PPh assisterar i Giffen

 
Välkände Patrik Philipsson är ny assisterande tränare i Ränneslövs GIF. Han kommer backa upp huvudtränaren Tim Wikström under säsongen 2019.
 
Philipsson har tidigare tränat bl a Ysby BK och Laholms FK. Han har även spelat i Hasslövs IS (moderklubb) och Båstads GIF. Patrik avrundade spelarkarriären i Giffen, där han var elegant mittback och lagkapten. Han har ryckt in vid behov även under de senaste säsongerna.
 
Trevligt för Giffen är att på köpet blir nu även klubbens oumbärlige allt i allo Anders "Conan" Jönsson kvar som lagledare. Jönsson är den som ligger bakom grafik, filmer och alla superba aprilskämt mm. i grönvitt. 
 
//P.


Maxikassen

 
I samband med finalen i Vintercupen delade Maxi Mellbystrands Fredrik Andreasson ut en check till Södra Hallands småklubbsallians ordförande Matthi Eliasson. Checken var på 33 300 kronor och pengarna kommer förelas jämnt på föreningarna i alliansen. Ca 5000 spänn per klubb. Pengarna har dragits in genom den något dyrare föreningskassen som man kunnat välja på Maxi när man handlat.
 
Småklubbsalliansen tackar Maxi och er som valt föreningskassen för stödet.
 
//P.


.

 
 
Det är kul att många läser bloggen. Har du tankar, idéer eller förslag på hur jag ska kunna blogga vidare om den lokala fotbollen även efter årsskiftet får du gärna höra av dig på johanplogen@outlook.com.
 
Både företag, föreningar och privatpersoner har redan hört av sig och är intresserade av att stötta mitt arbete. Tack för ert engagemang. 
 
Under helgerna kikar runt 1000 unika besökare in här. Under vardagar runt 700. Intresset för den lokala fotbollen är stort.
 
//P.

Officiellt: Björklund klar för LFK

Som bloggen tidigare avslöjat tränar Karl-Gunnar Björklund Laholms FK kommande säsong. Nu har LFK gått ut med uppgifterna på sociala medier.
 
– Inåt har det här varit klart en tid, säger LFK:s sportchef Peter Åberg.
 
Varför har ni inte gått ut med det tidigare?
 
– Det har tagit lite längre tid än vi önskat. Men nu när allt är klart känns det väldigt bra. Kalle har haft andra uppdrag som han ville slutföra innan vi gick ut med att han tränar Laholm, och det får man ha respekt för, fortsätter Åberg.
 
I Björklund får LFK en synnerligen erfaren och meriterad tränare. Undertecknad har faktiskt aldrig sett en mer driven tränare i aktion.
 
– Vi får en väldigt duktig fotbollstränare. Meritlistan han har får man inte sådär bara. Han har varit med länge och gått på sina nitar. Han är 65 år gammal karln och har rutin få kommer upp i.
 
Björklund är känd för att klara mycket med lite. Han gillar utmaningar och har på senare år medvetet valt att ta hand om lag som går lite tyngre (läs ÄFF och ÖIS t ex).
 
– I synen på fotboll är jag och Kalle ganska lika. Men i formationen på plan skiljer vi oss en del. Det kommer bli en kombination av bollinnehav och djupledsspel. Mycket powerfotboll.
 
– Kalle lär inte ställa några större krav på att LFK ska föra varje match. Däremot kommer han ställa höga krav på att alla ska orka göra jobbet, löpa för varandra och göra sitt bästa, säger Åberg och fortsätter:
 
– Spelarna får nog vara beredda på att det kommer snäppas upp en del gällande fysen.
 
David Silvandersson är ny som assisterande tränare för herrtruppen. Markus Johansson fortsätter som målvaktstränare.
 
– Kalle, David och jag kommer ha ett övergripande ansvar för över 50 spelare. Vi har många duktiga spelare att ta hand om, säger Åberg.
 
Under A-laget kommer det inom seniortruppen också finnas ett B-lag som anmälts till Klass 2. Akademilaget slopas sedan LFK inte fått igenom sin motion på repskapet om att få ha dubbelicens på ett antal yngre spelare.
 
– Vi kommer satsa på A-lag, B-lag, förhoppningsvis U19-lag och U17-lag. I och med att alla spelare hamnar under samma förening kan spelarna hoppa fritt och lagen kan hjälpa varandra.
 
Gruppen under seniortruppen kommer i huvudsak att bestå av -02:or. 
 
– Det gänget kommer jobba tätt ihop med A-truppen. Kalle har god insyn då han har många av dem i skolan. Dessutom kommer han att träna dem en gång i veckan.
 
Hur ser det ut med spelare i A-truppen?
 
– Merparten av Akademispelarna har erbjudits plats i A-truppen. Men det är upp till bevis. Sköter dem inte det kan de bli nerskickade ett snäpp.
 
– Vi behöver få in en erättare för "Pålle" (Erik Pålsson), som mittback. Dessutom letar vi fortfarande efter anfallare. Charlie Boson är fortfarande aktuell. Stefan Radovanovic kommer och tränar nästa vecka liksom anfallaren Stephan Olsson (Vejby) och Vigan Ademi (SNFF).
 
LFK tränar tre gånger i veckan ytterligare två veckor. Sedan drar man igång tidigt i januari igen. Den 16 februari spelar LFK första träningsmatchen då man tar emot Markaryds IF på Glänninge Parks konstgräs.

– Det är som en nytändning för hela föreningen. Det känns bra att vi fått den här pusselbiten på plats. Det blir ett spännande 2019, avslutar Peter Åberg.
 
//P.

Isak till landslaget

Veingesonen Isak Pettersson har som en av tre målvakter blivit uttagen till den landslagstrupp som åker iväg på januariturnén.
 
– Det känns skithäftigt! Detta är en dröm man haft sedan man var liten, säger Isak Pettersson till bloggen.
 
Blev du förvånad över att du kom med?
 
– Jag tänker inte på landslaget under säsong. Det är bara att köra på med Norrköping, göra sitt bästa och sedan får man se hur det går.
 
– Efter säsongen är det klart att jag tänkte att det hade varit kul att komma med. Men det var inget jag funderade jättemycket på.
 
Hur fick du reda på att du blivit uttagen?
 
– Jens (tränare Gustafsson) hintade att jag nog skulle få hålla igång med träning i Norrköping i mellandagarna. Så man kan säga att jag fick reda på det av honom, säger "Ice" och fortsätter:
 
– Jag var på väg till gymet när uttagningen var, kom på det och kollade på mobilen. Det var så jag fick reda på det "på papper".
 
Utöver Isak är även AIK:s Oscar Linnér och Jacob Rinne från danska ligan uttagna i truppen.
 
– Jag visste inte riktigt hur stora mina möjligheter var att bli uttagen. Jag har hyfsad koll på Allsvenskan men inte alls samma koll i Norge och Danmark. Det finns duktiga svenska målvakter där också.
 
Isak har gjort en antal pojklandskamper men det blev aldrig spel i U21 (en match på bänken) där just Oscar Linnér och Watfords Pontus Dahlberg gick före. I Januari lär det dock med stor sannolikhet bli spel i A-landslaget direkt istället.
 
– Det är stort. Även om spelarna utanför Norden inte är med så är det ändå det riktiga landslaget. Rinne har mest erfarenhet på den nivån av oss tre som är med. Så han är nog lite etta, åtminstone på förhand.
 
– Jag vet inte alls hur det ser ut med matcher och så. Förhoppningsblis blir det två landskamper så att man får chans att visa upp sig lite i någon av dem. Det hade varit riktigt kul. Men just nu gläds man över att ha kommit med, säger Isak.
 
Vinterturnén är i Qatar mellan den 3 och 13 januari.
 
Pettersson blev tidigare i år utsedd till årets målvakt i Allsvenskan 2018. Just nu är han på hemmaplan i Veinge.
 
– Jag kör på gym med PT fyra gånger i veckan inne i Halmstad. I övrigt umgås jag med familjen och träffar kompisar. Det blir en hel del badminton och pingis bland annat, avslutar Isak Pettersson.
 
//P.
DM lottat

DM är lottat. Två lag från varje grupp går vidare.
 
BK Walldia hamnade i grupp 2 med Örnia, Rinia och Unnaryd. Tre bra matcher för BKW. Visst blir man underdog men man slapp de stora drakarna och kan skrälla.
 
Laholms FK hamnade i grupp 3 där man bör gå vidare tillsammans med IS Halmia. Sperlingsholm och Trönninge är övriga lag i gruppen.
 
Genevad/Veinge IF hamnade i grupp 4. En tuff grupp där Leikin och Alet lär bjuda på motstånd. Omstartade Andersberg ingår också i gruppen.
 
Ränneslövs GIF och Kornhult/Hishult FF hamnade i en av en svagare grupperna, på pappret åtimnstone. IS Halmia Academy är favorit i grupp 5. Mellan K/HFF, RGIF och Vapnö blir det öppet om andraplatsen.
 
I grupp 6 hittar vi Lilla Tjärby IK, som får tre bra matcher mot Kvibille, Hyltebruk och Oskarström. Division 4-lagen KBK och Hylte favoriter men det finns kanske möjligheter för LTIK att knipa en andraplats.
 
Hassövs IS är med i grupp 7 där Centern är favorit. HGH FC och Sennans IF ska HIS normalt klara och då lösa en andraplats och avancemang.
 
Skottorps IF blir underdog i matcherna mot Böljan och Getinge. Även Slöinge ingår i gruppen. Ingen omöjlighet för SIF att avancera.
 
Skogaby BK, Knäreds IK, Ysby BK, LFK Akademi och Våxtorps BoIS deltar inte i DM i år.
 
Grupperna i sin helhet:

Walldia vann

Träningsmatch/testmatch:
 
BK Walldia-Kornhult/Hishult 12-0 (3-0)
Mål BKW: Faton Mehana 3, Johan Green 2, Zett Wyke 2, Hannes Persson 2, Nderim Peci, William Sandberg, Robert Andersson
 
"Testmatchen" mellan BKW och K/HFF blev inget test för något av lagen. Walldias namnkunniga lag med en kombo av egna gamla och nya spelare samt testspelare utmanades aldrig och K/HFF testade inga potentiella nyförvärv.
 
Matchen var synnerligen ensidig. K/HFF stod emot hyggligt i första halvlek och BKW hade bara 3-0 i paus. I inledningen av andra började det dock tidigt rassla och mot slutet av matchen trillade bollarna in i jämn strid ström.
 
K/HFF har inte tränat på allvar sedan oktober månad och nye tränaren Christian Karlsson har inte haft några uppstyrda pass med laget än. Målsättningen är att börja om i sjuan och fortsätta generationsväxlingen som inleddes i år och att satsa på eget i största möjliga mån. Detta för att säkra herrlagets fortlevnad även på sikt.
 
Någon topplacering lär det inte bli tal om 2019 men problem att få ihop två lag (A + B) även nästa säsong är i nuläget inga bekymmer alls.
 
– Jag har ju varit involverad i Markrayds IF:s ungdomsssektion. Jag kommer inte själv aktivt söka kontakt med någon därifrån. Men sedan finns det spelare som vill satsa mer på skolan och som har andra prioriteringar som kanske är nöjda att träna två kvällar i veckan. De är naturligtvis välkomna att söka sig till oss på egen hand, säger Christian Karlsson.
 
K/HFF kommer köra lite öppna träningar på Markaryds konstgräs fram över.
 
Walldia håller på att sätta truppen. Klara utifrån är: Simon Nilsson (SIF), Edvin Frick (LFK Akademi), Johan Green (SIF), Marcus Petersson (GIF/VIF), Jonathan Roslund (LFK Akademi), Robert Andersson (SIF), Kenan Ramadani (SBK), Jacob Paulsson (RGIF), Daniel Pålsson (YBK), Hannes Persson (LFK).
 
De som inte är klara men som deltog i testmatchen är: William Sandberg (LFK Akademi), Lucas Alsbjer (GIF/VIF), Ludvig Gustafsson (LFK), Faton Mehana (Sperlingsholms IF), August Söderström (LFK Akademi), Zett Wyke (GIF/VIF), Nderim Peci (SBK), Simon Nilsson (GIF/VIF).
 
Walldia har också spelare som aldrig lämnat föreningen utan istället haft ett års uppehåll.
 
– Vi är just 19 stycken totalt. Så det ser bra ut. Men jag vill gärna få in fyra, fem spelare till. Får vi alla de som testade med oss i matchen är ingen gladare än jag. Men det känns inte realistiskt att locka så många duktiga fotbollsspelare, säger Hannes Persson och fortsätter:
 
– Vi vill gärna vara en trupp på runt 23, 24 spelare för att kunna upprätthålla god kvalitet på träningarna under en hel säsong.
 
//P. 


Walldia och K/HFF möts

Träningsmatch måndag:
 
BK Walldia-Kornhult/Hishult FF kl 20:30, Glänninge Parks konstgräs
 
Match i december? Ja, det är sant. Förra året möttes Skottorp och Skogaby vid denna tiden. Nu är det Walldia och Kornhult/Hishult som spelar. Vårt klimat i kombo med konstgräset, som alltid håller samma nivå (om det inte fryser på), gör det möjligt.
 
Planen är uppbokad fram till 20:30. Därför blåses spelet igång först då.
 
– Rena rama champions league-tiden. Inga liknelser i övrigt, skrattar K/HFF:s nye tränare Christian Karlsson.
 
K/HFF har kört frivilliga träningar i Knäredshallen.
 
– Det riktiga avstampet inför kommande säsong görs med den här matchen. Framöver ska vi få till lite träningar i Markaryd där vi förhoppningsvis kan få se lite nya ansikten som vill testa med oss, säger Karlsson.
 
K/HFF har tappat Jesper Markow (GIF/VIF), Fredrik Junefalk (YBK) och Johan Nilsson (Markaryds IF).
 
– Vi tappar tre duktiga spelare. Lämnar inte fler ser det ändå bra ut numerärt. Vi siktar på att ha både A- och B-lag kommande säsong för att kunna erbjuda alla speltid och just nu är det inga bekymmer alls. Sedan får vi se om vi kan få in lite nytt utifrån också, och hur det ser ut efter frimånaden.
 
Walldia har kört på lite hårdare, av förklarliga skäl, nu efter återstarten. BKW jobbar med att sätta en trupp inför kommande säsong. 
 
– Vi är på god väg men är inte där ännu. Vi hoppas att segern i Vintercupen är positiv i den bemärkelsen att kanske ytterligare någon spelare bestämmer sig för att spela i Walldia 2019. Ett par i vinnarlaget är inte våra spelare utomhus, än, säger BKW:s nya tränare Hannes Persson. 
 
BKW:s lag:
 
Simon "Vispen" Nilsson
Lucas Alsbjer (GIF/VIF)
August Söderström (LFK Akademi)
William Sandberg (LFK Akademi
Simon Nilsson (GIF/VIF)
Nderim Peci (SBK)
Ludvig Gustafsson (LFK)
Edvin Frick
Zett Wyke (GIF/VIF)
Johan Green 
Faton Mehana (Sperlingshoms IF)
 
Joacim Sörensen (står andra halvlek)
Robert Andersson
Jakob Paulsson
Jonathan Roslund
 
Bland de som saknas märks Kenan Ramadani, Manfred Walldén, Marcus Petersson samt tränare Hannes själv, som väljer att se sina spelare i aktion från sidan.
 
K/HFF:s trupp:
 
Daniel Johansson
Hugo Andersson
Viktor Ottosson
Jacob Lundqvist
Ahmad Khaled
Youssef Alshikhan
Jamil Huseini
Alisin Huseini
Filip Hägg
Daniel Mjölsvik
Rasmus Jönsson
Robin Jönsson
Johan Persson
André Turesson
Emil Brelin
Johan Nilsson
Andreas Johansson
 
//P.Walldia mästare

 
BK Walldia stod till slut som segrare i Vintercupen 2018. BKW spelade en attraktiv futsal och hade marginalerna på sin sida. Det brukar krävas i Vintercupen.
 
BKW var illa ute flera gånger under slutspelet men reste sig hela tiden och kom på något sätt tillbaka.
 
GIF/VIF 2 hade 1-0 i kvartsfinalen. Men åkte på en mycket hård utvisning och BKW kunde vända och vinna med 4-2.
 
I semin mot ett mycket defensivt och diciplinerat LTIK 2 hade BKW spelet i stort hela tiden. Med en minut kvar fick LTIK en straff (mycket onödig ur BKW-synvinkel) och gjorde 1-0.
 
BKW kvitterade till 1-1 med 30 kvar sedan man utnyttjat ett misstag i LTIK:s försvar. Direkt i förlängningen blev det 2-1 efter ett självmål av LTIK. BKW helt välförtjänt till final men man var bara 30 sekunder från bronsmatch...
 
Finalen var BKW:s bästa match i slutspelet. Man höll i princip jämna steg med förhandsfavoriterna GIF/VIF 1. BKW tog ledningen. GIF/VIF kvitterade och tog ledningen. BKW kvitterade på en billigt dömd långstraff och det blev förlängning.
 
I förlängningen fick GIF/VIF en billig långstraff och chans att avgöra. Simon Nilsson gjorde dock en helt avgörande räddning och i anfallet efter kunde Jonathan Roslund göra 3-2 till BKW.
 
Vild glädje i Walldia. Vilken comeback i officiella sammanhang efter omstarten!

Bra futsal i kombo med en stor portion moral tog BKW till guldet.
 
– Jag har vunnit cupen med LFK tidigare. Men det här var speciellt. Vi kommer inte hit som några favoriter direkt och ändå får vi höja bucklan. Det känns fantastiskt, säger BKW:s spelande tränare Hannes Persson.
 
SBK 1 tog hem tredjeplatsen i den egna cupen sedan man vänt underläge 0-2 till seger 4-2 mot LTIK 2 i bronsmatchen. Ett starkt SBK-lag anfördes av bröderna Mazreku och Nderim Peci. Även Filip Jönsson var suverän i SBK.
 
GIF/VIF:s Charlie Boson vann skytteligan på fin-fina 12 mål.
 
Jag direktrapporterade på min facebook-sida. Gå in där för fler detaljer.
 
Tack för en trevlig cup, SBK med Cralle i spetsen.
 
//P.


RSS 2.0