Resultat helgen

Träningsmatcher:

Halmstads BK-Kalmar FF 2-0 (2-0)

Mål HBK: Simon Silverholt, Kwame Karikari (straff)

Nya HBK imponerade i första träningsmatchen. Junes Barny (ny från Ängelholm) var på nytt mycket bra i bollklubben. Han låg bakom båda målen. Spelade fram blixtsnabbe Simon Silverholt till ettan och spelade fram samme spelare, som då fixade straff, som nye Kwame Karikari (senast i AIK) säkert satte dit. Stabila insatser av samtliga nya spelare: Mohammed Ali-Khan, Christoffer Andersson och Karikari utöver Barny.

Tidigt piggt inhopp av 15-årige supertalangen Sead Haksabanovic i andra halvlek. Ersatte då Silverholt. Inbytta blev även Joseh Baffo (som defensiv innermitfältare), Antonio Rojas och Shkodran Maholli. LFK-fostrade Perparim Beqaj satt kvar på bänken under hela matchen. Kalmar gav ett blekt intryck och tvingade aldrig Stojan Lukic i hemmamålet till någon räddning. Ex-HBK:aren Marcus Antonsson startade på topp med David Elm i KFF. Blev utbytt efter 60 bleka minuter.

IS Halmia U17-BK Walldia 1-2 (1-2)
Mål BKW: Petter Gustafsson 2

Bra första halvlek av BKW. 1-0 av Petter Gustafsson efter framspelning från Nderim Peci, som var mycket företagsam under matchen. 2-0 av samme Gustafsson efter boll av Jonathan Roslund och skarv ifrån Visar Demaj. 1-2 via ett slumpmål. Siffrorna till BKW:s fördel klart i underkant i paus. Inför andra bytade BKW ut i princip hela laget. ISH kunde tugga sig in i matchen. De unga Halmianerna är välorganiserade, har mycket spring i benen och är skickliga med bollen. Flera är med i , har varit med i, eller är aktuella för Hallandslaget, där målvakten Malte Pålsson är given.

Bujar Mazreku, Adonis Gashi

(Inte helt hondra på att uppställningen i andra stämmer till punkt och pricka).

Allianscupen:

YBK-LTIK 2-5 (2-0)
Mål YBK: Oscar Färe, Tobias Johansson
Mål LTIK: Johan B Östring 3, Simon Vedin 2

YBK gjorde tidigt 1-0 genom Oscar Färe, som kunde utnyttja en miss i LTIK-försvaret och lägga bollen i öppet mål från håll. LTIK uppträdde synnerligen svagt (satt lördagens träningspass i benen? Underskattning? Eller var YBK rent av bättre än LTIK?). Matchen spelades 3x30. LTIK hade en hel del boll i första. I andra var det mycket YBK. De gulsdvarta agerade rejält och lugnt i försvaret. Framåt spelade man enkelt och kom med mycket folk i fart. Tobias Johansson drömmålade fram till 2-0 med ett vackert distansskott. YBK hade ytterligare ett par chanser.

LTIK hade en boll i ribban och ett bra läge för Johan B Östring. Men överlag var det dåligt i rött. Inför tredje gick LTIK tillbaka till grunderna och bytte spelsystem till ett mer invant. Alla fem avbytarna var inne på planen. Matchen gick till 70 minuter. LTIK ägde mycket boll. Olle Günther Hanssen missade öppet mål. Det var en sådan dag, trodde många i LTIK. Simon Vedin skickade in bollen mot mål och kulan studsade i nät via YBK-ben. Knappt 20 minuter återstod av matchen. Vedin tryckte in 2-2 från nära håll. Bergman skarvade in 3-2 med huvudet till LTIK efter framspelning fråmn Daniel Hellsten.

Luften gick ur ett tappert YBK fullständigt. Bergman nickade 4-2 i mål efter vackert förarbete av Pontus Pettersson. Bergman fulländade sitt hattrick då han nöp bollen och lobbade in 5-2 i öppet mål. LTIK hade ytterligare två bollar i virket. Ett fräsande skott av Pontus Larson och ett avslut av Simon Vedin. Bra match av YBK, som dock rasade ihop sista 20. Oscar Färe kommer att göra mycket nytta i YBK under säsongen. Stark, snabb och oöm forward. Uselt LTIK första 70. Imponerande med fem mål sista 20. Men allt kan bli bättre. Matchen blev en nyttig väckarklocka för rödblått. Bra i LTIK var samtliga avbytare. Mest imponerade tvillingarna Adam och Albin Johansson.

YBK:s lag: