Mål VBoIS: Daniel Pålsson 2, Jim Leandersson

Femman:

RGIF-BKW 1-5 (1-1)
Mål RGIF: Simon Olssson
Mål BKW: Kenan Ramadani 2, Emil Gustafsson, Otto Nilsson, Egzon Behramaj

RGIF tog ledningen med 1-0 i den fjärde minuten då nyförvärvet Simon Olsson kunde förpassa bollen i  mål. RGIF bäst första 20. BKW lugnade ned spelet efter hand och kunde ta över. 1-1 i 38:e genom Kenan Ramadani var inte orättvist.

I andra kunde BKW göra 2-1, på nytt genom Kenan. BKW hade spelet och chanserna. När man gjorde 3-1 genom Emil Gustafsson (74:e) kändes det klart. Efter det 4-1 av Otto Nilsson med förarbete av Jonathan Roslund och 5-1 av Egzon Behramaj. Vackra mål. RGIF:s målvakt Pelle Pettersson chanslös.

LT om matchen.

Haverdals IF-LTIK 3-7 (3-1)
Mål LTIK: Jacob Björk 2, Simon Vedin 2, Linus Jerkesten 2, Olle Günther Hanssen

LTIK låg under med 3-1 i paus i en jämn första halvlek där markeringsmissar fördärvade. LTIK:s mål fram till 1-1 av Jacob Björk efter förarbete från Simon Vedin.

Andra halvlek tillhörde helt och fullt LTIK. Som gjorde 6-0 (!) på Haverdal och vann med 7-3.

Mål av Simon Vedin (2-3), Linus Jerkesten (3-3), Björk på frispark (3-4), Simon igen (3-5), Olle Günther Hanssen efter förarbete av Vedin (3-6) och slutligen 7-3 av Jerkesten, igen.

Efter LTIK:s femma fick Haverdal sin ena mittback utvisad.

En av matchens delikatesser var LTIK:s mittback Henrik Nilssons "bissaräddning" på mållinjen i den andra halvleken.

Bäst i ett starkt LTIK var Simon Vedin, som emellanåt hade fullständig lekstuga (två mål, fyra ass) samt pigge och företagsamme Jacob Björk.

Sexan:

SIF-YBK 3-1 (1-0)
Mål SIF: Pontus Johansson, Oscar Andersson, Fredrik Gustavsson
Mål YBK: Erik Mattsson

SIF gratuleras härmed till sin första seger för säsongen.

En lag- och kämpainsats där nyförvärvet Johan Kurtz stack ut med snabbhet och bra passningsspel.

YBK inte alls chanslösa, men SIF mer effektiva (trots tre missade frilägen).

Tomas Karlsson har lite Tony Rickardsson-känslor.

SBK-IS Örnia 0-4 (0-3)

Serieledande Örnia klarade sig bra utan seriens bäste, avstängde Göran Medjed, mot SBK och vann med klara 4-0 efter 3-0 i paus.

Fotbollsresa

Giffen anordnar fotbollsresa till Holland med huvudyfte att beskåda den egna produkten Kalle Johnsson i match med NEC Nijmegen.

Du kan följa med. Läs mer här.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Höörs IS 3-1 (1-0)
Mål LFK: Gabi Morad 2, David Pinot

Jämn match fram till den 60:e minuten.

LFK tog ledningen i den första halvleken genom Gabi Morad som vann en tillsynes förlupen boll och kickade den över Höörs målvakt.

Då hade redan David Pinot träffat kryssribban.

Dessutom hade LFK:s vikarierande målvakt Dennis Nilsson gjort två bra räddningar på Höörnickar efter inlägg.

1-0 i paus.

Andra hann knappt börja innan Höör gjorde 1-1. Inlägg, nick, mål, 1-1.

I den 60:e minuten fixade Romario Hulea straff till LFK. Besart Mazreku satte den i ribban och David Pinot bomdade returen i nät, 2-1.

Råå tappade fokus efter straffen och LFK kunde ta över.

Gabi Morads mäktiga projektil upp i krysset var lika välfrtjänt som vacker, 3-1.

Ingen bättre match av LFK. Men det känns stabilt och vasst. Nyförvärven Erik Pålsson (mittback) och Noak Pettersson (innermittfältare) tillför stabilitet och Morad spets.

Femman:

RGIF-Getinge IF 1-7 (1-3)
Mål RGIF: Johan Stråhle

RGIF gjorde 1-0 efter tio minuter och gjorde det riktigt bra första halvtimmen.

Sedan fick Getinge en tveksamt dömd straff. 1-1 i minut 31. 2-1 i minut 32. 3-1 i minut 33.

Luften gick ur RGIF medan Getinge fick samma luft under sina vingar.

Serieledande Getinge gjorde ytterligare fyra mål i andra halvlek och matchen slutade 7-1.

Planens bäste var RGIF:s mittback Jens Strömberg.

RGIF använde under matchen spelare 32 (!) och 33 (!!) i A-laget. Det är så klart där i problemet ligger.

Mål YBK: Tomas Karlsson (straff)
Mål VBoIS: Daniel Pålsson 3 (en straff), Jacob Ericsson, Michael Svensson, Jesper Öhrn, Jim Leandersson

Mål SIF: Oskar Moberg

Det var väl inte direkt oväntat. För första gången i år tog SIF ledningen i en match och för första gången i år tog man poäng. Föga överraskande var det mot ärkefienden och samarbetesklubben HIS.

HIS hade mest boll men lyckades aldrig etablera något offensivt spel mot ett hårt kämpande SIF.

SIF försvarade sig väl matchen igenom och spelade ett enkelt, rakt spel.

1-0 gjorde Oskar Moberg sedan han blivit elegant framspelad av Fredrik Gustavsson, som i momentet innan vänt bort sin bevakning.

Det hände i minut 38. I minut 42 var det kvitterat då Robert Persson stötte in 1-1 på pass från Fredrik Johnsson.

Fler mål blev det inte. HIS hade mest i andra men SIF kontrade farligt vid ett par tillfällen.

Det sista som hände var att Oskar Moberg sprintade igenom och revs ned av Markus Hedström, som blev målchansutvisad. Pontus Johansson drog frisparken i bra läge över.

SIF-jubel blev det självfallet ändå på domare Ola Ströms slutsignal.

Grönt är på rätt väg. HIS tappade viktig mark till topplagen i tabellen. Man hade behövt ytterligare två poäng i den här matchen för att kunna haka på ordentligt.

Mål LFK: Jonatan Jacobsson, Gabi Morad

LFK inledde väldigt bra och kunde ta ledningen efter en upprullning som avslutades med att Besart Mazreku satte ut bollen till Jonatan Jacobsson som inte gjorde något misstag ren framför mål.

LFK fick Markus Johansson tveksamt målchansutvisad. Dennis Nilsson kom dock in och räddade den påföljande straffen. Nilsson orsakade seda en straff som renderade i Borstahusens kvittering.

I andra halvlek gjorde nyförvärvet Gabi Morad sitt första mål i den vita tröjan fram till 2-1 till ett decimerat LFK. David Pinot stod för assisten.

Mot slutet gick LFK på knäna men man lyckades hålla undan och ta en mycket viktig seger. Dessutom en skön sådan. Uddamålsseger med en man mindre satt säkerligen fint efter den dåliga start laget fått på höstsäsongen.

Mål BKW: Petter Gustafsson 2, Robert Andersson, Magnus Ericsson

BKW överlägset i första halvlek. I andra slappnade man av och brände mängder med chanser. OIS fick energi via reducering men kom aldrig närmre än 2-4 (kanon upp i krysset).

Torup/Rydö FF-LTIK 3-0 (2-0)

En dålig division fem-match med väldigt lite ordnat spel från båda håll. T/R vassare med ett bra anfallspar i Magnus Björnsson och Johan Andersson. Anfallsparet var för ett par år sedan ett fruktat dito. Nu gjorde Andersson comeback och passade då omgående på att måla två gånger om mot LTIK.

T/R gjorde 1-0 då nämnde Andersson tryckte in en andraboll med pannan efter frispark. Björnsson bröstade sedan in tvåan sedan LTIK:s målvaktstalang Andrée Pettersson gjort en sällsynt missbedömning på en längre boll som nog kapten Daniel Hellsten egentligen hade kontroll på.

Matchen satte sig aldrig riktigt i första. Men LTIK hade problem då T/R fyllde på med folk på sina längre bollar. Jämnt spel och mycket långbollande från båda håll. T/R lite mer skärpta.

LTIK saknade dock inte möjligheter. Såväl Hisham Gassim som Emil Olsson blev satta i utmärkta lägen.

I andra försökte LTIK trycka på och flytta fram folk. Det resulterade dock inte i någon reducering. När man öppnade sig allt mer bakåt skapade även T/R chanser.

När så LTIK gick ned på tre backar med kvarten kvar kunde Johan Andersson mycket elegant tåfjutta in 3-0 efter ett par dragningar i vätan.

3-0, tio kvar och matchen var i stort stängd.

Ingen LTIK:are kom upp i normal standard. Godkänt kvitterar energiske inhopparen Jacob Björk ut. Han visade god inställning och blev en injektion när han kom in.

Mot T/R var avsaknaden av ordinarie mittlåset Tom Hjälmefjord (känningar i ett knä) och Henrik Nilsson (stukad fot) stor samt avsaknaden formstarke kantlöparen Linus Jerkestens (sjuk) löpningar enorm.

Mål K/HFF: Henrik Friberg, Kristian Åkesson, Simon Carlsson

KHFF träningsmatchade mot Råstorp/Timsfors inför höstens seriespel. Det var inget snack om saken. Ett ungt och blandat KHFF-lag var klart bäst. I första halvlek var R/T knappast över mittplan.

KHFF saknade för dagen spelare som Ola Sandberg, Roy Carlsson, Mattias Nätterqvist, Fredrik Junefalk, Daniel Johansson och Henric Johansson. Ett tecken på god bredd. KHFF vill ge Örnia och VBoIS en rejäl match om de två främsta platserna som ger direktuppflyttning till femman.

Trean:

LFK-Råå IF 1-4 (0-2)
Mål LFK: Tobias Lundgren

"Kata f*cking strof" var rapporten från min utsände på plats. Råå är rätt bra och LFK förlorade även bortamötet.

Femman:

Trönninge IF-KIK 4-7 (0-3)
Mål KIK: Jonthan Petersson 3, Joel Åkesson, Peter Karlsson, Kalle Svensson, Emanuel Hultberg

En match där KIK dominerade under den större delen. Gult hade 5-0 innan man slappnade av och TIF åt sig fram till 4-5 i den 86:e minuten. Då drabbades KIK av en skada med tillhörande avbrott. Detta gynnade gult som kunde snacka sig samman och göra två mål till på tilläggstid.

Femman:

BKW-Torup/Rydö IF 1-0 (0-0)
Mål BKW: Magnus Ericsson (straff)

BKW i tillfällig (?) serieledning. Getinge möter Oskarström i morgon lördag. 1-0-segern mot svårspelade T/R var i underkant men BKW fick sin revansch för uddamålsförlusten i våras sedan Magnus Ericsson förvaltat den straff Marcus Pettersson ordnat på bästa sätt. Läs mer om matchen här.

LTIK-Vapnö IF 3-1 (1-0)
Mål LTIK: Oskar Hemhagen, Olle Günther Hanssen, Conny Strömberg

Klar och rättvis seger för LTIK. Rödblått gjorde en bra match mot ett för dagen sämre Vapnö. 8-2 i röven i våras för LTIK. Det resultatet hamrade coach Freddy Pettersson in från taktiksnsack till uppsnack inför match. Det var ett revanschlystet LTIK som entrade gräset.

Redan innan Oskar Hemhagens tidiga 1-0-mål hade bollen varit fastnaglad på vittröjade Vapnös planhalva. Olle Günther Hanssen, som är rejält på G, fick starkt fram bollen och assisterade till Hemhagens mål. Oskar var säker vid friläget.

Günther Hanssen var sedan nära att utöka LTIK:s ledning men Vapnöspelare styrde undan avslutet. Speediga Linus Jerkesten och Oskar Hemhagen firade stora triumfer mot Vapnös försvar och rann gång efter annan ifrån.

Vapnös bästa period i matchen var i mitten på första halvlek. Ett avslut gick över och ett annat räddades av Andrée Pettersson i LTIK:s kasse innan spelet jämnades ut mot halvtid. 1-0 i paus var på intet sätt orättvist.

Andra halvlek tillhörde i princip uteslutade LTIK. Olle Günther Hanssen bombade in 2-0 sedan Simon Vedin vunnit boll. 3-0 stötte Conny Strömberg över mållinjen sedan Alexander Ekstrand skarvat vidare Vedins hörna.

Det var egentligen närmre 4-0 än 3-1 då Kristoffer Nilsson stötte in 1-3 på sin egen retur.

Daniel Hellsten sköt en frispark tätt utanför. Emil Olsson hade ett volleyavslut som Vapnös målvakt Love Garpenblad gjorde en jätteräddning på. Linus Jerkesten avslutade i kryssribban och inhoppande lövilliga Lucas Pettersson och Anton Hemhagen hade ett par möjligheter var där det bara handlade om centimetrar.

Matchen slutade 3-1 och det var ett resultat i underkant. LTIK är helt klart på rätt väg. Försvaret agerade stabilt även utan starke Tom Hjälmefjord. Andrée Pettersson var säker som sista utpost. Mittfältet arbetade hårt och forwards hotade.

Bäst i ett överlag starkt LTIK var Simon Vedin i sin bollvinnande roll på mittfältet.

Halmstad FF-RGIF 5-1 (1-0)

RGIF går tungt. Nu föll grönvitt klart mot tabelljumbon HFF med hela 5-1. Det innebär att HFF går upp på samma poäng som RGIF.

Mål BKW: Ekrem Bekteshi

Getinge hade första. BKW andra. Ett oavgjort resultat hade varit rättvist i seriefinalen. Läs mer om matchen här.

LFK-IS Halmia 1-4 (1-1)
Mål LFK: Patrik Pavlovic

LFK stod upp bra mot division ett-laget IS Halmia. ISH:s två sista mål kom sent. Två av ISH:s mål gjordes av Calle Genberg.