Inför kristiflygare

Onsdag:

Femman:

Simlångsdalens IF-LTIK kl 19:00, Simlångsdalens IP

En av seriens svåraste bortamatcher väntar LTIK. Dalen är tuffa hemma i sin gryta och brukar vara mycket svårspelade. Båda lagen står på samma poäng. Dalen vann mot GIF/VIF med 2-1 i förra omgången. LTIK slog Lidhult med samma siffror. LTIK kan mönstra samma lag som i förra matchen så när som på energiknippet Max Martinsson, som är i Stockholm på skolresa.

Sexan:

HIS-Kurdiska IF kl 18:30, Hasslövs IP

HIS förlorade mot Sperlingsholm/Sennan i förra omgången. Kurdiska slog YBK. Halmstadlaget vill uppåt i tabellen, men det vill även HIS. Blått får tillbaka två av de saknade spelarna mot SIF. Det gör att förutsättningarna för poäng förbättras.

Haverdals IF-SIF kl 19:00, Wegeli IP

Haverdal är i bra slag. Eller bra och bra. Man vinner utan att spela bra och det är en styrka. Rutinen som finns i laget har naturligtvis med den saken att göra. I förra omgången slog man SBK med 1-0. SIF förlorade mot VBoIS med 6-1. Allt annat än HIF-seger med ett par tre bollar skulle förvåna.

Torsdag:

Elitfyran:

LFK-Varbergs GIF kl 15:00, Glänningepark

De två största förhandsfavoriterna till seriesegern möts. Varberg är inget märkvärdigt lag, men man är fysiska och spelar en enkel, rak och vägvinnande fotboll. I förra omgången spelade man 1-1 mot Ullared. LFK förlorade som bekant mot Hyltebruk med 1-0. Varberg ligger tre poäng före LFK i tabellen. LFK får klara sig utan avstängde Kim Einarsson.

Femman:

K/HFF-Böljan IF kl 14:00, Kornhults IP

Dags för K/HFF att ta sig an serieledarna som kommer från 8-1 (!) mot Trönninge. Böljan har seriens bästa målvakt och flera målskyttar framåt. Det kommer man långt på. K/HFF föll tungt borta mot Oskarström med 2-0 trots årets bästa spel. K/HFF törstar efter mål efter 180 mållösa minuter.

Fredag:

Uppdaterat

Femman:

Getinge IF-KIK kl 19:00, Getinge IP

Nio dagar sedan sist KIK spelade match. Då blev det 1-1 med mersmak mot Unnaryd. Nu väntar Getinge som i förra omgången tog sin första trea och det mot BKW.

Unnaryds GoIF-GIF/VIF kl 19:00, Strandvallen

Dags för GIF/VIF:s första seger nu. I förra omgången föll man snöpligt mot Simlångsdalen med 2-1. Nu väntar Unnaryd som kryssade mot KIK senast. GIF/VIF har rört om lite i startelvan och flera av de spelare som fick chansen i andra halvlek mot Dalen premieras nu med startplats. Man får klara sig utan avstängde lagkaptenen Kewin Hansen.

Sexan:

VBoIS-Vapnö IF kl 19:00, Våxtorps IP

BoIS tar emot serieledarna. Är det något lag som ska rå på Vapnö i år är det nog BoIS. Senast slog BoIS SIF med 6-1. Vapnö slog Gullbrandstorp med 4-1. Vapnö är favoriter i varje match med det lag man har.

Lördag:

Fyran:

RGIF-IF Norvalla kl 14:00, Björkvallen

Dags för Giffens första trea. Det blev snöplig förlust mot topplaget Harplinge i förra omgången. 2-1 slutade matchen trots ledning för Giffen med 1-0 i paus. Norvalla spelade inte match förra helgen pga vattensjuk plan. Kanske kan RGIF dra fördel av det. Omgången innan det slog man dock Harplinge med 3-2. Det är lagets enda seger i seriespelet. Vid vinst går RGIF om i tabellen. RGIF får klara sig utan mittbacksgeneralen Patrik Philipsson, som har problem med knäna.

Femman:

LTIK-Oskarströms IS kl 14:00, L:a Tjärby IP

LTIK matchar hårt. Efter besöket i Simlångsdalen väntar det egentliga höstmötet med Oskarström hemma bara fyra dagar senare. Oskarström matchar lika hårt och kommer från onsdagsbesök i Lidhult. Återstår att se vilket lag som klarar det bäst. Båda lagen får i alla fall en extra semestervecka i sommar.

Redan nu möts LTIK och OIS igen. I "vårmötet" vann OIS med 1-0. Nu vill LTIK ha revansch. OIS kommer från 3-1-förlust mot Lidhult. LTIK från 3-3 mot Dalen. Det var snack om generationsväxling i OIS inför säsongen. Nu när gräset grönskar är dock i princip samtliga 30-plussare från ifjol med. Tobias Stierna har slutat, men Fredrik "Sigge" Andersson och Anders Ohlsson har båda gjort matcher i B-laget. Starke mittbacken Mikael Abrahmsson gjorde comeback i förra omgången och under de senaste matcherna har även tränaren och OIS-legendaren Yber Bela varit ombytt på bänken. I LTIK saknas Tom Hjälmefjord sedan mötet med Dalen pga inrikesresa. I gengäld får man tillbaka Max Martinsson, som saknades i Simlångsdalen. Dessutom är Linus Jerkesten redo för en hel del speltid.

Trönninge IF-BKW kl 14:00, Tuvasvallen

Två revanschsugna lag. BKW får förhoppningsvis behålla alla spelare på banan under 90 minuter den här gången. Helt säker kan man än dock inte vara då det brukar vara heta möten med TIF. BKW förlorade mot Getinge med 3-1 i förra omgången. Två utvisningar i första halvlek grusade förhoppningarna kring seger. Följdaktligen är Robert Andersson och Arton Behrami borta i matchen mot TIF. Trönninge kommer från förnedring med 8-1 mot Falkenberg i förra omgången. Ett otroligt resultat som vi inte fått någon logisk förklaring till. TIF:s insats var enligt egen utsago pinsam. Det lär bli tätare mot BKW. TIF har haft lätt för BKW under senare år.

Måndag:

Sexan:

YBK-SBK kl 19:00, Munkavallen

Måndagsmatch i sexan. YBK kommer från 4-0 i röven mot Kurdiska. YBK gjorde en usel insats. Nu har Tomas Karlsson i YBK lovat att ge SBK ett helsike när de kommer till Munkavallen. Karlsson hari princip garanterat YBK-vinst. Det vill naturligtvis inte SBKK:arna veta av och de lär komma heltaggade till matchen. SBK kommer från en snöplig 0-1-förlust mot Haverdal.

//P.

Kommentarer
Postat av: Hans

Ett noll till Haverdal mot Skottorp på hörna efter tjuugo. Skottorp står upp bra mot ett passningsskickligt Haverdal.

2012-05-16 @ 19:22:49
Postat av: Hans

Två noll. Återigen hörna. Nu från andra sidan som går i mål efter tilltrasslad situation i målområdet. Men måste hylla Skottorp. Joel gör såsongens match i mål. Oskar domiant i mittlåset. Ted är överallt.

2012-05-16 @ 19:37:10
Postat av: Anonym

Två noll. Återigen hörna. Nu från andra sidan som går i mål efter tilltrasslad situation i målområdet. Men måste hylla Skottorp. Joel gör såsongens match i mål. Oskar domiant i mittlåset. Ted är överallt.

2012-05-16 @ 20:08:07
Postat av: Hans

Domaren missar regn till trots en solklar offside. Hittar sen en straff. Tre noll.

2012-05-16 @ 20:09:38
Postat av: Anonym

Hört att LFKs Trupp blir rekord ung inför matchen. Någon vet mer om detta?

2012-05-16 @ 20:22:07
Postat av: Hans

Pippo of the lower leagues Pontus Johansson gör tre ett i egen regi. Ett ett i andra alltså.

2012-05-16 @ 20:33:39
Postat av: Anonym

Vad menas med att Lfks trupp blir rekordung?

Skador/avstängningar/sjukdommar? Vilka är uttagna till matchen mot Varberg?

2012-05-16 @ 20:49:53
Postat av: Mihai

Vi vann med 2-0.

1-0 till Hasslöv på straff av Emil Hermansson och 2-0 en klack av mittfältaren Fredrik j.

2012-05-16 @ 21:08:57
Postat av: Anonym

Hääärligt Hasslöv =)

2012-05-16 @ 21:24:56
Postat av: Nicky

3-1 till Lidhult GOIF hemma mot Oskarström. (0-0 i paus)

2012-05-16 @ 22:25:27
Postat av: P

Tack för trevligt kommenterande rakt över.



Vet i fan om LFK:s trupp mot Varberg är rekordung. Det är inga konstigheter med den egentligen och det förekommer inga namn som inte tillhör seniortruppen. Kim är ju avstängd, Emil var borta på nåt och Peter C är skadad.



Det gör att Robban går in på högerbacken och att Johnsson tar klivet in som mittback. Vilket han gjorde bra i test under försäsongen. I övrigt inga nyheter. Bänken består av Simon, Rasmus, Peppi, Hannes och Peter B. En ganska ung bänk. Men pojkarna fyller 17 och 18 år i år och P.B. är ju äldre än så.

2012-05-17 @ 00:15:59
Postat av: K/H FF

K/H FF - Böljan 2-2

K/H FF hämtade upp 0-2

2012-05-17 @ 16:00:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0