Resultat lördag

Trean:

LFK-Värnamo Södra FF 3-0 (2-0)
Mål LFK: Jonatan Eriksson 2 (en straff), Anton Gunnarsson

Då Assyriska samtidigt besegrades av Gnosjö gick LFK i och med sin seger upp på andraplats. Två poäng bakom serieledande Ullared. LFK:s seger mot Värnamo var inte så solklar som siffrorna vittnar om. I första halvlek skapade gästerna mest. Men det var toppen mot botten och LFK hade flytet och beslutsamheten framför mål. Jonatan Eriksson tråcklade in 1-0 efter en lång utspark från Rasmus Lundgren i minut tolv. Efter 20 minuters spel styrde Anton Gunnarsson in 2-0 efer avslut från Rasmus Liedman. Assyriska lyckades trots flera klara chanser inte spräcka Rasmus Lundgrens nolla. Närmast var man via en ramträff.

I andra halvlek skapade jumbon ingenting av värde. LFK borde avgjort matchen långt tidigare än på övertid. Flera öppna lägen missades. Jonte Eriksson sköt över efter inspel från Linus Wikander, Hannes Persson lyckades få bollen över öppet mål efter framnick från Lucas Pettersson och Zett Wyke missade öppet mål efter förarbete från Jonte Eriksson. På övertid avgjorde Eriksson genom att göra 3-0 på straff sedan Rasmus Liedman blivit bryskt behandlad på straffområdeslinjen.