Resultat helgen

Elitfyran:

Kvibille BK-BKW 7-4 (2-2)
Mål BKW: Johan Green 2, Besart Mazreku, Bujar Mazreku (straff)

Till en början en jämn match där BKW var väl så bra som Kvibille. Hemmalaget saknade sina mittfältare lagkapten Alexander Bornhager och Mattias Olofsson (krasslig och inledde på bänken). Man undvek fällan att spela för centralt mot BKW. KBK är ett taktiskt skickligt lag och gjorde inte om samma misstag som man gjorde ifjol då man åkte ur DM mot just BKW. Man använde istället ofta mittbacken Viktor Jarälvs mäktiga fot för att hitta upp på sina duktiga forwards Nehat Bregaj och John Wilson. KBK tog ledningen efter hörnmål. BKW gick ikapp via en kanon av Besart Mazreku - ett mycket vackert mål där Mazreku drar till på uppstuds från långt håll och far in i krysset bakom en chanslös Dennis Nilsson i hemmakassen.

BKW gjorde också 2-1 genom Johan Green. KBK kvitterade dock omgående efter ny hörna. 2-2 stod sig till paus. BKW gjorde 3-2 genom Johan Green. Sedan lyste det dock igenom att KBK:arna har en betydligt högre träningsdos. Hemmalaget vann med 7-4. Bujar Mazreku reducerade på straff sedan han själv gått omkull. Mattias Olofsson kom in som mittback tidigt i andra halvlek och gick omedelbart bort sig på BKW:s 3-2-mål, men spelade sedan upp sig och kvitterar ut klart godkänt betyg. Godkänd inats även av Dennis Nilsson (moderklubb BKW) i KBK:s mål.

Simlångsdalens IF-VBoIS 4-0 (1-0)

Svag insats av VBoIS som gick mållösa från planen för tredje matchen i rad.

Trean:

IF Haga-LFK 1-1 (1-0)
Mål LFK: André Josefsson

Bottennapp av LFK mot tabelljumbon. Svartvitt fick med sig en poäng efter sent mål av inhoppande André Josefsson.

Skuggan BoIS-YBK 1-2 (0-1)
Mål YBK: Dorlind Zogaj, Otto Nilsson

Välförtjänt seger för YBK, som dominerade matchbilden främst i första halvlek.

SBK-Halmstad FF 5-4 (2-2)
Mål SBK: Arnon Kamphuak 2, Mattis Kindblom, Andy Hansen, Arton Gjinovci

Andra raka segern för SBK, som tycks ha kommit igång på allvar.

Sennans IF-SIF 0-2 (0-2)
Mål SIF: Richard Kaschner, Pontus Johansson (straff)

Imponerande seger av SIF, som reste sig efter derbyförlusten i El kassicko mot SBK i förra omgången. En bra första halvlek bäddade för vinsten.

K/HFF-Gullbrandstorps AIS 5-0 (2-0)
Mål K/HFF: Jonatan Jacobsson 2, Fredrik Junefalk, Martin Jönsson, Johan Nilsson

Väntad seger för K/HFF. GAIS har tappat allt i och med Per Lunnebjers knäskada och har gått väldigt tungt på slutet. Mot KHFF var även Lunnebjers radarkompis i anfallet Anders Ranhed borta pga avstängning och resan mot seger blev tämligen enkel för KHFF:s del.

RGIF-IS Halmia Academy 3-2 (2-1)
Mål RGIF: Henrik Olsson, Johan Stråhle (straff), Jens Strömberg

Ränneslöv gjorde en bra match och vann rättvist mot Halmia, vars kräftgång fortsätter. ISH spelar bra men mäktar inte med att skapa tillräckligt många chanser för att vnna matcherna mot de tyngre lagen i serien. För Giffens del var det skönt at studsa tillbaka efter den nesliga förlusten mot YBK i derbyt sist. Johan Nilsson var tillbaka i grönvitt och dominerade i vanlig ordning

Lidhults GoIF-LTIK 1-1 (0-1)
Mål LTIK: Simon Vedin

En match som LTIK borde vunnit med bättre skärpa i avsluten. Rödblått var det bättre laget i princip rakt igenom och skapade tillräckligt för att vinna. 1-0 i den 43:e minuten var mycket rättvist och synnerligen logiskt. Johan Östring spelade fram Simon Vedin, som inte gjorde något misstag. Andra halvlek fortsatte som den första. Lidhult slog om och tilldömdes en mycket billig straff som förvaltades med mål och 1-1 som följd.

LTIK fick ett mål bortdömt för offside, hade en boll i ribban av Daniel Hellsten, som även missade straff i minut 85. Det var en sådan dag där bolluslingen inte ville in. Trots att LTIK borde vunnit kan man ta med sig insatsen. Bäst i rödblått var Tobias Ewertsson på mitten och Simon Vedin på topp. Den sistnämnde gjorde mål och var även den som blev ruffad vid LTIK:s straff.

HIS-Unnaryds GoIF 3-2 (1-1)
Mål HIS: Viktor Svensson, Christopher Holgersson, Albin Lundgren

Rättvis HIS-seger trots att avgörandet kom sent.

GIF/VIF-KIK 2-1 (1-0)
Mål GIF/VIF: Robin Möller (straff), Noak Pettersson
Mål KIK: Leo Axelsson

Jämn match som borde slutat med kryss. GIF/VIF befäste serieledningen genom uddamålssegern.