LFK-match flyttad

Laholms FK:s hemmamatch mot serieledande Assyriska Turabdin flyttas från lördag till torsdag 2/7 kl 20:00. Spelplatsen är som vanligt Glänningepark.

FC Falkagård-Våxtorps BoIS 7-6 (5-2)
Mål VBoIS: Johan Bengtsson 2 (2 straffar), Ismail Kurt 2, Jesper Öhrn, Oskar Nilsson

Tomas Karlsson:

Tolv insläppta mål. Förnedring. Sviten inte bara bruten. Sviten krossad. En personlig sammanfattning över 90 minuters plåga och timmarna därefter:
”Det här känns ju bra. Stabil rensning” (när jag efter ungefär 10 minuter lyckas rädda ett farligt anfall)
”Bra räddat Otto” ( när Otto räddar på mållinjen efter 20 minuter)
”Aj så nära” (när Dorlind sånär gör 1-0)
”Skit, jävla skit” (när Lidhult gör 1-0)
”Hur fan kan du missa det”? (när Lidhult gör 2-0 efter solklar frispark till försvarande YBK)
”Usch, det här blir jobbigt” (när Lidhult gör 3-0)
”Det här suger fan” (när Lidhult får 4-0 efter en straff)
”Låt mig slippa skiten” (när Lidhult gör 5:an och 6:an innan halvlek)
”Fy fan. Att gå ut till 45 nya minuter känns lika lockande som att få urinröret undersökt av en darrhänt praktikant på urologen” (i halvlek)
”Min hälsena värker” (precis innan utmarsch)
”Fan, publiken har stannat kvar” (under utmarschen)
”Gud, hälsenan måste vara på väg att gå av” (efter en minut)
”Är det kanske en propp i hälen”? (efter två minuter)
”Nej, inte igen – det är helt sjukt” (efter sjunde kassen)
”jag måste byta innan jag får spontanamputera foten” (efter tio minuter)
”Är det en halvtimme kvar av skiten”? (efter bytet och efter åttan)
”Gud. Det var det värsta jag sett” (efter att lagkaptenen satt en frispark i krysset från 45 meter)
”Jag bryr mig inte” (svar på en fråga från Snoddas gällande vem som skall bytas ut)
”Låt mig dö” (känslan efter matchen)
”Förintad som spelare. Krossad som tränare. Förnedrad som människa” (känslan på vägen hem)
”Lätt värt det” (efter att betalat 170 kronor för värdelös McDonaldsmat som äts i bilen)
"Om du kommer fram och vill diskutera trädfällning så drar jag kniv" (när grannen möter upp då jag parkerar bilen)
"Förmodligen det mest ointressanta jag hört i hela mitt liv" (när grannen säger något)
”Om jag inte skriver ett referat efter förlusten så tror alla att jag bara skriver i medgång” (tanke alldeles nyss)

Mål BKW: Besart Mazreku 2, Johan Green, Johan Agnvall

BKW tog andra segern på rad (första gången i elitfyran). Vinsten var mycket rättvis och välförtjänt. Läs mer på LT:s och BKW:s hemsidor,

GIF/VIF vann

Resultat tisdag:

Harplinge IK-Genevad/Veinge IF 1-2 (0-2)
Mål GIF/VIF: Robin Möller, Leo Gustafsson

GIF/VIF ryckte i och med segern ifrån HIK i tabellen. Nu skiljer åtta poäng mellan ettan och trean. GIF/VIF var det bättre laget, men när HIK fick in sin reducering med 20 kvar blev det jobbigt för serieledaren, som dock lyckades hålla undan.

Resultat måndag

Sperlingsholms IF-HIS 1-4 (0-1)
Mål HIS: Simon Olsson 2, Emil Hermansson, Robert Persson

Väntad seger för HIS mot bottenlaget Sperling. Planens gigant var Emil Hermansson, med ett vackert mål och en framspelning, bl a, på meritlistan.

Träningsmatch:

LFK A/B-Östers IF A/B 1-4 (0-2)
Mål LFK: Fredrik Johnsson

Ett sjukdomsdrabbat LFK rådde inte på ett starkt Öster på ett vattensjukt Gläningepark.

Resultat söndag

Vapnö IF-K/HFF 1-4 (0-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 3, Johan Nilsson

Väntad klar seger för K/HFF. Vapnö var numret för litet. Skogslaget befäste serieledningen.

Halmstad FF-SIF 4-2 (0-3)
Mål SIF: Oskar Moberg, Simon Falk

SIF borde kanske klarat Halmstad FF bättre, men HFF avgjorde med läckra individuella prestationer.

Mål GIF/VIF: Charlie Boson 4, John-Paul Conde

Åttonde raka segern för ett välspelande GIF/VIF, som befäste sin position som tabelletta. Örnia hängde med bra i första och tog ledningen innan GIF/VIF gjorde fem raka. Charlie Boson gjorde fyra mål och var mycket bra i hemmalaget.

Ysby BK-Skogaby BK 6-1 (3-1)
Mål YBK: Otto Nilsson, Kasper Persson, Noak Bolmgren, Dorlind Zogaj, Jakob Johlin, Kalle Karsson
Mål SBK: Arnon Kamphuak

YBK krossade Skogaby

Efter tre raka matcher utan förlust var det dags för derby mot formstarka Skogaby. SBK som inlett serien svagt men plötsligt fått nytt liv var på förhand en svår nöt att knäcka för hemmalaget Ysby. YBK ställde på nytt upp med Fredrik Ahlin i kassen men saknade som vanligt långtidsskadade Tobias Johansson och Emil Olsen. Undertecknad och Simon Axelsson stoppade i sig två smärtlindrande piller vars innehåll förmodligen skulle ge livstids avstängning vid en dopingkontroll.

Matchen började trevande. SBK lyckades med bravuren att två gånger slå en felaktig avspark. Något som förmodligen aldrig hänt på en fotbollsplan tidigare. På tredje försöket utbrast domare Ström ett glatt och knappt förnedrande ”bra” när det väl lyckades. Båda lagen försökte rulla boll och spela fyndigt men utan att skapa riktiga målchanser. YBK hade mest boll men var lite sega och omständliga. Detta straffade sig också när en slarvig hemåtpassning gav kvicksilvret Arnon i SBK fritt läge. Bortaledningen var ett surt faktum.

YBK deppade dock inte ihop utan gick till motangrepp omedelbart. Resultatet blev två snabba kassar som dunkades in bakom SBK:s evigt blommande Kralle i bortakassen. Först var det Otto Nilsson som förvandlade SBK:s högerförsvar till åskådare innan han stänkte in kvitteringen och kort därefter satte Kasper Persson tvåan med en fin vänstervolley. Sannolikheten att Kasper skulle göra mål var inför matchen lika stor som att Sudan vinner sprintstafetten i vinter – OS. Att han dessutom skulle göra det med en vänstervolley var ännu mer otroligt och övriga YBK:are hamnade nästan i chock av synen. Kasper som aldrig gjort mål (han hävdar dock att han satte en boll på en träning januari 2011) avslutade iskallt och ledningen var ett faktum.

Efter målet var det YBK för hela slanten. Laget trillade boll och SBK fick jaga. Det var snabba anfall och spel mot ett mål. Gång på gång var det målchans. Ahlin i hemmakassen började frysa och roade sig med att småprata med publiken bakom målet. Trean kom såklart som ett brev på posten. Noak Bolmgren skruvade in bollen bakom den allt mer uppgivne Kralle.

I paus snackade vi om att bara köra på och att inte bli för självsäkra. Andra halvlek blev överkörning. YBK lånade knappt ut bollen och SBK fick jaga. Det var kattens lek med råttan. SBK kämpade väl men räckte helt enkelt inte till. Fjärde målet som Dorlind prickade in föregicks av minst 10 passningar inom laget. Till sist hade Dorlind öppet mål och kunde raka in avgörande 4-1. Därefter jobbade YBK vidare med samma metodiska och fyndiga rullande. Kalle Karlsson som blivit helt galen på högerbacken rusade likt en dåre från kortsida till kortsida och rann gång på gång igenom. Inbytte Jakob Johlin klämde in en kasse och nämnde Kalle fick iskallt lobba in sitt välförtjänta mål bakom Kralle.

I slutet fick SBK straff men Ahlin väntade ut exekutorn som drog bollen i ribban. Domare Ström blåste kort därefter av matchen och YBK hade tagit tre nya poäng. Det jublades i omklädningsrummet och laget har såklart total tokhybris. Fyra raka matcher utan förlust har inte hänt sedan Göran Persson var statsminister och tre raka segrar kändes för några år sen som en utopi. Vi skiter i ödmjukhet och falsk blygsamhet. Just nu är vi kungar!

Kämpa Ysby!

Kornhult/Hishult FF-IS Halmia Academy 1-2 (0-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk (straff)

Trean:

Laholms FK-Borås AIK 1-3 (1-0)
Mål LFK: Erik Pålsson

FC Falkagård-Genevad/Veinge IF 1-5 (1-3)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2, Robin Möller 2, Kewin Hansen

Resultat lördag

Lördag:

Elitfyran:

BKW-Lerkils IF 0-7 (0-3)

*Simon Nilsson målchansutvisad i minut 13 med straffmål som följd.

HIS-Harplinge IK 3-2 (2-1)
Mål HIS: Viktor Svensson 2, Robert Persson

HIK fick en spelare utvisad i den 40:e minuten. Viktor Svensson satte påföljande frispark snyggt i nät. Innan halvtid gjorde HIS också 2-1. Direkt i andra gjorde HIK 2-2 efter hörna. HIS avgjorde i 80:e genom Svensson. Rättvis seger för ett välspelande HIS.

Gullbrandstorps AIS-RGIF 0-0

Trots en bra insats spelmässigt lyckades RGIF inte spräcka målnollan.

Knäreds IK-Sperlingsholms IF 2-0 (1-0)
Mål KIK: Joel Åkesson, Emanuel Hultberg

KIK hade mängder av spelare borta. Bl a Jonathan Petersson (bortrest), Marcus Åkesson (skadad), Pelle Svensson (skadad) och Lukas Andersson (studenten). Ändå vann man rättvist med 2-0 mot Sperlingsholm i en inte så välspelad match.

KIK skapade klart mest och hade bl a två i virket av Emanuel Hultberg. 1-0 efter en kvart. Fint inlägg av Simon Andersson som Joel Åkesson mötte perfekt med foten. 2-0 i 87:e då Emanuel Hultberg nickade sin egen straffretur i nät efter att Joel Åkesson blivit upphakad och fixat straffen.

Skottorps IF-Vapnö IF 1-0 (0-0)
Mål SIF: Pontus Johansson (straff)

Välförtjänt seger för SIF som agerade stabilt och inte släppte Vapnö till någon ordentlig målchans på hela matchen. 1-0 i andra halvlek på straff av Pontus Johansson sedan Oskar Moberg runnit igenom och blivit fälld.

Mål VBoIS: Jesper Nilsson Öhrn 2, Oscar Nilsson, Eric Lindberg

Islossning för BoIS gällande målskyttet men ändå bara kryss. Ändå ett stort fall framåt. BoIS gjorde fyra mål på topplaget Alet och hade 3-1 i paus.

K/HFF-Lidhults GoIF 4-2 (2-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Nicholas Cadjo, Johan Nilsson

Väntad seger med ett par bollar för K/HFF i seriefinalen mot Lidhult. KHFF är ett bättre lag och hade 4-0 innan Lidhult sprattlade till mot slutet.

LT-laget besegrade HBK

Jubileumsmatch:

Ränneslövs GIF-Halmstads BK A 0-5
Mål HBK: Perparim Beqaj 2, Kristoffer Fagerqrantz 2, Shkodran Maholli

LT-laget-Halmstads BK 0-0 (7-6 efter straffar)

Straffskyttar LT-laget: Johan Agnvall (mål), Fredrik Junefalk (mål), Oskar Nilsson (mål), Jesper Nilsson Öhrn (mål), Kewin Hansen (mål), Jonathan Pihl (mål), Jonathan Petersson (mål)

Straffskyttar HBK: Christoffer Andersson (mål), Kristoffer Fagerqrantz (mål), Snorre Krogsgård (mål), Isak Pettersson (mål), Konrad Jönsson (mål), James Keene (mål), Fredrik Liverstam (miss)

Lilla Tjärby IK-Sennans IF 0-1 (0-0)

Ett resultat som är så obarmhärtigt orättvist endast ett fotbollsresultat kan vara. LTIK hade ALLT. Fyra ribbträffar, flera frilägen och bollen dansandes på mållinjen vid ett flertal tillfällen. Sennan hade en halv chans på hela matchen och gjorde ett mål. Samtliga LTIK:are höll med om att det var den sjukaste tillställning man varit med om.

Matcher onsdag

Lilla Tjärby IK-Sennans IF kl 19:00, L:a Tjärby IP

Lite synd att LTIK tvingas spela samma kväll som jubileumsmatchen nedan. Då det är studentvecka hade LTIK inte möjlighet att flytta matchen.

Jonathan Pihl (HIS),
Jesper Wennström (LFK), Johan Agnvall (K) (BKW), Robin Palm (SIF), Kewin Hansen (GIF/VIF),
Filip Jönsson (SBK), Kristian Stefaniga (TIF), Simon Axelsson (YBK), Jonathan Petersson (KIK),
Jesper Nilsson Örhn (VBoIS),
Fredrik Junefalk (K/HFF)

Oskar Nilsson (RGIF) och Jacob Björk (LTIK)* startar vid sidan.

*Det var länge osäkert om LTIK skulle kunna ställa upp med en gubbe då man spelar seriematch samtidigt. Björk blev disponibel efter LTIK:s uttagning till den matchen och frigjordes på så vis till jubileumsmatchen. Extra krydda är att Björk är svåger till HBK:s "Fagge".

HBK:s lag:

Malkolm Nilsson,
Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam (K), Alexander Berntsson, Christoffer Andersson,
Snorre Krogsgård, King Gyan, Antonio Rojas, Kristoffer Fagerqrantz,
Shkodran Maholli, James Keene

LT-laget är uttaget av LT:s sportredaktion. En balanserad elva har eftersträvats. Spelare som nu spelar på lokal nivå, men som bara för ett par eller några år sedan spelade i HBK: s organisation har medvetet valts bort. Undantaget är Kristian Stefaniga från TIF. Jonathan Stenberg var uttagen från Trönninge men skadade sig under helgens seriematch och Stefaniga kallades in i hans ställe. Emil Jönsson var uttagen från LTIK men han är upptagen av seriematch och ersätts av Jacob Björk. Samtliga spelare som tillfrågats har sagt ja på stående fot. Mycket kul! LT-laget kommer att coachas av Kalle From, som har ett förflutet i såväl RGIF som HBK. Domartrion består av Johan Söderström (Laholm), Jan-Olof Jacobsson (Mellbystrand) och Mats Pettersson (Lilla Tjärby).

Resultat helgen

Elitfyran:

Kvibille BK-BKW 7-4 (2-2)
Mål BKW: Johan Green 2, Besart Mazreku, Bujar Mazreku (straff)

Till en början en jämn match där BKW var väl så bra som Kvibille. Hemmalaget saknade sina mittfältare lagkapten Alexander Bornhager och Mattias Olofsson (krasslig och inledde på bänken). Man undvek fällan att spela för centralt mot BKW. KBK är ett taktiskt skickligt lag och gjorde inte om samma misstag som man gjorde ifjol då man åkte ur DM mot just BKW. Man använde istället ofta mittbacken Viktor Jarälvs mäktiga fot för att hitta upp på sina duktiga forwards Nehat Bregaj och John Wilson. KBK tog ledningen efter hörnmål. BKW gick ikapp via en kanon av Besart Mazreku - ett mycket vackert mål där Mazreku drar till på uppstuds från långt håll och far in i krysset bakom en chanslös Dennis Nilsson i hemmakassen.

BKW gjorde också 2-1 genom Johan Green. KBK kvitterade dock omgående efter ny hörna. 2-2 stod sig till paus. BKW gjorde 3-2 genom Johan Green. Sedan lyste det dock igenom att KBK:arna har en betydligt högre träningsdos. Hemmalaget vann med 7-4. Bujar Mazreku reducerade på straff sedan han själv gått omkull. Mattias Olofsson kom in som mittback tidigt i andra halvlek och gick omedelbart bort sig på BKW:s 3-2-mål, men spelade sedan upp sig och kvitterar ut klart godkänt betyg. Godkänd inats även av Dennis Nilsson (moderklubb BKW) i KBK:s mål.

Simlångsdalens IF-VBoIS 4-0 (1-0)

Svag insats av VBoIS som gick mållösa från planen för tredje matchen i rad.

Trean:

IF Haga-LFK 1-1 (1-0)
Mål LFK: André Josefsson

Bottennapp av LFK mot tabelljumbon. Svartvitt fick med sig en poäng efter sent mål av inhoppande André Josefsson.

Skuggan BoIS-YBK 1-2 (0-1)
Mål YBK: Dorlind Zogaj, Otto Nilsson

Välförtjänt seger för YBK, som dominerade matchbilden främst i första halvlek.

SBK-Halmstad FF 5-4 (2-2)
Mål SBK: Arnon Kamphuak 2, Mattis Kindblom, Andy Hansen, Arton Gjinovci

Andra raka segern för SBK, som tycks ha kommit igång på allvar.

Sennans IF-SIF 0-2 (0-2)
Mål SIF: Richard Kaschner, Pontus Johansson (straff)

Imponerande seger av SIF, som reste sig efter derbyförlusten i El kassicko mot SBK i förra omgången. En bra första halvlek bäddade för vinsten.

K/HFF-Gullbrandstorps AIS 5-0 (2-0)
Mål K/HFF: Jonatan Jacobsson 2, Fredrik Junefalk, Martin Jönsson, Johan Nilsson

Väntad seger för K/HFF. GAIS har tappat allt i och med Per Lunnebjers knäskada och har gått väldigt tungt på slutet. Mot KHFF var även Lunnebjers radarkompis i anfallet Anders Ranhed borta pga avstängning och resan mot seger blev tämligen enkel för KHFF:s del.

RGIF-IS Halmia Academy 3-2 (2-1)
Mål RGIF: Henrik Olsson, Johan Stråhle (straff), Jens Strömberg

Ränneslöv gjorde en bra match och vann rättvist mot Halmia, vars kräftgång fortsätter. ISH spelar bra men mäktar inte med att skapa tillräckligt många chanser för att vnna matcherna mot de tyngre lagen i serien. För Giffens del var det skönt at studsa tillbaka efter den nesliga förlusten mot YBK i derbyt sist. Johan Nilsson var tillbaka i grönvitt och dominerade i vanlig ordning

Lidhults GoIF-LTIK 1-1 (0-1)
Mål LTIK: Simon Vedin

En match som LTIK borde vunnit med bättre skärpa i avsluten. Rödblått var det bättre laget i princip rakt igenom och skapade tillräckligt för att vinna. 1-0 i den 43:e minuten var mycket rättvist och synnerligen logiskt. Johan Östring spelade fram Simon Vedin, som inte gjorde något misstag. Andra halvlek fortsatte som den första. Lidhult slog om och tilldömdes en mycket billig straff som förvaltades med mål och 1-1 som följd.

LTIK fick ett mål bortdömt för offside, hade en boll i ribban av Daniel Hellsten, som även missade straff i minut 85. Det var en sådan dag där bolluslingen inte ville in. Trots att LTIK borde vunnit kan man ta med sig insatsen. Bäst i rödblått var Tobias Ewertsson på mitten och Simon Vedin på topp. Den sistnämnde gjorde mål och var även den som blev ruffad vid LTIK:s straff.

HIS-Unnaryds GoIF 3-2 (1-1)
Mål HIS: Viktor Svensson, Christopher Holgersson, Albin Lundgren

Rättvis HIS-seger trots att avgörandet kom sent.

GIF/VIF-KIK 2-1 (1-0)
Mål GIF/VIF: Robin Möller (straff), Noak Pettersson
Mål KIK: Leo Axelsson

Jämn match som borde slutat med kryss. GIF/VIF befäste serieledningen genom uddamålssegern.

Mål LTIK: Simon Vedin 4, Olle Günther Hanssen 2

Det var inget snack. LTIK kunde vunnit med några bollar till. Första målet kom tidigt och sedan rullade det på. Matcens förgrundsfigur var Olle Günther Hanssen, som visade vägen genom att göra ettan och tvåan och sedan spelade fram till tre av Simon Vedins imponerande fyra mål.

SIF-SBK 0-1 (0-1)
Mål SBK: Tobias Johansson

SBK:s första seger för säsongen kom det så kallade i "El kassico" - SBK har varit sämst så här långt i år, SIF var sämst ifjol.

YBK-RGIF 2-0 (1-0)
Mål YBK: Oscar Färe, Simon Axelsson

RGIF:s första förlust i årets serie kom smärtsamt nog i grannderbyt mot YBK.

YBK:

Det var en blåsig onsdagskväll när obesegrade Ränneslöv gästade Munkavallen. Laget som en gång i tiden var Laholms näst bästa fotbollsklubb stoltserar med topplacering i serien, en stark trupp, rutinerad tränare och ett nyförvärv från just YBK – den vindsnabbe Jonatan Gunnarsson. En svår nöt att knäcka således!

YBK var före matchen tämligen sargat. Långtidsskadade Emil Olsen och Tobias Johansson hade sällskap vid sidan av planen av avstängde Kasper Persson. På uppvärmningen fick Jimmy Ivarsson känning av en skada och vips så var Ysbys bänk än tunnare än Pågens skivor. Jakob Johlin ersatte dock med bravur!

Att favoritskapet låg på RGIF var uppenbart men YBK brydde sig inte nämnvärt. Vi pratade avslappnat om att bara gå ut och lira. När vi är på humör är det inte många som hänger med oavsett placering i serien och idag ville vi visa vad vi gick för.

Kapten Svensson vann slantsinglingen och valde medvind i första halvlek. Det blåste halv orkan och RGIF kom knappt över halva plan under första halvleken. YBK spelade fyndigt och bra men hade såklart hjälp av vinden. Trots tryck kom inget mål och vi var nog flera som såg fram emot en jobbig andra halvlek om det oavgjorda resultatet stod sig. Simon Axelsson ändrade dock på det när han på volley klippte in ledningsmålet med fem minuter kvar av halvleken.

I paus var det främst ass coach Snoddas Karlsson som pratade. Själv hade jag två mål under pausen. Först och främst att fortsätta andas och därefter att lyckas resa mig upp från bänken. Varenda muskel i kroppen vill sluta spela fotboll men hjärnan fattar inte. Snoddas pratade om att ligga lågt med backlinjen och att våga spela på marken mot det stabila men något stabbiga bortalaget. YBK trivdes. Otto garvade åt att vi var i ledning och Kalle Karlsson försökte förtvivlat övertala magsjuke Simon att lakrits visst hjälper mot magsmärtor. På vägen ut noterade vi att RGIF så lite skärrade ut. Själva kände vi oss rätt lugna och sugna på att köra på.

Andra halvleken blev tvärtemot förhandsaningarna helt ensidig. YBK styrde och ställde. Oscar, Otto, Simon och Noak på mitten var först på varenda boll. Kalle Karlsson kom likt Roberto Carlos farande på ytterbacken och var gång på gång framme och irriterade. Tvåan kom efter flera fina anfall. Denna gång var det Oscar Färe som iskallt avslutade ett anfall genom att runda målvakten och sätta bollen i tom kasse.

RGIF försökte mata på med långa bollar mot Gunnarsson och anfallskollegan men YBK:s säkra backlinje släppte inget förbi. Inkast, hörnor – ja allt lades mot straffområdet men sällan blev det farligt. Istället var YBK nära att göra fler mål. Otto och Simon brände varsitt friläge och Dorlind sköt över två gånger i två fina mållägen.

När domare Ström blåste av matchen var det stort jubel och segersång i YBK:s omklädningsrum. Stora favoriterna RGIF inte bara besegrade – utan faktiskt också chanslösa. YBK är något av en tippares mardröm. Kan endera dagen ställa ut skorna och mer påminna om ett demensboende på rymmen än ett fotbollslag för att nästa dag tämligen sorglöst gå ut och spela fotboll på en mycket hög nivå. Vilket lag som dyker upp i nästa match vet ingen…