Elitfyran:

Kungsbacka IF-LFK 2-4 (1-2)
Mål LFK: David Pinot, Besart Mazreku, Fredrik Johnsson, Johan Green

Starkt av LFK att vinna med en man mindre i 35 minuter.

Varberg tog ledningen efter åtta minuter. David Pinot utjämnade tio minuter senare och Besart Mazreku gav LFK det psykologiskt viktiga 2-1-målet i första halvleks sista minut. Fredrik Johnsson och Johan Green utökade till 3-1 respektive 4-1 i minut 72 och 74 innan Kungsbacka reducerade i matchens sista minut.

Snöstorp/Nyhem vann, men bara med uddamålet mot Trönninge BK. Det innebär att SNFF fortfarande leder serien en pinne före LFK. Bakom är det ett glapp på fyra poäng ned till tabelltrean Ullared. Bara två matcher återstår. För LFK:s del är det Astrio hemma på lördag kl 15 och SNFF borta helgen därpå. Det blir en spännande avslutning.

GIF/VIF-LTIK 4-3 (3-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2, Jacob Björk 2
Mål LTIK: Daniel Hellsten (straff), Linus Jerkesten, Conny Strömberg

Inför matchen var LTIK:arna förvarnade. ”Svåraste matchen vi har kvar” , hade det sagts. Då har ändå LTIK Böljan och BKW kvar att möta. Svår eftersom att GIF/VIF kan spela helt avslappnat, de har absolut ingenting att förlora. Att degraderingen var klar redan innan matchen spelade ingen roll mot LTIK och att vinna i Veinge mot samarbetesklubben skulle dessutom vara ett riktigt gott plåster på såren för GIF/VIF:arna.

Svår, det blev matchen för LTIK.

Förutsättningarna var blåsiga och något leriga (planen). Inget man kan påverka, bara anpassa sig till. Det gjorde inte LTIK under de första 18 minuterna. Efter de stod det nämligen 3-0 till hemmalaget. GIF/VIF började i medvinden och kunde pressa tillbaka LTIK. Inte genom något ordnat spel, men LTIK fick inte bort bollen och de egna anfallen var lätträknade och försöken mest pinsamma. Det tog inte många minuter innan Charlie Boson satte fram benet i kamp med sin bevakare och styrde bollen förbi Jonas Nilsson i LTIK-buren. Inspelet var någonslags lyra som dansade i vinden. Ett märkligt mål.

2-0 kort därefter. Jacob Björk slog en frispark från långt håll mot mål som Jonna i LTIK:s kasse missbedömde fullständigt. Vinden tog tag i bollen och det hela blev mycket genant för Jonna, då han skrek, kom ut och fick se bollen gå en bra bit över sig själv och i nät. Vi skyller på vinden för sådana tabbar gör Jonna inte längre annars. Det var mycket länge sedan.

3-0 till GIF/VIF gjorde samma Björk. Hemmalaget fick inkast på LTIK:s planhalva och bollen gick fram till Jacob Björk, som nöp till direkt och fick drömträff. Pang! Bollen högt i nät. Ett vackert mål och 3-0 till GIF/VIF. Matchuret stod på 17:30. Äntligen fick GIF/VIF den utdelning man i tidigare matcher saknat. Men faktum är att man hade ytterligare två bra möjligheter utöver målen. LTIK hade ingenting i motvinden under de första 20.

Efter 3-0 samlade LTIK:arna ihop sig och man skapade en del möjligheter. Främst efter inlägg. Men även på genombrott från Linus Jerkesten. LTIK fick dock aldrig det där 1-3-målet innan paus. Tuffa ord från tränare Freddy Pettersson i paus så klart. Rannsakan var det som gällde inför andra halvlek. Efter paus spelade LTIK i medvind.

LTIK:s lagkapten Emil Olsson gör en fantastisk prestation när han jobbar sig in framför sin försvarare efter en fin löpning med bollen, han känner kontakt och faller. Domaren pekar på straffpunkten till protester från GIF/VIF:arna. Emil gör det oerhört rutinerat och domaren känner sig nödgad att blåsa. Jag förstår dock GIF/VIF:s protester. Daniel Hellsten förvaltade straffen på bästa sätt fram till 1-3.

Det var bud på 2-3 ett par gånger om innan målet kom genom Linus Jerkesten efter ett genombrott till höger och lågt avslut. LTIK:s tvåa kunde dock snabbt replikeras av GIF/VIF och Charlie Boson, som på något sätt, i kamp med två LTIK:are lyckades få fördel och dundra in ett lågt avslut förbi Jonna från vänsterkanten. En stark prestation från Boson, men ett väldigt plötsligt mål för GIF/VIF. För nu hade verkligen LTIK allt. 4-2 och lite luft under vingarna för hemmalaget igen. Det hade bara gått sju minuter av andra halvlek.

LTIK var dock starkast i medvinden och Conny Strömberg kunde nicka in 3-4 efter ett långt inkast av Linus Jerkesten. Resten av matchen blev en pina för alla GIF/VIF-anhängare. LTIK gick för en kvittering och skapade chanser, fler chanser än vad GIF/VIF skapade i första. Bl a två frilägen från Linus Jerkesten, avslut från Emil Olsson och Simon Vedin. Stod inte Boson ivägen gjorde Nijazi Behrami det på mållinjen och nickade bort. Denna gång fanns inte marginalerna på LTIK:s sida och ytterligare en vändning, det blev det inte. Ett heroiskt kämpande GIF/VIF lyckades hålla undan och man tog en riktigt skön seger.

LTIK förlorade så klart matchen första 20. Motvinden verkade vara en överraskning. Ingen i rödblått tycktes någonsin ha spelat i motvind tidigare. Ingen tog tag i det, även om Tom Hjälmefjord gjorde ett ärligt försök. GIF/VIF gjorde det bra med hög press och mycket folk framåt. I andra halvlek visade LTIK kvalitet och normalt sett räcker det med tre mål för att vinna, inledningen sänkte dock LTIK, som ändå kunde fått både en och tre pinnar med tanke på vad man skapade i andra halvlek.

Mycket imponerande av GIF/VIF att göra en kämpainsats av det snittet när man inte har något att spela för, även om då grannderbyt så klart kittlar lite extra. Bäst i GIF/VIF var gamla LTIK:arna Oscar Gustafsson och Jacob Björk. De ville visa sina gamla lagkamrater att de kan även i ny omgivning. Gustafssons första halvlek som vänsterback var av yttersta märke. Björk visade vem som är bäst i laget. På gränsen till övertänd är han som bäst. Han slet som ett djur så länge han orkade och kryddade med två fina mål.

Även Bosons tål att lyftas fram. Äntligen fick Charlie målskyttet att lossna lite grand. Målvakt Dan hade problem med vinden och underlaget men stod för några riktigt fina ingripanden. I LTIK kan vi knappast nämna någon. Linus Jerkesten försökte verkligen, men han borde gjort ytterligare något mål på de chanser han skapade åt sig själv.

En av planens bättre var domaren Åke Fredriksson. Han tillät tufft spel åt båda håll och delade bara ut en varning på hela matchen. Den gick till Charlie Boson i minut 82.

B-mötet vann LTIK med 1-0 efter mål av Anders Thid. Den matchen, kunde precis som A-diton, slutat hur fan som helst.

Att notera ifrån toppstriden i övrigt är att Getinge tar över förstaplatsen efter ytterligare en seger nu i höst. Riktigt starkt gjort. Undrar vad coach Hulander forat sina gubbar med? Böljan förlorade mot Unnaryd, som går bra nu sedan Mats Lundgren tog över som tränare igen. Simlångsdalen och BKW spelade 2-2. I toppstriden tätnade det ytterligare. LTIK halkade ned till tredjeplats, med samma poäng som tvåan Böljan. LTIK är en poäng bakom ledande Getinge och man har, som skrivet, toppkonkurrenterna Böljan och BKW kvar att möta. Det blir en mycket spännande avslutning.

Jag är dock beredd att hålla med Tippar-Dennis. Ett tillräckligt bra lag hade redan varit klara seriesegrare. Det har varit svackor för samtliga topplag och det finns inget riktigt starkt lag i serien. Det märks om man tittar på den norra femman, där poängskörden hos topplagen är betydligt större. Å andra sidan står söderfemman utan något riktigt dåligt lag. GIF/VIF har under säsongen ofta haft ett fungerande spel, det sista lilla har dock saknats. Kanske lite rutin och någon som klev fram och gjorde några mål hade gjort susen. Mot LTIK hade GIF/VIF det där lilla extra och det var ingen slump att man hade det mot just LTIK. Även när man åkte ur femman 2010 vann man en av två matcher mot LTIK. Då på Hallaberg.

KIK-Oskarström IS 5-2 (2-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 3, Kalle Svensson, Joakim Larsson

KIK säkrade troligen kontraktet under lördagseftermiddagen då man åter tvingade ned Oskarström med klara siffror. OIS drabbades av två utvisningar och det i minut 17 och 78. OIS tog faktiskt ledningen i matchen redan i minut fem. Sedan gjorde KIK fyra raka mål, Jonte Petersson tre av dem.

Simlångsdalens IF-BKW 2-2 (2-1)
Mål BKW: Nderim Peci 2

Toppmatchen i Dalen slutade oavgjort. Ett rättvist resultat då BKW var något bättre i första halvlek och Dalen lite bättre i andra.

Getinge IF-K/HFF 3-2 (3-1)
Mål KHFF: Martin Jönsson, Kristian Åkesson

Tråkig förlust för KHFF. Man är fortfarande under strecket, men har bara en pinne upp till Oskarström. Kvar att möta har man Unnaryd och KIK i skogsderbyt. Inga omöjliga uppgifter för KHFF.

Kristian Åkesson, KHFF:

"3-0 efter 30! Kraftig motvind i första. De straffar oss hårt med långt spel. I andra tar vi över och skapar en hel del i vinden. Reducerar till 3-2 och sedan har vi en del chanser. Minst tre och ett där bollen dansar på mållinjen. Surt som fan! Vi var värda minst en poäng!"

YBK-FF Serbiska 1-2 (1-0)
Mål YBK: Dennis Ljungberg

YBK lyckades inte rå på Serbiska

YBK:s Tomas Karlsson:

Pga mycket åsikter om gnällande i referaten så är detta ett mycket positivt dito. Ibland är det ironi i texten. För säkerhets skull så kommer jag då skriva ut detta så att även EPA - gänget och andra ur begåvningsreserven kan följa med i texten.

Matchen inleddes med storm! Det var full blåst i planens längdriktning och ybk valde att börja med medvind. Positivt! Ybk gjorde efter 10 minuter ett noll genom centern Dennis Ljungberg . Positivt! Efter målet tog Serbiska över allt mer men ybk hade ett antal giftiga kontringar. Bästa chansen fick Nisse Carlsson som i fritt läge lade bollen utanför bortakeeperns stolpe. Matchbilden skulle dock ändras drastiskt på några röda minuter. Först fick nämnde Nisse gult kort för en tackling och dessutom en tillsägelse att han vid nästa frispark skulle dra på sig det röda kortet. Nisse förpassades ut på en kant med ordern "inga närkamper".  Minuten senare drog Dennis Ljungberg på sig två gula kort efter två tacklingar mot målvakten. Inte lika positivt kanske men vi bet ihop och kämpade på. I samband med utvisningen rusade hela Serbiskas bänk in på planen (inklusive ledarna) och vrålade härliga svordomar och skällsord. Centralt i ropandet var den förnedrande termen för kvinnligt könsorgan som emellanåt används i erotiska filmer men som främst används i aggressiva tillmälen. Detta var såklart inget brott mot reglerna och när de ropat färdigt, hotat Dennis och begett sig tillbaka till bänken igen så rullade matchen igång igen. Vi förstår såklart att det är ett värre brott att hålla bollen i fem sekunder som målvakt (hej Ola ström) än att slänga ut avbytarna på planen jagandes och svärandes. Detta är positivt! (nu var det ironi....)

Serbiskas duktige anfallare triggade igång sig själv med orden "fan vi slåss istället och så låter vi den som står sist utan att bäras ut vara vinnare". Halvleken Dominerades nu av serberna men fick ett lustigt slut. I en kontring blev Nisse helt ren med målvakten och skulle precis till att avsluta när domaren blåste av halvleken. Istället för två noll fick Nisse spela bollen till domaren som lite förläget joggade in till kaffet. Det var ju såklart lite småsurt men tider skall ju hållas, alltså i grunden mycket positivt! (nu var det alltså ironi igen)

En kille i publiken som förmodligen inte hade 2.0 på högskoleprovet ropade ; "döda dem i andra, döda dem". En kanske något opassande ramsa med tanke på att barnoch andra satt i närheten....

Andra halvlek var en enda press mot ybkmålet. Ribban räddade, Anton räddade och ybk försvarade sig med bravur. Nisse fick ett nytt friläge men denna gång blåste den annars eminente domaren felaktigt för offside. En serbisk back låg nämligen tre meter närmre eget mål än Nisse. Vi klagar dock inte. Kanske bedömdes det att backen kanske inte påverkade spelet....och då är det ju rätt att blåsa....eller nåt ( ironi igen )

Istället kom kvitteringen som ett brev på posten. Jimmy Ivarsson orsakade en liten touch i straffområdet och den serbiske anfallaren stöp i backen som om han blivit skjuten. Vi hoppas att han inte blev allvarligt skadad och att den sjukt hårda tacklingen inte orsakat några men för livet (se där...ironi igen)

Straffen stänktes in med bravur och det var kvitterat. Minuterna senare var det dags igen. Tränare Karlsson kom helt fel i eget straffområde och tvingades till ett klassiskt fälleben för att förhindra mål. Straffen var solklar och två ett resultatet av detta. (för tydlighetens skull, inte ironi)

Efter detta försökte ybk lyfta upp spelet de få minuter som var kvar. Den redan varnade högerbacken i serbiska drog på Sig tre frisparkar i rad men visades inte ut. Anledningen oklar men självklart köper vi beslutet att Nisse blev tillsagd efter två frisparkar medan nämnde högerback  Inte visades ut. Detta är positivt i sig då alla i serbiska fick vara med. Könsordsvrålarna såväl som kaparen på backen (ironi)

När domaren blåste av var matchen slut. Det friskade i litegrann men att spela fotboll i hård vind är ju positivt. Vi förlorade men vi gnäller inte. Serbiska vann rättvist. Två straffar, storm, två avblåsta frilägen och en man mindre i över en timme är tungt som attan men tyvärr sånt som händer.

Till sist, bra match av tappert ybk. Spelskickligt serbiska som rättvist tog tre poäng. Utmärkt domare och ett jävla skitväder (inte ironi). Det var ganska kul att spela och vi hoppas i ybk att ingen uppfattat oss som sura eller gnälliga.

Ps: ironi = budskap vars motsats är det som avses. T.ex
Fröken Sverige är rätt ful
Isvaken är varm

Vi kommer igen

VBoIS-Kurdiska FF 1-3 (1-3)
Mål VBoIS: Anders Stam

En jämn match där Kurdiska förvaltade sina chanser på ett bättre sätt än vad BoIS gjorde med sina.

SIF-Vapnö IF 2-9 (1-8)
Mål SIF: Pontus Johansson, Oskar Moberg

SIF spelade i kraftig motvind i första och låg under med hela 8-1 i paus. Att Kenneth Einarsson blev utvisad i minut 38 hjälpte så klart inte till. I medvinden i andra lyckades SIF ändå samla ihop sig och halvlek två slutade 1-1.