Inför helgen

Fredag:

Lilla Tjärby IK-Knäreds IK kl 19:00, Lilla Tjärby IP

Matchen blir troligen Jonathan Peterssons sista för KIK för den här säsongen. Snöstorp Nyhem FF förhandlar just nu om en inlåning för hösten. Sedan tidigare spelar Jontes bror Isak i SNFF.

Mål LFK: David Pinot

LFK kunde vinna utan att imponera mot ett uddlöst Kinna. LFK borde punkterat matchen men saknade sin skarprättare Gabi Morad (bröllop). Hans ersättare på topp: kapten David Pinot gjorde matchens enda mål då han stötte Berat Sulejmanis frisparksretur i nät efter 28 minuters spel.

Knäreds IK-Våxtorps BoIS 5-2 (2-2)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2, Jonatan Eriksson 2, Joel Åkesson
Mål VBoIS: Oskar Nilsson, Anders Stam

I matchen som blev grovt försenad då domaren missuppfattat tiden (inte blivit kallad av KIK???) vände hemmalaget mycket starkt 0-2-underläge till seger med 5-2. I KIK:s kasse gjorde nye Kristian Hallén (närmast från Kvibille BK) debut.

Semesterfotboll:

Lilla Tjärby IK A/B-Genevad/Veinge IF A/B 4-5 (1-4)
Mål LTIK: Daniel Hellsten 2, Emil Jönsson, Linus Jerkesten
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2 (två straffar), John-Paul Conde 2, Fabian Andersson

Mål VBoIS: Michael Svensson 2, Andreas Nilsson, Oskar Nilsson, Daniel Pålsson

VBoIS hämtade sig snabbt efter smällen mot KIK och besegrade nu tabelljumbon Vapnö med klara 5-1 efter 2-1-ledning i paus. VBoIS ligger femma vid sommaruppehållet och har gjort en med beröm godkänd vårsäsong som nykomling i division 5.

KIK vann

Resultat torsdag:

Knäreds IK-Haverdals IF 4-1 (1-1)
Mål KIK: Emanuel Hultberg 2, Joel Åkesson, Peter Carlsson

KIK låg förvisso under med 1-0 efter straff för hands. Men hemmalaget dominerade långa stunder mot ett Haverdal som gjorde vad man kunde med det man hade. KIK kunde avgjort redan första kvarten. Men denna dag fanns inte skärpan i avsluten. En sådan skarprättare som Jonathan Petersson hade för en gångs skull inte torrt krut i bössan. Men kunde å andra sidan räkna in tre assists.

Joel Åkesson gjorde 1-1 på pass från Mattias Ragnarsson. Peter Carlsson nickade in 2-1 (via Jonatan Erikssons hand?) efter inlägg från Petersson. Efter paus hade faktiskt ett lågt Haverdal med (i princip) bara en forward möjlighet att kvittera två gånger om nan det lossnade för KIK efter den 70:e minuten.

Jonathan Petersson stod för förarbetet två gånger om och lika många gånger vispade Emanuel Hultberg in bollarna. Hultberg fick möjlighet att bli hattrickskytt inom fem minuters tid men HIF:s vikarierande målvakt Patrik Sköld klarade storstilat vid sin högerstolpe och matchen slutade 4-1. KIK på fjärdeplats vid uppehållet.

KIK har löst målvaktsbiten inför hösten genom att ta in Kristian Halén, målvaktstränare i Varbergs BoIS och själv tidigare målvakt i Alets IK. Nu senast har Halén fungerat som back up i Kvibille BK. Det är också via KBK, där KIK:s målvaktstränare Jerry Nilsson delat det uppdraget med just Halén, som man fått in sin nye målvakt.

BKW vann

Resultat onsdag:

Fyran:

Väröbacka GIF-BK Walldia 2-3 (0-1)
Mål BKW: Visar Demaj, Manfred Walldén, Bujar Mazreku (straff)

BKW stod för en stark våravslutning då man besegrade Värö med 3-2 på bortaplan. BKW hade 3-0 och brände även en straff innan nickstarka Värö kom tillbaka på slutet och gjorde både 1-3 och 2-3. I skrivande stund är BKW tabelltrea. IF Leikn har dock chans att gå om då man möter IF Centern innan man tar sommarledigt.