YBK förlorade på riktigt gräs

Träningsmatch:

Ysby BK-Torekovs IF 0-3 (0-1)

Första matchen på riktigt gräs i kommunen. Munkavallens B-plan var gul, hård och hal, men likväl spelbar. Torekov var snäppet bättre i en match med mer kamp än skönspel. YBK höll 0-1 till det var två minuter kvar. Trean kom på matchens sista spark. Innebandyspelare Jonathan Gunnarsson ser väldigt vass ut i YBK. Pilsnabb, helt orädd och med god bollkontroll virvlar han omkring på topp i gult och skapar oreda helt på egenhand. Med lite bättre flås (kramp efter 25 minuter mot Torekov) blir han en attraktion i sexan i år.

YBK:s Tomas Karlsson:

Ett halvt YBK saknades inför matchen mot pågarna från Bjäres Lidingö. Figge Nicklassons operation har gått lika snett som Palmeutredningen, Nisse Carlsson låg hemma i influensa, Robin Hanssons knä spökade, Olle Larsson och Albin Olsen var sjuka och Ahmed El Ali har varit skadad. Detta till trots var det en 16 man stark trupp som äntrade planen mot Torekov. Planen ja, den var gräs! Hårt gräs! Halt gräs! Men likväl - gräs!

Matchen inleddes med jämt spel - mer kamp än lir - och hemmalaget skapade bäst chanser, främst genom blixtsnabbe Jonatan Gunnarsson som skaffade sig ett antal frilägen mot den tappre bortamålvakten. Bästa chansen fick YBK;s svar på Magnus Erlingmark (kan spela överallt...) Filip Nilsson som dock slog hål i luften när bollen damp ner två meter framför det tomma Torekovmålet.

Istället var det bortalaget som tog ledningen - eller snarare - fick ledningen. YBK slarvade mer än lagom mycket och skänkte bollen rakt till anstormande bortaspelare. Slarvet straffade sig direkt och bortaledningen var ett faktum. Första halvlek gick till YBK sett till spelet men till Torekov sett till målen - och det är ju de som räknas.  Avgörande incidenter i halvleken var att Jonatan Gunnarsson - numera kallade pingislungan - fick kramp efter 25 minuter och därmed bekräftade undertecknads alla fördomar om innebandyspelares kondis...Dessutom skadade sig kapten Ivarsson då han likt en knockad boxare stupade knallhårt i den stenhårda marken efter en närkamp.

Efter dessa båda ytterligare skador tappade YBK det mesta i andra halvlek. Spelare fick spela på ovana positioner, det blev rörigt, det blev tråkigt och det blev jävligt kallt. Torekov ägde andra halvlek och kunde gott ökat på sin ledning men Joar i Ysbys mål stod pall. YBK skaffade fram en målchans när Filip Svensson sånär nicklobbade in en boll men istället fick Torekovs målvakt chansen att göra en äkta Tv - räddning.

Spelet var nu allt sämre från hemmalagets håll. Sällan eller aldrig hade laget bollen i besittning under kontrollerade former och Torekov tryckte på. Med någon minut kvar kom också såväl tvåan som trean. Lite surt att släppa två mål på sista minuterna men i det stora hela ganska rättvist.

Undertecknad har spelat seniorfotboll sen 15 - årsåldern, dvs i 20 år (jag är alltså 35 år - bäst att förtydliga det för er i Hasslöv så ni slipper miniräknaren...) med några års uppehåll och det innebär att jag spelat ca 600 seniormatcher. Denna sköna drabbning kvalificerar sig nog som en av de 5 tråkigaste. Har vaga minnen av en träningsmatch i orkan under första året med nolltolerans mot ovårdat språkbruk, med Ola Ström som huvuddomare. Den var nog tråkigare även om det var kul när Daniel Mogren blev utvisad för utbrottet "fan vad det blåser". En kvalförlust till division tre på 90 - talet med moderklubben IFK Osby mot Åhus i vilken jag missade två straffar var möjligen också något tråkigare än gårdagens batalj. Men förutom dessa pärlor så var nog den kalla, blåsiga, meningslösa skiten igår förmodligen den mest intetsägande tillställning jag någonsin spelat.

I omklädningsrummet berömde kapten Ivarsson laget kämpainsats. Bara att hålla med honom men bättre än såhär måste vi spela om det skall bli poäng i seriespelet.

Absolut bäst i YBK var Emil Olsen som går från klarhet till klarhet. Broder Anton slet förtjänstfullt, vindsnabbe Gunnarsson gör massor med mål i division sex om han bara får upp uthålligheten, debuterande Robin Nicklasson visade god teknik och hela YBK skall precis som vanligt ha beröm för den aldrig sinande viljan och kamplusten.