Resultat söndag

Elitfyran:

Snöstorp/Nyhem FF-LFK 4-2 (3-1)
Mål LFK: Emil Axelsson, David Pinot

Det blev tyvärr ingen serieseger för LFK. SNFF blev för svåra och vann med 4-2. Med tanke på att oavgjort inte räckt för LFK var man inte riktigt nära. Det trots att man stundtals spelade ut SNFF, som fick jobba oerhört  hårt. Hemmalagets mål kom till efter olyckliga misstag från LFK:are. Nu väntar ett ovisst kval. Fördelen nu jämfört med förra säsongen (då det gick kasst) är att LFK kommer från en bra säsong med många vinster i ryggen. I SNFF spelar Laholmarna och bröderna Dennis och Alexander Nilsson (tidigare GIF/VIF (och LFK, Dennis). De båda gratuleras till seriesegern.

LTIK-BKW 1-0 (0-0)
Mål LTIK: Conny Strömberg

I första halvlek var det som väntat BKW som var det mer spelförande laget. LTIK kom med en defensiv uppställning och inställning. Tungt återbud från lagets offensiva ess Simon Vedin under helgen pga sjukdom gjorde att LTIK i princip ställde upp med en målvakt, en ytter och nio backar (spelare som normalt spelar eller har spelat försvarare). Redan några minuter in i matchen ansåg domare Åke Frediksson att LTIK:s målvakt Andrée Pettersson hållit i bollen för länge inför en utspark. Resultatet blev att BKW kunde slå en snabb indirekt frispark som sedan hamnade i stolpen. BKW hade ett visst tryck, men LTIK var samlade. Farligast blev det på omställningar sedan LTIK fått med folk i anfallen. Flera BKW:are dröjde sig kvar och kunde komma med i kontringarna. LTIK skapade halvchanser efter inlägg. I mitten stängde dock far och son "korv" på ett bra sätt. BKW åberopade straff då Emil Gustafsson kom i en fin löpning från sin tillbakadragna mittfältspositon och hamnade i duell med LTIK:s mittback Daniel Hellsten. Fredriksson friade dock och viftade bestämt avvärjande med armarna.

Med fem minuter kvar blev BKW:s Nderim Peci utvisad efter en onödig eftersläng på Hellsten. De båda kom i duell, Hellsten gled ut bollen till hörna och båda blev liggande, då sparkade Peci till och träffade Hellsten olyckligt mellan benen. Domare Fredriksson var som vanligt välplacerad och tvekade så klart inte när det gällde att hala upp det röda. "Jag trodde först att något gick sönder", sade Hellsten efter matchen. "Hade det varit videogranskning hade BKW:s spelare fått fängelse för den sparken", sade en annan. Inte så mycket att snacka om således och mycket olyckligt för BKW att tvingas spela med en man mindre i 50 minuter. Att spelskicklige högerback Magnus Eriksson fått utgå med skada redan innan var inte bra för en redan något tunn BKW-trupp. Första halvlek på poäng till BKW.

Andra halvlek blev jämnare spelmässigt. LTIK kunde utnyttja att man var en man mer samt att Eriksson tvingats utgå. LTIK skapade betydligt mer i andra än i första. Inbytte Emil Olsson fick ett utmärkt läge efter en fin prestation av Conny Strömberg, en något ovan Olsson, som varit sjuk hela veckan, fick dock inte riktigt ordning på avslutet, som gick över. BKW var nära att göra självmål två gånger om, men medspelare hann upp i sista stund och fick bort bollen. Linus Jerkesten blev fri till höger, Jonte Nilsson fläkte sig dock och fick bollen till hörna. Det var på hörna som LTIK gjorde sitt mål. Jerkesten fick in den på bakre och Conny Strömberg kunde trycka kulan i nät med pannan, 1-0 i minut 76. Strömberg har blivit något av en nickspecialist med tre mål på huvudet under säsongen. "Ja, va fan, jag har ju inte fått möjlighet att nicka tidigare. Det handlar bara om timing." , sade Strömberg, som tidigare i princip alltid spelat ytterback och oftast varit den som stannat hemma på hörnor.

BKW åberopade på nytt straff då Egzon Behramaj gick omkull i straffområdet. Fredriksson stod väl till och valde att ge Behramaj gult för filmning samt LTIK frispark. Från avbytarbåsen såg det ut som att det lika gärna kunde varit straff. Men Åke stod närmre. Bästa kvitteringsmöjligheten fick BKW på frispark. Behramajs boll dök fint och träffade ovansidan på ribban. En bra frispark. Mot slutet var det ganska tacksamt för LTIK:s mittbbackspar Daniel Hellsten och Henrik Nilsson att stöta bort bollarna då BKW försökte hitta långt på en framflyttad Jonte. Långbollar är inte BKW:s starkaste gren. Jonte fick dock en möjlighet, men Andrée Pettersson klarade. Matchen slutade 1-0. Hade BKW fått ha kvar Eriksson och Peci på plan hade vi förmodligen fått se en annan andra halvlek, men BKW fick aldrig riktigt spelet att lossna.

LTIK hade läst sin läxa. Spelmässigt fanns det en del i övrigt att önska, men det var många matcher sedan LTIK var så bra i positionsspelet mot BKW. Knappast någon gång fick blått sin kära yta mellan målvakt och backlinje. Dessutom arbetade samtliga spelare lojalt för varandra. Det får hela LTIK:s lag plus för. Bäst i BKW var mittback Jonathan Roslund och innermittfältare Emil Gustafsson. I och med resultatet slutar LTIK trea i serien. Målsättningen inför säsongen var topp-tre. En vågad målsättning med tanke på spelaromsättningen där sex ordinarie spelare försvunnit inför säsongen. Starkt att den infriades. Som vanligt har marginalerna ibland varit med och ibland emot. BKW hade som målsättning att spela i fyran nästa år.Den infriades inte och det hänger mycket ihop med alla utvisningar och avstängningar, samt till viss del skador. BKW slutar fyra i årets femma.

Övriga toppmatcher:

Oskarström-Böljan 2-6
Simlångsdalen-Getinge 5-1

Väntade segerar för Böljan och Dalen. Böljan vinner serien, Dalen tvåa. Getinge slutar femma. (Det hade alltså kvittat om BKW vunnit mot LTIK, en liten tröst för blått.)

KIK-KHFF 5-1 (3-0)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2, Emanuel Hultberg, Joel Åkesson Simon Andersson
Mål KHFF: Daniel Alexandersson

Skön avslutning för KIK. Gult slutar åtta. KHFF avslutade en dyster höst dystert och slutar tia. Laget är egentligen för bra för att åka ur.

GIF/VIF-Trönninge IF 2-3 (1-2)
Mål GIF/VIF: Sabri Behrami, Arnon Khamphuak

GIF/VIF gav TIF en match i sista matchen, det trots att man kom till spel med en ganska tunn trupp. GIF/VIF slutar som bekant tolva. Det har ju varit klart en tid.

SIF-HIS 0-4 (0-2)
Mål HIS Tobias Nilsson 2, Fredrik Johansson, Robert Persson

HIS avslutade vackert och tar hand om prestigefyllda titeln bästa kommunlag i sexan. Nästa år hoppas jag att man är ett topplag. SIF har gjort en helt okej höst, det finns förutsättningar för en bättre säsong nästa år. SIF slutar elva i serien. HIS slutade på en femteplats. Ett steg tillbaka om man jämför med ifjol då man kom fyra. Samtidigt tog man tre poäng mer i år och placeringen är fullt godkänd.

VBoIS-YBK 5-1 (2-0)
Mål VBoIS: Henrik Olsson, Anders Stam, Håkan Petersson, Jim Leandersson, Simon Johansson
Mål YBK: Tobias Johansson (straff)

Väntad BoIS-vinst och e skön avslutning för Leandersson som coach. YBK har svårt för BoIS. Blåvitt fick Alexander Leandersson utvisad efter en timmes spel. Då stod det 2-0. Ändå kunde BoIS göra 3-0 i minuten efter. BoIS slutar sjua i serien. YBK tia.

BoIS Leandersson:

Skönt att avsluta säsongen med en seger. I sista matchen passade vi på att lufta våra yngre duktiga spelare, samtliga gjorde det bra och Simon Johansson fick göra sitt första mål i A-tröjan. I övrigt var det en ganska avslagen match, Ola Ström försökte få igång den när han dömde om Ysbys straff men samtliga höll sig lugna. Stundtals blixtrade något av lagen till och spelade bra fotboll men skärpan offensivt var sådär. Vi vinner fullt rättvist!

YBK:s Karlsson:

Säsongsavslutningen mot Våxtorp väckte goda minnen till liv hos YBK då senaste årets avslutningskamp mot just Våxtorp innebar härliga 0-0 och YBK:s sjätte poäng för året. Då som nu dömde Ola ström matchen men där slutar likheterna. Våxtorp satte full fart från start och YBK hade svårt att hänga med i matchupptakten. Målchans på målchans avvärjdes av den fenomenale Anton Hansson i bortakassen. YBK som möblerat om i laget hade problem med att stänga Våxtorps kantspel och då coach Leandersson i synnerhet. De två första målen kom inom en kvart och undertecknad (avstängd) funderade på att smita iväg till bilen och dra hemåt. Kvar vid sidlinjen fick jag dock se ett YBK som började flytta upp spelet successivt. Nya mittfältsduon Olle Larsson och Fredrik Niklasson kombinerade fram till två heta lägen och bortalaget borde reducerat innan paus.

I andra halvlek böljade spelet fram och tillbaka och målchanserna avlöste varandra. Våxtorp skapade flera fina chanser och närmast kom man att utöka ledningen vid ett friläge som Slangen dribblade bort mot utrusande Anton Hansson. YBK hade också ett antal fina chanser, främst via Nils Carlsson och Olle Larsson som båda hamnade ensamma med Våxtorpmålvakten men missade. Trean sattes såsmåningom efter att YBK slarvat på en hörna och gett Våxtorps anfallare fri gata mot bortamålet. YBK gav dock inte tappt utan fortsatte att mala på framåt. Man belönades med en straff! En våxtorpförsvarare drog ner friställde Nils Carlsson och straff plus rött kort tog YBK in i matchen igen. Straffen var YBK:s andra straff på två hela säsonger! Vad som hände sen var dock inte lika sällsynt. Ola Ström som förmodligen blivit lite uttråkad under matchen hittade att någonting stört straffen och efter att Tobias Johansson placerat in reduceringen beslutade den gode Ström att straffen skulle gå om. Lyckligtvis varnades ingen för det hemska brottet att gått två tiondelar för tidigt i straffområdet och lika lyckligtvis gjorde Tobias om proceduren och satte bortalagets första mål. Ström hittade inget fel och YBK hade fått vittring på poäng.

Nu satsade YBK allt framåt men det var ändock Våxtorp som höll i taktpinnen. Våxtorp pressade på trots det numerära underläget samtidigt som YBK kastade fram allt man hade. Albin var å så nära att göra matchen än mer jämn men istället var det Våxtorp som dödade matchen när Jim Leandersson rann igenom efter en snabb frispark signerad Slangen som till mångt och mycket påminde om Håkan Milds mål mot Bulgarien 94.

Ytterligare ett ögonblick av magi inträffade då Ola Ström erkände ett misstag och beordrade nedsläpp pga felaktigt domslut. Ett ögonblick som klassificerats som "plötsligt händer det" om nu Svenska Spel varit på plats med kamera

När matchen blåstes av så jublade Våxtorp. Publiken hade fått se många mål och YBK hade fått en straff. Säsongen var slut. Tolv poäng inhämtade på en säsong. Inte sist! Åkesson packade väskan för sista gången och undertecknad tröstade för sista gången besvikna spelare med orden "bra "jobbat". Ingen läsk bjöds vi på och orden "vi kommer igen" ekade lika tomt som Khadaffis löften om kärnvapen. Mörkret sänkte sig och alla begav sig hemåt. Åkesson tröstade med att vi blir bättre nästa år när alla blivit ett år äldre. Ett år äldre låter för undertecknad som ett hot och en påminnelse om att gränsen mellan rutinerad och gubbjävel är hårfin. Det blir inte roligare att springa i skogen och tanken på kalla mörka konstgrästräningar känns i dagsläget lika lockande som diarré på ett flygplan. Festen är över, skorna används som fågelskrämma på dotterns koja och förmodligen hör inte allsvenskans sportchefer av sig i år heller.

Vi har gjort vårt bästa men det brukar inte räcka för att ta med baldrottningen hem. Nu skiter vi i det här och släcker ljuset!

SBK-FF Serbiska 4-3 (0-3)
Mål SBK: Mattis Kindblom 3, Andreas Örjansson (straff)

SBK fick avsluta säsongen på bästa vis - genom att vända 0-3 i paus till seger 4-3. Mycket starkt! Mittback Andreas Örjansson slog in 4-3 på straff i minut 93 (!). Mycket starkt gjort. Att det var Örjans första seniormål gör så klart inte saken sämre. SBK slutar åtta i tabellen.