VBoIS-Unnaryds GoIF kl 18:45, Våxtorps IP

Lördag:

Trean:

Assyriska Turabdin IK-LFK 3-3 (2-0)
Mål LFK: Linus Wikander 2, Fredrik Johnsson

Stark comeback av LFK som låg under med både 2-0 och 3-2. Linus Wikander två mål och en assist.

Femman:

HIS-GIF/VIF 1-0 (1-0)
Mål HIS: Simon Olsson

Stark seger av HIS, som var underdog i matchen på förhand. Även matcherna ifjol var dock mycket jämna och nu är det HIS som har förstärkt. Simon Olsson visade sin vikt för åsgänget.

Trönninge IF VBoIS 2-2 (1-2)
Mål VBoIS: David Axelsson, Erik Lindberg

Trönninge kvitterade i minut 89.

Sexan:

IS Halmia Academy-K/HFF 2-1 (0-1)
Mål K/HFF: Daniel Alexandersson

ISH bäst spelmässigt. Trevligt men ineffektivt bolltrillande. K/HFF rejälare, rakare och fysiskt starkare. Dessutom skapade gästerna mer. K/HFF hade 1-0 i paus efter en läcker soloprestation där Jonte Jaobsson körde fyra gubbar innan han serverade Daniel Alexandersson på guldfat. ISH kvitterade tidigt i andra. K/HFF låg närmast segern via ribbträff av Jacobsson och mycket tveksamt bortdömt mål från Johan Nilsson. ISH gjorde 2-1 efter frispark. 1-1 kom efter hörna. Underbetyg till K/HFF för två insläppta efter fasta mot detta betydligt mindre ISH. Oavgjort hade varit mest rättvist. Förlusten kändes onödig för K/HFF:s del. ISH kommer att vara det bättre laget spelmässigt i många matcher men ändå förlora poäng...

Resultat fredag

Fredag:

Femman:

KIK-Alets IK 0-1 (0-1)

Nytt potentiellt toppmöte i femman. KIK skapade mest men fick gå mållösa ur fajten. Knappast rättvist och väldigt oväntat att KIK inte lyckas göra mål på hemmaplan med den offensiva besättning man befogar över,

Sexan:

SBK-RGIF 2-4 (1-2)
Mål SBK: Mattis Kindblom 2
Mål RGIF: Erik Moberg 2, Henrik Olsson, Oskar Nilsson

Bra match av SBK, men RGIF var ännu bättre. Giffen tog ledningen innan SBK kvitterade. I andra gick RGIF upp till 4-1 innan SBK reducerade. Hemmalaget gav aldrig upp och gjorde en betydligt bättre match än i premiären. RGIF tog andra raka. Stabilt mittfält med bröderna Johan och Oskar Nilsson samt Mattias Bengtsson.

LTIK-Gullbrandstorps AIS 1-1 (0-0)
Mål LTIK: Emil Jönsson

LTIK skapade fem bra möjligheter i första halvlek. Den bästa hade Simon Vedin, ren mot mål sköt han över. Emil Olsson gånger två (fantastisk GAIS-brytning och räddning av Daniel Lindell i hemmamålet), skott i täck av Adam Johansson efter frispark och nick av Emil Jönsson övriga möjligheter. Spelmässigt jämnt där LTIK började bäst och GAIS avslutade bäst mot paus. Andra halvlek vara bara tre minuter gammal när GAIS tog ledningen på gästernas första möjlighet i matchen. Daniel Mikic höll i och spelade elegant fram Per Lunnebjer som kliniskt curlade bollen i bortre i burgaveln otagbart för Andrée Pettersson i LTIK:s kasse. GAIS skapade en chans att utöka ledningen men bollen över mål.

GAIS föll tidigt (omedvetet) tillbaka för att bevaka ledningen. LTIK tryckte på. Jacob Björk avslutade, Lindell klarade. Daniel Hellsten provade, Lindell klarade och Conny Strömberg nickade, Lindell klarade. Med fem minuter kvar kom ändå LTIK:s välförtjänta utjämning då Emil Jönsson distinkt förpassade bollen i mål med huvudet efter frispark från Daniel Hellsten. Realtivt jämn match där LTIK skapar flest heta målchanser, men där GAIS tar ledningen och håller emot länge. Spontant en stund efter matchen känns det som två lag som kommer att vara med och fajtas där uppe i tabellen. I första omgången slog GAIS Vapnö med 3-2.

Kryss blev det även i vänskapsmatchen lagen emellan under försäsongen. Även då gav GAIS notoriske målskytt och futsalspecialist Per Lunnebjer sitt lag ledningen. Men då på nick. Den gången kvitterade LTIK innan paus genom Olle Günther Hanssen. Även då var det jämnt. Närmast ett ledningsmål kom LTIK då Daniel Hellsten satte en frispark i ribban. Logiskt resultat i seriematchen alltså och 1-0 till mig i tipsmatchen mot LT-Lasse.

SIF-Lidhults GoIF 0-3 (0-1)

Jämn första där SIF drar på sig en onödig straff i slutminuten mot paus och åker på 0-1. I andra trycker SIF på utan att få bollen i mål. Istället kontrar Lidhult in 2-0 med sju minuter kvar att spela och strax efter rullar man också in trean. Bra match spelmässigt av SIF.

LT-tipset

Skicka in en rad till [email protected] Går bra att tippa fram till första matchstart ikväll fredag (18:45).

X, 2, X, 2, 2, 1, 2

Trisslott till bästa tipparen. Trisslott lottas dessutom ut till en av alla de som tippat oavsett resultat. Totalsegraren efter samtliga tipsomgångar kommer att uppmärksammas och premieras på något sätt.

Mål BKW: Johan Green, Besart Mazreku

Ny snöplig uddamålsförlust för BKW. BKW var det bättre laget i första halvlek och skapade klart mest i medvinden. Tyvärr lyckades man göra endast ett mål. Inprickat av Johan Green. Bujar Mazreku stod för framspelningen. Varberg hade bara två möjligheter och gjorde mål på en. Ett onödigt sådant. BKW kunde tagit bort bollen. Tungt att gå till paus utan något mål i ryggen inför andra halvlek i motivind. BKW kom ändå ut starkt även i andra och som helhet gjorde man en betydligt bättre halvlek i motvinden vad Varberg gjorde då de spelade mot vinden.

Varberg tog ledningen efter timmen. En gäst fick vandra ostört längs kortlinjen från vänster och spela fram en helt ren lagamrat. Mycket billigt. BKW kvitterade då Besart Mazreku snappade up en boll från Andreas Martinsson och tryckte bollen i nät. Nderim Peci hade bara minuten senare ett jätteläge efter framspelning från Besart. Men målvakten klarade. Istället gjorde Varberg 3-2 då en hörna seglade direkt i nät i medvinden. Också ett sjukt billigt mål. Någon fet kvitteringschans dök inte upp. Sannerligen ingen skam att förlora med uddamålet mot detta Varberg som var duktigt, homogent och hårt arbetande. Snöpligt för BKW att vara det bättre laget spelmässigt, igen, och ändå förlora med 3-2, igen. Varberg var dock ett par klasser bättre än Getinge.

Intrycken är att BKW står upp väl spelmässigt även i elitfyran, men här är marginalerna mindre. Man blir hårt straffad för de egna misstagen och måste ta tillvara på chanserna framåt. Annars blir det tufft att ta poäng. Emil Gustafsson var sjuk och ersattes med bravur av Jonathan Roslund. Jag blev något förvånad när jag såg Lill-Jonte i mittfältsposition, men positivt överraskad. Roslund tillhörde en av de bättre på plan. Tyvärr höll inte ljumskarna i mer än en timme. Tyckte också att Bujar och Manfred Walldén var duktiga på kanterna. Att Besart lyfte efter paus och att Marcus Pettersson stod för ett fint inhopp.

Sexan:

Ysby BK-Haverals IF 6-1 (5-0)
Mål YBK: Simon Axelsson 3, Oscar Färe 2, Dorlind Zogaj

YBK hade inga problem mot Haverdal i medvinden i första halvlek och kunde gå till pausvila med trygg 5-0-ledning. I andra reducerade HIF till 1-5, men det var förstås aldrig någon fara. Simon Axelsson gjorde sitt tredje mål fram till 6-1. Spelmässigt var YBK bättre i motvinden. Lyckat positionsbyte hade man gjort inför matchen. Simon Axelsson var mycket bra som ensam anfallare och i hans ställe var Oscar Färe duktig på mitten. Då lossnade även målskyttet för den annars vane anfallaren. Skönt och ovant med tidig seger i serien för YBK.

YBK-tränare Tomas Karlsson:

"Vinden blåste hårt och molnen tornade hotfullt upp sig på Munkavallen när April visade att våren ännu inte vunnit kampen mot hösten. Det var kallt, räligt och rått ute. För dagen skulle ett YBK som fått stordäng i premiären ta emot gästerna Haverdal som nyligen ramlat ner i södra sexan. Otto Nilsson och Tobias Johansson saknades och den halte tränaren stod fortfarande skadad vid sidan. YBK gjorde därför ett antal ändringar – och de skulle visa sig lyckade. Snidaren Simon Axelsson fick chansen på topp och murbräckan Oscar Färe gick ner på mittfältet. En rockad som passade de båda lirarna utmärkt skulle det visa sig. Dessutom gjorde altmeister Ivarsson comeback på mitten och nyblivne högerbacken Kalle Karlsson gavs nytt förtroende i backlinjen. Målet vaktades av Emil Davidsson som imponerade i reservlagsmatchen mot KHFF.

Med medvinden i ryggen gick YBK till angrepp mot det något övermodiga Haverdal. Månne var det underskattning av YBK eller överskattning av den egna förmågan men gästernas backlinje rullade något naivt bollen mellan sig på ett sätt som YBK tämligen enkelt läste av. Gång på gång rev YBK:s anfallare upp stora sår i gästernas försvar. Axelsson snodde bollen av en två meter lång mittback och lirade stiligt bak bollen till Oscar Färe som distinkt och kliniskt stänkte in ledningsmålet. I samma stil fortsatte det. Likt knivar genom varmt smör skar sig hemmalaget genom motståndets försvar. Fler mål hängde i luften. Endast sporadiska motangrepp från Haverdal gav andrum åt den allt mer tröttkörda backlinjen. Snart började också målen ramla in. Oscar och Simon stod i centrum för grannlåten och Simons tvånollmål var en klassiker. Långboll rakt mot utrusande målvakt. Läget ett klassiskt ”femtifemti” och Axelsson drar fram det mest oväntade draget. Likt en pokerspelare som går all in på två treor slängde Axelsson upp klacken i vädret och klacklyfte in bollen på volley förbi utrusande och i stunden förnedrade målvakten. Ett fantastiskt fotbollsmål!

Trean och fyran följde och Haverdal resignerade allt mer. Dorlind Zogaj, Axelsson och Färe målskyttar. När domaren blåste för paus stod resultattavlan på 5-0 till hemmalaget. Kanske lite oväntat – men fullt rättvist. I pausen pratade vi om att stå emot den förväntade anstormningen i början av halvleken. Nu var det gästernas tur att ha medvind. Själv hoppades jag att vinden mirakulöst skulle vända eller i alla fall mojna.

Haverdal satte fart framåt men YBK behärskade motvinden bra. Hemmalaget spelade nästan bättre i andra halvlek och snurrade friskt med bortalaget. Axelsson kom fri, Bolmgren sköt utanför, Färe missade bra läge och inhoppande Harry Bolmgren höll på att pilla in sitt första A-lagsmål. Förvisso reducerade Haverdal via en målvaktsretur från stabile Davidsson men YBK punkterade matchen definitivt med att kort därefter hänga sexan.
När domaren till sist blåste av matchen fick de tappra åskådarna jubla och YBK likaså. Tre poäng och vi är obesegrade på hemmaplan… I omklädningsrummet sjöngs och hurrades det. Total hybris och stor glädje. Ass coach Magnus Karlsson begärde löneökning av ordförande Tagesson. Undertecknad snodde en grillad burgare från kiosken. Löneförmån helt enkelt. Tre poäng inkasserade. 24 matcher kvar och hopp om en ljusnande vår!

Mål BKW: Johan Agnvall 2

Mycket snöplig förlust för BKW i en match som man dominerade spelmässigt.

Division 5:

KIK-Simlångsdalens IF 4-4 (2-1)
Mål KIK: Emanuel Hultberg 2, Joel Åkesson, Kalle Svensson

Väntat resultat i potentiellt toppmöte i division 5.

IS Örnia-HIS 2-2 (1-0)
Mål HIS: Otto Carlsson, Viktor Svensson

HIS visade prov på stor moral då mamn vände underläge 2-0 till kryss mot slutet av matchen. HIS visar att man inte tänker att vara någon blyg nykomling.

Mål LFK: Fredrik Johnsson, Hannes Persson

Det jag tar med mig från matchen är LFK:s styrka att vända underläge. Att båda forwardsen fick göra mål. Hannes Persson ser fortsatt mycket bra ut. Men kanske framförallt att LFK verkar bli det extremt hårt arbetande lag som tränare Peter Åberg vill att man ska vara.

Division 5:

GIF/VIF-Unnaryds GoIF 2-2 (0-0)
Mål GIF/VIF: Robin Möller (straff), Charlie Boson

GIF/VIF vände underläge 0-2 till kryss i premiären. Skön poäng att få med sig som nykomling efter jobbigt läge. Moral att ta med till fortsättningen.

VBoIS-Harplinge IK 1-2 (0-1)
Mål VBoIS: Olof Karlén

VBoIS stod upp väl mot seriefavoriten HIK. Man hade 1-1 men tvingades släppa in 2-1 mot slutet. Rättvis seger för Harplinge sett till målchanser.

Division 6:

Skuggan BoIS-SIF 1-1 (1-0)
Mål SIF: Pontus Johansson

K/HFF-YBK 5-0 (2-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 4, Jonatan Jacobsson

YBK:s tränare Tomas Karlsson:

"Överdrivna förhoppningar ger den största besvikelsen skaldade Ernest Hemingway då han skulle förklara att ett botemedel mot alla Europas sjukdomar inte gick att finna i Afrikas djungel. Om detta kan man efter 5-0 i arslet i premiären mot KHFF säga – han visste vad han snackade om, gamle Ernest!
Allt såg så bra ut. Förutom den gamle halte tränaren ställde KHFF upp med fullt lag. Starkt lag. Vi hade bra spelare på alla positioner och stark bänk. Träningsfliten bland A-lagets spelare har varit hög och samtliga spelare var mer än redo. Vi kände att chansen fanns där. YBK är bättre än vad folk tror och möjligheten till skrällpoäng fanns verkligen.

Stämningen i omklädningsrummet var bra. Fokuserade blickar, lagom nervositet och klara taktiska direktiv. Spela med lågt försvarsspel, vårda bollen inom laget och ligg tätt på tränaren och Junefalk! En premiär är som att göra något för första gången och när man gör något för första gången så är det rätt viktigt att det går bra. Om man vid första kyssen fastnar med tandställningen i flickans tunga är det rätt tungt. Om man vid första fyllan hamnar på en färja till Swinoujscie som hyttsällskap åt en Ungersk lastbilschaufför är det rätt tungt. Om man förlorar med 5-0 är det rätt tungt.

Matchen började i högt tempo på Hishults blöta och tunga plan. YBK stod upp bra och lagen växlade om med bollinnehavet. Det såg stabilt ut! KHFF skapade ett läge men YBK kontrade och skapade ett på andra sidan. Matchen stod och vägde. Sen plötsligt från ingenstans stod det 2-0. Fråga mig inte hur det gick till. Bollen damp ner i straffområdet och sen låg den i maskorna bakom Anton. 2-0 i paus till hemmalaget borde dock varit 2-1 efter Otto Nilssons drömläge som tyvärr räddades på mållinjen av försvarande hemmaspelare.

I det kvava omklädningsrummet smakade Hishultsvattnet mög men stämningen var ändock bra. VI kände vittring. Hemmalaget dominerade på intet sätt matchen och vi kände att om vi bara hängde första kassen så skulle poänget var inom räckhåll. Andra halvan av matchen inleddes med att YBK pressade på för en reducering och från sidan såg det ut som om målet snart skulle komma. Men sen sket sig allt. Precis allt. Otto Nilsson drog på sig sitt andra gula kort och efter 55 minuter spelade hade YBK decimerats till 10 man. Med 0-2 mot sig och en man mindre på banan var alla order menlösa. Alla peppande ord bara tomma klyschor. Vi var döende. Och vi visste det allihop. De sista 35 minuterna blev en plåga. En dödskamp utan ens en promilles chans att överleva. Johan Nilsson styrde och ställde. Junefalk klackade, sköt, dribblade och skarvade. KHFF var på fest med drinkbord och DJ. Vi var i Hörby bygdegård på en konferens om grus. KHFF ville aldrig att det skulle ta slut. Vi ville bara hem.

Tre kassar trillade in bakom ett kämpande men uppgivet YBK. Förhoppningarna grusades. Av skrällen blev det intet. Slutsignalen var en befrielse. VI gjorde allt vi kunde. Vi var inte chanslösa. Vi spelade rätt bra men ändå – lik förbannat – står det 5-0 i resultatraden Siffror som inte ljuger men som fan inte heller talar hela sanningen.

Haverdals IF-LTIK 0-5 (0-2)
Mål LTIK: Simon Vedin 3, Emil Olsson, Emil Jönsson

Dålig spelmässig insats av LTIK. Typisk premiär. De individuella prestationerna framåt såg ändå till att LTIK tog en säker seger i premiären. Med lite bättre precision kunde det blivit det dubbla i resultatväg. Bakåt var mittlåset med Daniel Hellsten och Henrik Nilsson mycket tryggt. Bäst på lan var dock Olle Günther Hanssen.

Haverdals IF-LTIK kl 14:00, Wegeli

För trupper och lag: kika in på respektive förenings hemsida. Många är duktiga på att uppdatera. Fredagens elvor liggger i fredagens LT. Jag hinner tyvärr inte uppdatera bloggen med samtliga klubbars laguppställningar.

PS. Jag kommer inte att kunna uppdatera innan söndag. Skriv kommentarer så länge.

Fredag:

Träningsmatch:

Strömsnäsbruk IF-KIK 2-3 (1-1)
Mål KIK: Lukas Andersson, Sigge Jönsson, Jonathan Petersson

Stark seger av KIK mot det småländska division 5-laget Strömsnäsbruk. KIK lär som vanligt bli att räkna med i division 5 södra. Lukas Andersson, tillskott från HBK U19, har fått en fin start i återkomsten till moderklubben och kommer tillsammans med Jonathan Petersson att ösa in mål i serespelet.

Lördag:

DM 16-del:

IF Leikin-BKW 3-4 (1-2)
Mål BKW: Petter Gustafsson 3, Besart Mazeku

BKW gick från 0-1 till 3-1, till att tappa till 3-3 för att slutligen göra 4-3 i slutminuterna.

IF Leikins hemsida.

BKW:s hemsida.

LT-sporten.

Träningsmatcher:

LTIK-Sennans IF 2-0 (0-0)
Mål LTIK: Linus Jerkesten, Daniel Hellsten (straff)

LTIK startade endast med två spelare som också startade vid DM-segern mot Långås/Morup. Vinsten välförtjänt. LTIK brände mycket och Sennans målvakt storspelade.

RGIF-HIS 2-1 (2-1)
Mål RGIF: Johan Stråhle (straff), Henrik Olsson
Mål HIS: Viktor Svensson

Imponerande seger av RGIF som saknade åtta potentiella startspelare och ett antal spelare till. Ulf Wernersson fick själv snöra på sig och hoppa in mot slutet. Frågan är såklart ändå hur bra det är att sakna så många spelare i ett genrep. Hur många kommer man sakna per omgång i serien? Nu verkar man ju ändå kunna ta poäng... Inget bra genrep för HIS. Man saknade inte chanser, men det var ingen som tryckte dit dem. Simon Olsson saknades i HIS. Matchen var HIS första på gräs.

SBK-SIF 1-5
Mål SBK: Arton Gjinovci
Mål SIF: Pontus Johansson 2, Oskar Moberg 2, Oskar Gustavsson

SIF:s första seger på ett år. Inget gott betyg till SBK:s försvarsspel. De röda reducerade till 1-5 och har en del att fundera på inför seriepremiären.

Gullbrandstorps AIS-GIF/VIF 3-4 (2-2)
Mål GIF/VIF: Robin Möller, Alexander Nilsson, Henrik Niit, Charlie Boson

GIFVIF spelade med A-laget i första halvlek och med ett B-lag/mixat lag i andra. GAIS stod emot bra. Det rejäla laget blir att bita i för de laholmska division 6-gängen. GIF/VIF kommer naturligtvis att klara sig väl i division 5. Någon bottenstrid blir det åtminstone knappast med tanke på den stabilitet som finns i laget. Inte minst i de spelare som bara för någon säsong sedan levererade i division 3.

LFK-Kungsbacka IF 2-1 (0-0)
Mål LFK: Hannes Persson 2

Stod 1-1 när jag gick. LFK det bättre laget. Åkte på 1-0 efter kontring. 1-1 genom Hannes Persson, som satsade hänsynslöst, främst mot sig själv, i duell med målvakten och tryckte bollen i mål. Mycket starkt gjort. KIF ville få det till hands och drog på sig två varningar för protest i samband med målet. Strax efter satsade Hannes igen. Nu gav målvakten igen för gammal ost och mejade ner Persson med straff och målchansutvisning som följd. Tyvärr brände Fredrik Johnsson straffen. Hannes Persson gav sig dock inte och gjorde sitt andra mål fram till 2-1 och seger för LFK. Ett styrkebesked från LFK, och inte minst från Persson, som visar att han kan ersätta ett antal av de mål som Gabi Morad satte dit ifjol. Helt klart matchens förgrundsfigur.

LT-sporten.

K/HFF-VBoIS 2-1 (2-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Jonatan Jacobsson
Mål VBoIS: Oskar Nilsson

En ganska jämn match där K/HFF är något vassare och vinner välförtjänt. Utöver målen missade skogslaget dessutom en straff.

K/HFF:s Pontus Brantberg:

"Våxtorp tog ledningen med 0-1 genom Oskar Nilsson en bit in i första halvlek. De hade också bud på 0-2 men Johan Persson i vårt mål gjorde en superräddning.

Strax där efter missade Junefalk (Fredrik) en straff. Sedan kvitterade dock Junefalk, som blev helt ren framför mål efter inspel från vänster som gick genom straffområdet.

Strax därefter gjorde Jonatan 2-1 då han blev frispelad och drev in från vänsterkanten och placerade bollen i bortre.

Sett till hela matchen är det helt klart en rättvis seger. Det kan jag säga utan att vara enögd. Vi hade bud på ett par mål till. Junefalk missade några halvchanser. Roy (Carlsson) och Cadjo (Nicholas) missade varsit friläge.

Våxtorp tryckte på lite mot slutet men lyckades inte komma fram till något jätteläge.

Vi gör nog den bästa matchen hittills i år, kommer vi upp till den nivån plockar vi troligtvis en del poäng i serien.

Johan Nilsson (som vanligt) var tillsammans med Jonte (Jacobsson) något över det vanliga i den här matchen tycker jag."

DM 16-del:

Lilla Tjärby IK-Långås/Morup IF 2-0 (0-0)
Mål LTIK: Emil Jönsson, Simon Vedin

Stabil insats och rättvis seger förde LTIK vidare till åttondelen i DM.

DM-match torsdag

Torsdag:

DM 16-del:

L:a Tjärby IK-Långås/Morup IF kl 19:00, L:a Tjärby IP

LTK fick en bra lottning sportsligt. Division 5-motstånd och hemmamatch. Kunde blivit typ Kunsgsbacka borta. Eller något annat lag från tvåan, trean eller elitfyran. Långås/Morup ändå favorit. Ett storvuxet och rejält lag som vann den norra sexan överlägset ifjol och i år spelar i den norra femman.

Saxat från LT-sporten:

Under matchens första 45 minuter gjorde GIF/VIF en av sina bästa prestationer någonsin.

Men två snabba mål i inledningen av andra halvlek fick luften att gå ur gästerna, och Tölö kunde till slut ta sig vidare i DM med marginal.

– Defensivt, positionsmässigt och arbetsmässigt gör vi en av våra bättre insatser någonsin. Vi ligger rätt och gör det svårt för Tölö, säger tränare Kim Gustafsson.

Hemmalaget hade tagit ledningen mitt i halvleken, men GIF/VIF var inte utan chanser. Ett friläge, och en boll som räddades på mållinjen var det hetaste.

– Vid båda tillfällena borde vi ha gjort mål, och med lite flyt hade vi haft ledningen i halvtid, även om det inte hade varit rättvist, säger Gustafsson.

Elitfyranlaget hade bara ledningen med 1-0 i paus, och de sydhalländska gästerna var fullpumpade med energi.

– Alla kände att Tölö blev mer otåliga och tappade i bolltempo. Vi kände att vi skulle få fler kontringschanser, säger GIF/VIF-tränare.

Istället tog det fyra minuter av andra halvlek för Tölö att göra 2-0 efter misstag från GIF/VIF. Gästerna gjorde offensiva byten för att jaga, men fick istället se en frispark gå i mål bara två minuter senare, 3-0.

– Tråkigt att matchen inte lever längre. Vi slutar inte kriga men känner att luften går ur oss, samtidigt som Tölö kan slappna av, säger Gustafsson.

Ytterligare två mål skulle komma från hemmalaget. Först ett långskott där bollen på det platta konstgräset studsade över Joacim Liljedahl och in i mål, och sedan efter en hörnvariant.

Johan Sjögren hyfsade siffrorna i slutet av matchen när han skar in från vänsterkanten och tryckte upp bollen i nättaket.

– Han tänker inte så mycket utan sprätter bara upp den. Han har spelare till höger och till vänster som vill ha bollen, men väljer att avsluta själv istället, säger Gustafsson.

DM-sextondelsfinalen blev GIF/VIF:s genrep inför seriepremiären hemma mot Unnaryd nästa helg.

– Det är en väldigt solid insats av oss. Vi är konsekventa matchen igenom och skapar samtidigt lägen, även om Tölö kanske har 65, 70 procent av bollinnehavet, säger Gustafsson.

Ysby BK-Skuggan BoIS 3-1 (2-1)
Mål YBK: Otto Nilsson 2, Dorlind Zogaj

DM-match ikväll

Tisdag:

DM 16-delsfinal:

Tölö IF-Genevad/Veinge IF kl 20:00, Tingsbergsvallen

Tuff och kul utmaning för GIF/VIF. Mindre rolig resa dock. Tölö brukar tillhöra övre halvan i elitfyran och är av hävd ett spelskickligt lag.

LTIK kryssade

Resultat annandagen:

L:a Tjärby IK-Gullbrandstorp AIS 1-1 (1-1)
Mål LTIK: Olle Günther Hanssen

Premiär på L:a Tjärby IP. B-planens matta var fruktansvärt hoppig och tung. Det var svårt för båda lagen. Relativt rättvist med kryss. GAIS inledde båda halvlekarna bäst och tog ledningen då Per Lunnebjer elegant nickade bollen i nät efter ett inlägg från vänster. Olle Günther Hanssen kvitterade från nära håll sedan Simon Vedin jobbat fram bollen och Günther Hanssen tryckt sig förbi. LTIK avslutade båda halvlekarna bäst och var närmast ett ledningsmål då Daniel Hellsten träffade ribban med en frispark i andra halvlek. Även B-mötet slutade oavgjort 1-1. LTIK:s mål där av Linus Jerkesten. I den matchen var det GAIS som kvitterade innan paus.

Målskyttar KIK: Lukas Aandersson 3, Jonathan Petersson 2, Joel Åkesson

Redan i den andra matchen efter återkomsten till moderklubben lossnade målskyttet för Lukas Andersson. Den vindsnabbe yttern är åter i KIK efter fem år i HBK:s ungdomsled där han bl a tog SM-silver med U17 2013.