Resultat lördag

DM-match:

RGIF-Snöstorp Nyhem FF 0-6 (0-1)

Siffrorna speglar inte matchen. SNFF vann välförtjänt, men RGIF stod emot riktigt bra i 60 minuter. 0-1 kom först i 40:e minuten. 2-0 i 60:e, 3-0 i 67:e. Sedan rann det tyvärr in ytterligare tre bollar sista 20. RGIF stod sig väl fysiskt och visade hur stränga de kommer bli att ha och göra med i serien. Mats Lindström riktigt bra på mitten i RGIF. Jens Strömberg och Daniel Petoletti skickligt mittbackspar.

Patrik Philipsson saknades i Giffen pga resa. Johan Nilsson är inte heller med än. Henrik Olsson startade på bänken efter sin ögonoperation men hoppade in i andra.

SNFF ställde vad jag kunde se upp med bästa möjliga lag. Inel Arslanovic gjorde tre av lagets mål.

Träningsmatcher:

IF Lödde-LFK 1-0 (1-0)

LTIK-YBK 6-2 (4-0)
Mål LTIK: Olle Günther Hanssen 3, Daniel Hellsten (straff), Emil Jönsson, Conny Strömberg
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 2 (en straff)

Tomas Karlsson:

"Ner som en pannkaka...

Efter två raka segrar kom ett självsäkert och lite småkaxigt YBK till Lilla Tjärby med förhoppningen av spöa det stabila laget från division fem. Förvisso saknades en handfull spelare ur a-truppen men oavsett vad ansågs chanserna till seger vara mer än goda. YBK pratade ihop sig i omklädningsrummet och begav sig segersäkra ut till uppvärmningen.

Allt såg bra ut. Mattsson såg adrenalinstinn ut. Gunnarsson flöt smidig som en puma fram över gräset och Kalle Karlsson hade den där Christian Olsson-blicken i ögonen som gör honom livsfarlig. I ungefär sju sekunder varade förtrollningen. Bollen gick efter avspark till YBK:s backlinje. Dennis Ljungberg snubblade på bollen. Kemal såg chockad ut. Pang så var bollen i YBK:s straffområde och paniken var komplett. Det hade gått 13 sekunder. I ytterligare 44 minuter och 47 sekunder skulle bollen förbli på YBK:s planhalva. LTIK svärmade likt förbannade bålgetingar kring YBK:s straffområde. Olle GH skyfflade motståndare som en bonde skyfflar koskit och gång efter annan stormade galna hemmaspelare mot de stackars gulklädda. Överkörningen var total. Bollen for likt amerikanska drönare i afghanska villakvarter kring Anton Hansson i bortakassen. YBK hade ambitionen att rulla boll men den buckliga planen var mer lämpad för backintervaller än bolltrillande. YBK hade ambitionen att föra spelet men LTIK lade in sitt veto. Kort sagt, ett lag dominerade. LTIK frustade och anföll. YBK gnydde och försvarade.

I paus var underläget fyra kassar. Ett emellanåt halvfyndigt kontringsspel var enda trösten. Förutom detta var domarens signal för halvtid det bästa som hände under första 45 minuterna. I paus pratade vi om att börja om. Försöka spela bättre i andra halvlek. Idel klyschor men idel sanningar. Rutinerade Andreas Håkansson byttes in och YBK omstrukturerade laget en aning. Tränare Karlssons (Magnus och Tomas) bad en bön om att slippa tvåsiffrigt...

Dock repade YBK mitt i bedrövelsen mod. Likt en uträknad Michael Schumacher vaknade de gule och börja streta emot. Andreas vann bollar. Noaks intensiva slit började betala sig och bollgeniet Axelsson började sätta passningar på framlöpande anfallare. Jonte Gunnarsson i första halvlek lika svältfödd på passningar  som en nazist på Hjärnceller fick plötsligt lite bollar att jobba med. Reduceringen fixade han efter ha blivit nerdragen i straffområdet och satte den påföljande straffen själv.

Spelet var nu jämnare. Efter misstag i YBK:s backlinje satte hemmalaget även femman men YBK gav inte tappt. Rappe Gunnarsson satte en andra kasse och hade med lite mer flyt fullbordat sitt hattrick. Just Gunnarsson är livsfarligt för motståndarna. Oberäknelig som Tomas Quick på droger, snabb som en vessla och utrustad med målsinne som påminner om den gamle Paulo Rossi i sin glans dagar. Vi YBK kommer skriva livstidskontrakt med honom och eventuella intressenter får vara beredda att betala stort för hans signatur i framtiden. Inbytte Håkansson hann också visa att ibland är rutin och bollsinne viktigare än löpsteget och ungdomlig entusiasm.

Matchen slutade 6-2 för det starka hemmalaget. Utskåpning och värdelöst säger pessimisten. I alla fall oavgjort i andra halvlek säger optimisten. Kallt som fan att stå vid sidan säger tränaren. LTIK vann såklart rättvist, inget snack om saken. De var bättre på allt sett över 90 minuter. Med tanke på att de saknade en handfull ordinarie spelare så var spelkvaliteten mycket hög. De blir säkert farliga i seriespelet och bör kunna nå en plats på övre halvan. Dock skall YBK ha beröm för sin andra halvlek. Lagets offensiva fyrklöver med Axelsson i fri roll, Otto Nilsson som snidig vänsterytter, Kalle Karlsson som flink högerytter och den livsfarlige Gunnarsson som center kommer att ställa till det för många motståndare i sexan.

Såhär på lördagskvällen väljer vi att se möjligheterna. YBK:s unga lag kommer att bli bättre och bättre. Varje spelare ger alltid allt på såväl träning som match och trots tennissiffrorna pyr framtidstron. Med jämnare planer, mindre generöst försvarsspel, några,våfflor till från Åkessosns gamla järn och ytterligare någon veckas träning kommer YBK vara mer än redo. Visst fick vi stordäng idag men imorgon är som bekant en helt annan dag. Poäng vinns inte på träning, man dansar inte tryckare till Avicii och det är först när huset är målat som man ser dess färg. Med andra ord - vi kommer igen.

Kämpa Ysby!"

Mörrums GoIS FK-VBoIS 5-0 (2-0)

BoIS ställdes mot ett bra division fem-gäng på sitt träningsläger och föll med 5-0.

GIF/VIF-Månsarp IF 12-0 (4-0)
Mål GIF/VIF: Leo Gustafsson 4, Arton Ginovci 2, Kewin Hansen, Nijazi Behrami, Armin Darban, Timmy Johansson, Joacim Liljedahl, Ola Andersson

GIF/VIF körde över division sex-laget Månsarp fullständigt. Även om Månsarp stod upp bra inledningsvis och då vållade GIF/VIF en del bekymmer kunde G/V göra fyra innan paus. När man sedan gjorde några snabba efter vilan gav motståndet mer eller mindre upp och G/V kunde göra hela åtta mål i andra halvlek. Att Månsarp hade en utespelare i mål bidrog till G/V:s storseger, som dock kunde blivit ett antal mål större. Man hade långt ifrån 100 procentig utdelning.