Gullbrandstorps AIS-SBK kl 14:00, Gullevi

Löftadalens IF-BKW kl 14:00, Löftavallen

Mål LFK: Christoffer Arvidsson, Rasmus Liedman

I och med derbyförlusten är LFK ute ur division 2 och får starta om i trean nästa säsong.

BKW-GIF/VIF 0-3 (0-1)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 3 (en straff)

Då Böljan samtidigt vann halkade BKW ner under strecket. Största segern var dock att man fick ihop 16 spelare till matchen och förhoppningsvis kan avsluta serien på ett värdigt sätt. GIF/VIF:s läge ljusnade ytterligare. Laget tog fjärde raka segern och är uppe på femte plats. Det är sex poäng till BKW under strecket och två omgångar kvar. Charlie Boson gick med sitt hattrick upp i skytteligaledning på 19 mål. Han passerade därmed BKW:s spelande tränare Besart Mazreku på 17 (avstängd i derbyt efter tre gula).

HIS-Norvalla IF 1-2 (0-0)
Mål HIS: Kalle Pålsson

HIS fortsätter att avsluta säsongen på ett bra sätt trots att man redan åkt ur. Förlusten var HIS åttonde (!) med blott uddamålet.

KIK-RGIF 3-2 (3-0)
Mål KIK: Jonahan Petersson 2 (en straff), Gustav Karlsson
Mål RGIF: Visar Demaj, Henrik Olsson

Båda lagen har redan säkrat fortsatt division 6-status.

Harplinge IK-K/HFF 1-4 (1-2)
Mål K/HFF: Johan Nilsson 2, Martin Jönsson, Fredrik Junefalk

K/HFF återtog andraplatsen från Dalen med två omgångar kvar. IS Halmia Academy har redan säkrat seriesegern. K/HFF har ett jätteläge att ta platsen med tre poängs försprång då man möter jumbon Unnaryd och nästjumbon Falkagård i de avslutande matcherna. Dalen möter Giffen och Harplinge.

Sjuan:

SIF-LTIK 1-9 (1-3)
Mål SIF: Kadir Siray
Mål LTIK: Simon Vedin 5, Håkan Karlsson 2, Emil Jönsson, Anders Jönsson

LTIK:s vinst innebär att klubben säkrade seriesegern med två omgångar kvar att spela. LTIK har aldrig tidigare vunnit en serie med A-laget trots att man varit uppe i fyran och vänt (kval varje gång). LTIK saknade fyra tongivande spelare till matchen mot Skottorp. De gröna saknade dock sanslösa 13 spelare. Det var således ett mycket åderlåtet SIF som ställdes på benen.

Det var lite stelt och nervöst på sina håll i LTIK. Man ville ju så gärna säkra förstaplatsen redan nu. SIF låg lågt och kämpade väl. Gav inte LTIK något gratis. SIF reducerade också till 1-2. 3-1 innan paus. I andra halvlek orkade det gröna hemmalaget i ungefär en kvart innan LTIK kunde ta över fullständigt sista halvtimmen. Simon Vedin hade stor show när han gjorde fem mål och gick upp i skytteligaledning. Äkta hattrick på fem minuter går inte av för hackor.

Skuggan BoIS-VBoIS 2-3 (1-2)
Mål VBoIS: Oskar Nilsson, Lucas Persson, Jesper Mårtensson

VBoIS har endast en match kvar. Man möter Sennan i nästa omgång. BoIS blir som bäst trea i tabellen. En plats värd att kämpa för om det händer grejer uppåt i seriesystemet.

SBK-Haverdals IF 3-1 (2-1)
Mål SBK: Arnon Khamphuak 2, Musse Salem

Segern var SBK:s tredje för säsongen.

Vapnö IF-YBK 3-0 (1-0)

I och med förlusten står det klart att YBK slutar på en hedrande sjätte plats i serien.

Mål LTIK: Abdi Ali 3, Simon Vedin 2, Daniel Hellsten, Pierre Malm

LTIK blir som sämst tvåa i serien och är därmed klart för division 6 med tre omgångar kvar att spela.

Mål LFK: Jonatan Eriksson, Rasmus Liedman, sjävmål

LFK hämtade sig sedan bottennappet i förra omgången då man nu mötte Sävedalen - det enda lag man tidigare besegrat. Inställningen var åter på plats och LFK hade 3-2 i paus efter en riktig vilda-västern-halvlek där allt gick in.

Det dröjde till matchens slutskede innan Sävedalen kvitterade. LFK rensade bort en boll på mållinjen. Men assisterande gick in och viftade för mål trots att han inte var i linje och omöjligt kunde se. Ett på många sätt kontroversiellt domslut som gjorde att LFK tappade två poäng.

BKW-Andersbergs IK 1-1 (0-0)
Mål BKW: Bujar Mazreku (straff)

BKW gjorde en taktiskt bra match mot AIK. När gästerna fick en spelare utvisad efter två gula i andra gick hemmalaget ner sig lite och AIK kunde ta ledningen genom sin vane målskytt Fatlind Berisha. Mot slutet av matchen kunde BKW dock kvittera då Bujar Mazreku satte en straff i nät sedan Jonathan Roslund blivit ruffad. En värdefull pinne för BKW mot tabelltvåan AIK.

KIK-Unnaryds GoIF 2-0 (1-0)
Mål KIK: Leo Axelsson, Jonathan Petersson

Detta var KIK:s match från början till slut. Resultatet var i underkant sett till matchbild och målchanser.

Harplinge-RGIF 2-2 (0-0)
Mål RGIF: Daniel Petoletti (straff), Johan Nilsson

Krysset kan räknas in som en förlust för Giffen som hade två bollar i virket, brände två straffar och fick se Harplinge kvittera på stopptid. Grönvitt får glädjas över säsongens bästa spel.

Sjuan:

SBK-LTIK 0-8 (0-3)
Mål LTIK: Olle Günther Hanssen 2, Simon Vedin, Emil Jönsson, Daniel Hellsten, Pontus Larsson, Ahmad Jafari (straff)

En ensidig historia där LTIK hade väldigt mycket boll och skapade oerhört många målchanser. 6-0 efter 20 minuters spel hade inte varit ologiskt sett till hur det såg ut. Grunden till det var Olle Günther Hanssens tidiga nickmål efter hörna.

LTIK hade istället 6-0 efter timmen spelad och gjorde sedan fyra byten. Mot slutet kom även sjuan och åttan. 8-0 genom målvakt Ahmad Jafari, som van straffskytt i B-laget gjorde han nu sitt första mål i A. Mäktigast var annars Günther Hanssens motläggsskott i mål samt Emil Olssons projektil upp i nättaket.

SIF-Sennans IF 3-5 (3-3)
Mål SIF: Oskar Moberg , Robin Palm

SIF stod för en stark upphämtning när man kom tillbaka till 3-3 efter 3-0-underläge i första halvlek. Pausvilan kom dock mycket oläligt för Skottorp, som inte kom upp i samma nivå efter paus och föll med 3-5.

Vapnö IF-VBoIS 3-3 (1-2)
Mål VBoIS: Filip Haraldsson, Olof Karlén, Lucas Persson

VBoIS släppte in två sena mål mot Vapnö och tappade därmed till 3-3 och även viktiga poäng i toppstriden.

Söndag:

Galtabäcks BK-GIF/VIF 2-3 (2-1)
Mål GIF/VIF: Robin Möller, Charlie Boson, Leo Gustafsson

GIF/VIF tog en viktig seger i kampen om nytt kontrakt i femman. Man kom ut starkt till andra halvlek och vände på steken. Mot slutet lyckades man slå ifrån sig och hålla emot. Andra raka segern för GIF/VIF.

IS Halmia Academy-K/HFF 8-1 (5-1)
Mål K/HFF: Jesper Markow

Halmia var effektivt i serfiefinalen mot KHFF och hade 3-0 på tre chanser efter kvarten spelad. KHFF gjorde 1-3 men när ISH gjorde ytterligare två mål innan paus blev så klart andra halvlek en transportsträcka.

Halmias akademilag passar KHFF mycket illa. På fyra försök har KHFF fyra förluster. Skogslaget riktar nu in sig på andraplatsen bakom ISH. Om den fajtas man med Dalen. Simlångsdalen och ISH möts i nästa omgång. KHFF saknade semestrande Jonte Jacobsson och Martin Jönsson, mycket.

Resultat fredag

Hasslövs IS-Väröbacka GIF 1-3 (0-2)
Mål HIS: Robert Persson

Sjuan:

Ysby BK-IS Örnia 1-2 (1-1)
Mål YBK: Emil Axelsson

YBK orkade inte med en femte rak seger. Man hade lägen för seger och var värda åtminstone oavgjort, men ISÖ höll ifrån.