Mål LFK: Anton Jonsson, Jonatan Eriksson

Mål BKW: Johan Green 2, Besart Mazreku

IS Halmia Academy-SBK 7-1 (3-1)
Mål SBK: Mohamed Sisei

K/HFF-Vapnö IF 10-1 (3-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 3, Johan Nilsson 3, Jonatan Jacobsson 2, Martin Jönsson, Andreas Johansson

Mål VBoIS: Lucas Persson 2, Jacob Eriksson
Mål GIF/VIF: Fabian Andersson 2, Leo Gustafsson, Dennis Delerud, Charlie Boson, självmål

KIK-HIS 3-1 (1-0)
Mål KIK: Joel Åkesson, Emanuel Hultberg, Jonathan Petersson (straff)

SBK-YBK 2-3 (0-2)
Mål SBK: Anders Petersson, Arton Djinovci (straff)

RGIF-Gullbrandstorps AIS 5-0 2-0)
Mål RGIF: Jonathan Gunnarsson, Erik Moberg, Simon Tideman, Henrik Olsson, Noak Nilsson

Lidhults GoIF-K/HFF 4-4 (3-2)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 4

Elitfyran:

BK Walldia-Skrea IF 6-2 (3-1)
Mål BKW: Bujar Mazreku 2, Jonathan Roslund, Nderim Peci, Robert Andersson, Kenan
Ramadani

Unnaryds GoIF-KIK 2-2 (2-2)
Nål KIK: Emanuel Hultberg, Jonathan Petersson

Ett rättvist resultat. KIK borde gjort fler mål innan paus, men Unnaryd kunde avgjort i andra.

IS Örnia-VBoIS 0-1 (0-0)
Mål VBoIS: Jim Leandersson

En seger som kunde varit större för BoIS om chanserna förvaltats. Istället fick Kalle Samuelsson fixa segern mot slutet med en mycket fin räddning. Viktig seger för Våxtorp i jumbomötet. Nu lever hoppet om förnyat kontrakt.

K/HFF-Sennans IF 2-1 (0-0)
Mål K/HFF: Jonatan Jacobsson 2 (en straff)

YBK-IS Halmia Academy 2-4 (1-3)
Mål YBK: Oscar Färe, Filip Svensson

Tomas Karlsson:

Halmias största supporter heter Per Gessle. Vi låter hans musikaliska verk ta oss genom matchen mellan Ysby och just Halmia!

Dressed for success (Roxette)

Halmia kom till matchen något överklädda. Lite som om dagisfröken skulle bära balklänning på jobbet. Iklädda vita stilrena pikettröjor kom de unga pågarna i samlad trupp till Munkavallen. De gjorde allt för att imitera de stora pågarna på tv där de kom vandrandes med sänkta blickar och hörlurar i ögonen. Lite som om Avici skulle besöka Karsefors….stor komik! Själva var vi något mer laid back. Axelsson hade jeans. Ivarsson sin lokföraruniform. Han var bäst klädd.

Joyride (Roxette)

Halmia rullade boll, rullade boll och rullade boll. De hade förmodligen bollen 70% av tiden i första halvlek. Det såg ut som ett träningspass när YBK jagade runt efter bollen samtidigt som Halmia knackade runt den.

Tuffa tider (Gessle singel)

Trots det markanta spelövertaget var det YBK som radade upp målchanser. Frilägen, skottförsök och genombrytningar. YBK borde satt någon kasse till men det ville sig såklart inte. Istället var det Halmia som gjorde både ett och två noll.

Leva livet (Gyllene Tider)

Oscar Färe frälste YBK. Fint anfall avslutade distinkt med ett stenhårt skott i krysset. Liket fick liv, chansen till skräll fanns där. YBK gick framåt igen!

Fading like a flower (Roxette)

Halmia får hörna. Deras femhundrade. Bollen går mot första stolpen. YBK har inte placerat någon där. Normale stolphållaren Ivarsson har haltat ut med ljumsksmärtor. Undertecknad hinner inte fram. Davidsson i målet når inte heller han fram. Bollen seglar in i nätet. Ridå. Mög. Jävla skit.

Gå och fiska (Gyllene Tider)

Halvtidssnacket var polsk riksdag. Till sist gick vi bara ut och ställde oss på planen. För trötta för att säga nåt.

Det hjärta som brinner (Gyllene Tider)

YBK gav precis allt efter paus. Laget var klart sämre än Halmia som förde spelet men kämpade för glatta livet. Emil Olsen förvandlades till någon form av mittbacksmonster och Kasper Persson spelade som i trans på vänsterbacken. Davidsson i kassen tokräddade, Svensson på mitten gick på tandköttet och Axelsson på topp stångades mot allt och alla. Tappert YBK mot skickligt Halmia. Reduceringen av Filip Svensson var inte rättvis sett till spelet men välförtjänt sett till slitet hemmalaget lade ner!

Kung av sand (Roxette)

Bortalagets tränare var minst sagt intensiv och pådrivande. Han blandade uttryck som ”men för helvete” när en spelare råkade missa en boll till mer konkreta frågor som ”var är målet” till sina spelare.

Run to you (Roxette)

Kalle sprang. Kasper sprang. Festim sprang. Ingen hann ifatt den hale Halmianen som snurrade och vred in förödande 4-2

När alla vännerna gått hem (Gyllene Tider)

Åkesson plockade ner tröjor från hängare, plockade upp tejp från golvet. Själv orkade jag knappt duscha. Fick en hamburgare av en snäll tjej i kiosken. Begav mig hemåt från ett öde Munkavallen. Tanken på att jobba imorgon känns lika lockande som att tatuera pungen.

Vi kommer tillbaka. Kämpa Ysby!

Haverdals IF-SBK 3-0

Lidhults GoIF-RGIF 2-1 (2-1)
Mål RGIF: Erik Moberg

*RGIF en man mindre från minut 32 efter utvisning.

Mål LFK: Jonatan Eriksson 2 (en straff), Anton Gunnarsson

Då Assyriska samtidigt besegrades av Gnosjö gick LFK i och med sin seger upp på andraplats. Två poäng bakom serieledande Ullared. LFK:s seger mot Värnamo var inte så solklar som siffrorna vittnar om. I första halvlek skapade gästerna mest. Men det var toppen mot botten och LFK hade flytet och beslutsamheten framför mål. Jonatan Eriksson tråcklade in 1-0 efter en lång utspark från Rasmus Lundgren i minut tolv. Efter 20 minuters spel styrde Anton Gunnarsson in 2-0 efer avslut från Rasmus Liedman. Assyriska lyckades trots flera klara chanser inte spräcka Rasmus Lundgrens nolla. Närmast var man via en ramträff.

I andra halvlek skapade jumbon ingenting av värde. LFK borde avgjort matchen långt tidigare än på övertid. Flera öppna lägen missades. Jonte Eriksson sköt över efter inspel från Linus Wikander, Hannes Persson lyckades få bollen över öppet mål efter framnick från Lucas Pettersson och Zett Wyke missade öppet mål efter förarbete från Jonte Eriksson. På övertid avgjorde Eriksson genom att göra 3-0 på straff sedan Rasmus Liedman blivit bryskt behandlad på straffområdeslinjen.

Häng med på EM-kval

Den 8-9 september arrangerar Laholms FK resa till Stockholm och EM-kvalmatchen mellan Sverige och Österrike. Avresa sker tisdag kl 08:00. Matchstart tisdag kl 20:45. Beräknad hemkomst är onsdag kväll.

Pris: 2300 kr

I priset ingår:

Bussresa Laholm - Stockholm tur och retur

En hotellnatt inklusive frukost

Matchbiljett

Anmälan är bindande och görs på mejl till info.laholmsfk.se eller till Joakim Gunnarsson 070 297 32 25

SBK-K/HFF 0-6 (0-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 3, Daniel Alexandersson, Johan Nilsson, Jonatan Jacobsson

YBK-Vapnö 2-1 (2-0)
Mål YBK: Simon Axelsson, Festim Idrizi

RGIF-Skuggan BoIS 7-3 (3-1)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2, Johan Nilsson 2, Johan Stråhle, Erik Moberg, Noak Nilsson

IS Halmia Academy-LTIK 1-1 (0-1)
Mål LTIK: Emil Olsson

Läs om matcherna på LT:s hemsida (i länklistan) och på resektive lags hemsida. Många är duktiga på att uppdatera.

Knäreds IK-FC Falkagård: 7-4 (3-1)
Mål KIK: Joel Åkesson 3, Jonathan Petersson 2, Mattias Ragnarsson, Emanuel Hultberg

Gnosjö IF-LFK 2-0 (1-0)

LFK spelförande långa stunder. Hade möjligheter att ta poäng, men skapade inte i paritet med hur många inlägg man slog och sett till hur mycket boll man hade. LFK blev också berövat på två straffsparkar. En när Anton Jonsson var igenom och en då Jonatan Eriksson var igenom. LFK:s bäste: Rasmus Liedman hade en frispark i ribban och brände ett friläge. Jonatan Eriksson hade ett avslut som räddades på mållinjen.

Elitfyran:

BKW-Annebergs IF 2-4 (1-1)
Mål BKW: Bujar Mazreku (straff), Magnus Ericsson

Jonatan Roslund felaktigt målchansutvisad i 50:e (regelrättning brytning enligt mig). 2-1-målet på straff kändes väldigt avgörande. Men BKW gjorde ingen bra match varken innan eller efter utvisningen och ett vilt kämpande Anneberg tog säsongens första trea.

GIF/VIF-Sperlingsholms IF 7-0 (2-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 3, David Pinot (straff), Kewin Hansen, Dennis Delerud, Fabian Andersson

HIS-Alets IK 0-3 (2-0)

Harplinge IK-KIK 1-2 (1-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2

*HIK fick en spelare utvisad i minut 55

K/HFF-Halmstad FF 16-1 (8-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 9, Jonatan Jacobsson 4, Samuel Markow, Johan Nilsson, Daniel Alexandersson

RGIF-Vapnö IF 7-0 (6-0)
Mål RGIF: Henrik Olsson 4, Erik Moberg 2, Mattias Bengtsson

Lidhults GoIF-SBK 12-0 (4-0)