Resultat fredag

Fredag:

KIK-Alets IK 0-1 (0-1)

Nytt potentiellt toppmöte i femman. KIK skapade mest men fick gå mållösa ur fajten. Knappast rättvist och väldigt oväntat att KIK inte lyckas göra mål på hemmaplan med den offensiva besättning man befogar över,

SBK-RGIF 2-4 (1-2)
Mål SBK: Mattis Kindblom 2
Mål RGIF: Erik Moberg 2, Henrik Olsson, Oskar Nilsson

Bra match av SBK, men RGIF var ännu bättre. Giffen tog ledningen innan SBK kvitterade. I andra gick RGIF upp till 4-1 innan SBK reducerade. Hemmalaget gav aldrig upp och gjorde en betydligt bättre match än i premiären. RGIF tog andra raka. Stabilt mittfält med bröderna Johan och Oskar Nilsson samt Mattias Bengtsson.

LTIK-Gullbrandstorps AIS 1-1 (0-0)
Mål LTIK: Emil Jönsson

LTIK skapade fem bra möjligheter i första halvlek. Den bästa hade Simon Vedin, ren mot mål sköt han över. Emil Olsson gånger två (fantastisk GAIS-brytning och räddning av Daniel Lindell i hemmamålet), skott i täck av Adam Johansson efter frispark och nick av Emil Jönsson övriga möjligheter. Spelmässigt jämnt där LTIK började bäst och GAIS avslutade bäst mot paus. Andra halvlek vara bara tre minuter gammal när GAIS tog ledningen på gästernas första möjlighet i matchen. Daniel Mikic höll i och spelade elegant fram Per Lunnebjer som kliniskt curlade bollen i bortre i burgaveln otagbart för Andrée Pettersson i LTIK:s kasse. GAIS skapade en chans att utöka ledningen men bollen över mål.

GAIS föll tidigt (omedvetet) tillbaka för att bevaka ledningen. LTIK tryckte på. Jacob Björk avslutade, Lindell klarade. Daniel Hellsten provade, Lindell klarade och Conny Strömberg nickade, Lindell klarade. Med fem minuter kvar kom ändå LTIK:s välförtjänta utjämning då Emil Jönsson distinkt förpassade bollen i mål med huvudet efter frispark från Daniel Hellsten. Realtivt jämn match där LTIK skapar flest heta målchanser, men där GAIS tar ledningen och håller emot länge. Spontant en stund efter matchen känns det som två lag som kommer att vara med och fajtas där uppe i tabellen. I första omgången slog GAIS Vapnö med 3-2.

Kryss blev det även i vänskapsmatchen lagen emellan under försäsongen. Även då gav GAIS notoriske målskytt och futsalspecialist Per Lunnebjer sitt lag ledningen. Men då på nick. Den gången kvitterade LTIK innan paus genom Olle Günther Hanssen. Även då var det jämnt. Närmast ett ledningsmål kom LTIK då Daniel Hellsten satte en frispark i ribban. Logiskt resultat i seriematchen alltså och 1-0 till mig i tipsmatchen mot LT-Lasse.

SIF-Lidhults GoIF 0-3 (0-1)

Jämn första där SIF drar på sig en onödig straff i slutminuten mot paus och åker på 0-1. I andra trycker SIF på utan att få bollen i mål. Istället kontrar Lidhult in 2-0 med sju minuter kvar att spela och strax efter rullar man också in trean. Bra match spelmässigt av SIF.