Resultat fredag

Sexan:

YBK-LTIK 1-7 (0-5)
Mål YBK: Jacob Johlin
Mål LTIK: Johan Bergman Östring, Daniel Hellsten (straff), Jacob Björk, Simon Vedin, Olle Günther Hanssen, Henrik Nilsson, Emil Jönsson

LTIK sprang sönder YBK i första halvlek och hade 5-0 i paus. I andra var spelet jämnt. Kunde blivit fler mål åt båda håll. Såväl Anton Hansson i hemmaburen som Andrée Pettersson hos gästerna gjorde bra räddningar. Lagen hade dessutom en varsin träff i virket.

Vet inte om jag skrivit sju olika målskyttar i samma lag under en match tidigare under denna bloggs åttaåriga historia...

Tomas Karlsson:

Vakna en morgon och inse att du är försenad till jobbet. Gå ut till bilen och notera att du fått punktering. Ring din granne och fråga om skjuts. Han svarar inte. Ta bussen till jobbet. Enda sätet är bredvid en schizofren uteliggare som inte duschat sen 1999. Väl framme på jobbet får du ett SMS. Det är din fru. Hon vill skiljas. Nu kan det inte bli värre hinner du tänka. Sen ser du lappen i ditt postfack. Du är varslad pga arbetsbrist. Å fy fan blir dina sista tankar innan du lägger dig ner i fosterställning och börjar hyperventilera.

Där har du första halvlek i hemmamatchen mot Lilla Tjärby. Första fem minuterna och ett rusande tempo. YBK anfaller, LTIK anfaller. Hårt, jämt och stressat. Vi är med i matchen. Sen pang! Hemskt uppspel av YBK. Inlägg och säker nick i mål innebär bortaledning. Vi hinner knappt andas. Kasper klipper till i eget straffområdet och kapar motståndare. Straff och tvåmålsunderläge. Samtidigt faller Tobbe Johansson ihop. Knäet lika vridet som en nyckel i låset. Ser obehagligt ut. YBK chockat. Undertecknad med två träningar och en halv reservlagsmatch i benen tvingas byta in sig själv. I morse blev jag andfådd av att tömma diskmaskinen. Lika redo för match som ett spädbarn är för nationellt prov i engelska. Trean kommer strax därefter. YBK tappar boll i backlinjen och som ett piskrapp på naken rygg ligger bollen i kassen.  Kapten Olsen satsar i en närkamp. Knäet vrider sig. Det knakar som ett träd i storm. Ännu en YBK:are får bäras av banan.

YBK hamnar i stadiet mellan chock och apati. Fyran är ännu ett slarv från YBK. Femman sitter efter hörna.  Paus. Kaos.

Andra halvlek såklart något av en transportsträcka. Dock bättre från YBK:s håll. Skapar målchanser men tillåter kontringar. Kalle Karlsson knockas av egen målvakt. Tänderna ryker och YBK får spela med tio man fram tills dessa att siste avbytare Snoddas Karlsson snörat på sig skor och benskydd.

Matchen tar slut. Helt galet. En efter en blev skadad. Mål efter mål rasade in. LT ställde frågor om matchen efteråt. Kunde lika gärna frågat mig om svarta hål. Vad som skedde var obegripligt. Episkt om man är från Lilla Tjärby. Mardröm om man är från YBK. Upp som en sol. Ner som en pannkaka. Säg den lycka som varar för evigt. Allt suger.

Vi kommer tillbaka!

SIF-Haverdals IF 1-1 (0-1)
Mål SIF: Oskar Moberg

73' Erik Lindberg utvisad (rött) efter kapning bakifrån
75' Robin Palm utvisad (andra gula)
80' 1-1 Oskar Moberg nick, Jimmie Ivarsson frispark

SBK-Lidhults GoIF 1-8 (1-6)
Mål SBK: Anders Petersson

SBK hade 1-0. Spelade jättebra första 20. Sedan gjorde Lidhult tre raka på fem minuter. Efter det var det kokta SBK-fläsket stekt. Go triumf för ex-SBK-tränare Kitte Alexandersson, nu i Lidhult.

PS. Kika in på LT:s hemsida för mer om matcherna. DS.