LTIK vidare i DM

Kval till finalspel i futsal-DM:

Sperlingsholms IF-L:a Tjärby IK 1-3 (0-2)
Mål LTIK: Simon Vedin 2, Conny Strömberg

LTIK gick vidare till gruppspel i DM efter välförtjänt seger mot Sperlingsholms IF (gick upp till division 5 under säsongen) med 3-1 efter ledning 2-0 i paus.

LTIK kunde avgjort matchen redan under de inledande fem minuterna. Conny Strömberg gav rödblått ledningen då han tunnlade SIF:s duktige målvakt Sebastian Andersson.

Efter det hade Strömberg, Simon Vedin och Olle Günther Hanssen en varsin träff i virket.

LTIK hade nytta av sitt deltagande i Vintercupen inledningsvis. Positonsspelet satt där direkt och den riktiga "väggen" som ibland kan möta en i början av en futsalmatch var inte riktigt så hård.

Simon Vedin utökade till 2-0 då han smekte upp bollen i nättaket efter en löpning längs vänsterkanten.

0-2 i paus.

I andra halvlek växte SIF in i matchen, samtidigt tappade LTIK. Det var för mycket jobb en och en. Dessutom började det kännas i kropparna på de spelare som var med under Vintercupen. Tre matcher varav två med full förlängning satt i två dagar efter.

SIF reducerade till 1-2. Runt sitt mål hade de en bra period. Vedin var dock på hugget och kunde sätta dit 3-1 till LTIK på fin pass från Tom Hjälmefjord.

Efter det kunde LTIK lugna ner spelet och relativt metodiskt och förhållandevis säkert spela på resultatet tiden ut (matchen spelades 2x20).

Habil laginsats där Simon Vedin stack ut med många fina löpningar och god teknik.

Nu väntar finalspel den 7:e december. Fyralagsgrupper med gäng som alla kvalat sig dit. Där lär det bli betydligt tuffare motstånd. Men matchera spelas 1x16 minuter. Därför har man på ett annat sätt chans att skrälla som underdog. I en match över 2x20 minuter vinner det bättre laget.

Postat av:

Giffen tappar Visar till Knäred, fast det var kanske rätt väntat..

2013-11-27 @ 14:26:50

sen får dem in Vispen från BKW och Stefan Mårtensson från SBK, samt 2 andra spelare

2013-11-27 @ 16:46:51
Postat av: Anno

Lt laget till helgen snälla!!

2013-11-27 @ 17:12:40
Postat av: anonym

Får in vispen som aldrig tränar eller dyker upp grattis giffen :)

2013-11-27 @ 22:46:15
Postat av: simon

Aldrig tränar? Träna hela försäsongen, ända fram tills 2:a matchen då man får en kniv i ryggen, håller upp 1,5 månad, tränar igen alltid " när jobbet inte krockade" står tills jag blir skadad efter att spelat en dubblat matcher och ingen annan målvakt i bkw 2 andra ville/kunde spela. Sluta va anonym och tala med mig först så får du se grunden. Tomte

2013-11-27 @ 23:07:32

Under de 1,5 månaderna man tappade intresset för spelet när någon ljuger än rakt upp i ansiktet, så när man kom tillbaka och släppte in minst mål. Sen att träna med ett lag som walldia var kanon, spelarna va helt underbara och bra kompisar men hur fan va träningarna för mig som målvakt under 2-3 säsonger.. Inga målvaktsträningar precis. 95% pass. Man gick mer och mer ner sig efter Lfk.

2013-11-27 @ 23:14:40

Och det med att dyka upp. Om du menar nu i vintercupen t.ex så sätter man upp mig, fast jag sagt att jag inte vill stå inomhus och avböjt vintercupen. Vilket säkert inte kommit ut till spelarna.

2013-11-27 @ 23:17:17

Vad man hört från spelare i BKW så har dem haft 2 målvakter 10% av säsongen på träningarna. Oftast inte varit någon målvakt alls.

2013-11-27 @ 23:32:06
Postat av: fakta

Men rätt kul att walldia under säsongen haft 2-3 st utespelare i mål. Och vad man hört nästan aldrig några målvakter på träningarna. Hade målvakterna varit där kanske det hade varit mer målvaktsträning eller ??

2013-11-27 @ 23:43:58

2-3 utespelare i målet? Ja under de 1,5 månaden jag var borta då.. Har för mig att Björnsson va skadad med någon gång där Imellan jag valde att komma tillbaka när jag kände för det. Och efter det stod ingen annan imål. Om jag inte var sjuk/bortrest. Sen har jag sagt att vi ändå varit på träningar och det ändå inte prioriterats avslut/målvaktsträning.. Och de 10% kan ju läggas ner direkt. Under 2-3 säsonger och aldrig prioriterats målvakter. Inte under de år jah spelat där på sistonde nu iaf. Kastar ingen skit på walldia, tycker de är en bra förening och Jonte mfl sliter på. Och snälla hur svårt är det att kommentera med eget namn?

2013-11-27 @ 23:50:34

Ibland kan det att döma av formuleringar, stavning och kommatering vara klokt att hålla sig anonym.

2013-11-28 @ 09:39:23

Ingen som vill träna Walldia heller hahah

2013-11-28 @ 16:42:56
Postat av: en funderare

Tror nog mer att de behöver få in rätt typ av tränare mer än att ingen som vill träna dem. På de senaste 9 åren har walldia haft 2 tränare. Kanske därav de är där de är i dag i toppen av 5:an. Hur många har ni haft????? O vart kom ni i serien?

2013-11-28 @ 17:09:23
Postat av: P

Gott att du svarar för dig Vispen. Tumme upp!

2013-11-28 @ 21:54:18

Tycker bara att det är rätt kul att när tränaren har ringt och frågat kommer du idag och andra i laget så har du svarat ja men inte kommit. Varför då skriva att du tränat när du kan? Inte dykt upp till matcher när du varit uppskriven. Och hört många gånger att det har varit planerat att det skulle vara målvakts träning men inte lätt när inga målvakter dyker upp.