1 (2-0)

LFK fick en pangstart på matchen och gjorde två mål inom loppet av två minuter. Hannes Persson klackade Linus Wikanders inspel i mål i den andra minuten. I den fjärde stötte Gabi Morad en retur i nät efter avslut från forwardskollega Persson. LFK var det klart bättre laget under den första halvleken. När domaren visslade för halvtid var 2-0 i underkant.

I andra halvlek smög sig en känsla av trygghet över LFK:arna och Dalen/Krokslätt kunde ta över tillställningen. Med kvarten kvar reducerade man också till 2-1. LFK kunde stå emot slutforceringen och tog fjärde raka segern. Denna gång dock med andan i halsen. LFK ligger fyra i tabellen. En poäng bakom Ullared och Stafsinge.

En reflektion är att serien verkar vara bekräftat sämre än den södra. De fem söderlagen ligger i topp med suveräna Vinberg högst upp.

Fyran:

Getinge IF-BK Walldia 1-1 (0-0)
Mål BKW: Bujar Mazreku

BKW inledde som vanligt bra. Att gästerna var mållösa före paus kan Getinge tacka sin målvakt Jonas Björkkvist för. Andra halvlek var jämn och avvaktande från båda håll. I den 70:e minuten kunde Emil Lövestedt utnyttja ett misstag från BKW då han högg på en dålig passning och ren med Simon Nilsson, som annars haft det lugnt, inte gjorde något misstag utan förpassade kulan i nät fram till 1-0.

Med fyra minuter kvar att spela tog Bujar Mazreku tag i kulan och väntade ut rätt läge innan jan förpassade den i nät bakom Björkkvist. 1-1 slut. Båda lagen får vara nöjda med pinnen. Sett till första halvlek borde så klart BKW vunnit, men med tanke på sen reducering får resultatet ändå kännas okej. Poängen var den första BKW tagit mot Getinge på sex försök. Ett trendbrott mot ett "spöke" alltså.

Mål KIK: Jonathan Petersson, Jonatan Eriksson

LTIK var ett uträknat lag i derbyt mot tabelltrean KIK. I en jämn första halvlek där ändå KIK var det något vassare laget kunde Jonathan Petersson ge sitt lag ledningen med 1-0 då han lyckades hitta en lucka på LTIK:s duktige målvakt Andree Pettersson.

Efter paus gjorde hans namne Eriksson 2-0 till gästerna. KIK öste på och kunde gjort ytterligare mål. Men Pettersson och LTIK lyckades freda hemmakassen. Mot slutet av matchen vände det plötsligt till hemmalagets fördel. Jacob Björks inspel hittade fram till Simon Vedin på den bakre stolpen. Denne forcerade kulan i nät fram till 1-2 och plötsligt hade LTIK momentum.

Efter ytterligare ett inspel från Björk kunde Lucas Pettersson efter en soloprestation hitta in bakom KIK:s nye målvakt Kristian Haleen. Vändningen var fullbordad, men LTIK var inte nöjt. KIK hade en boll på mållinjen efter avslut från Jonatan Eriksson, som Andree Petersson precis klarade.

Med två minuter kvar att spela fick Emil Jönsson i LTIK på en sedvanlig ren träff och bollen gick i en båge över Haleen. Åter igen var det Björk som låg bakom målet. 3-2 och publiken på Lilla Tjärby IP hade sett en mäktig upphämtning från hemmalagets sida. LTIK:arna visade upp en sällan skådad moral.

Bäst i det rödblåa bragdlaget var Andree Pettersson och Jacob Björk. Segern var välförtjänt och välbehövlig för LTIK, men knappast rättvis sett till KIK:s inledning av andra halvlek. I vanlig ordning är det dock precis som vanligt det laget som får in den där förbannade bolldjävulen i mål flest gånger som vinner. Och i LTIK:s läge var vändningen synnerligen bragdartad. En fin höstart för rödblått.