Träningsmatcher:

Sperlingsholm/Sennan IF-YBK 1-1 (0-0)
Mål YBK: Tobias Johansson

YBK:s spelande tränare Tomas Karlsson ger sin syn på matchen i ett mejl:

YBK premiärpselade mot Sperlingsholm/Sennan på konstgräset i Sannarp mot seriekollegorna som krossat Skottorp och GAIS. Ysby ställde upp med ett lag uttaget utifrån träningsfliten på försäsongen och ett antal a - lagsaktuella spelare saknades i matchtruppen. Många nya spelare fanns med i truppen och flera av de gamla spelarna fick prova på nya positioner. Bland annat var förra årets mittfältsmotor Nisse Carlsson duktig som högerback och fjolårets center Felix Bolmgren spelade på innermittfältet. Dessutom var Tobias Johansson (ny från LFK) placerad i en fri roll på vänsterkanten. På topp spelade Olle Larsson som gjorde sin första fotbollsmatch på tre år.

Matchen var tämligen jämn och förvånansvärt välspelad. SIF hade mer boll än YBK men YBK skapade flera farliga chanser på kontringar då vindsnabbe Robert Beckström (ny från Veinge) rann igenom. Kylan i den sista passningen eller kvaliteten i avsluten höll dock inte tillräckligt hög klass från YBK:arna för att kunna spräcka målnollan. Försvarsmässigt och taktiskt sett spelade dock YBK lysande. Enligt tränaren för SIF var Ysby det mest välorganiserade motståndet de stött på än så länge.

SIF skapade en riktig målchans men då räddade Anton Hansson i YBK - målet på ett lysande sätt. I övrigt var första halvlek helt jämn.

I paus bytte YBK ut fem spelare och det märktes direkt att de många bytena fick laget något ur balans. SIF skrapade fram ett antal chanser och till sist lyckades Halmstadgänget överlista Anton i målet. 1 - 0 tämligen välförtjänt efter ca 55 spelade minuter. Därefter kom dock YBK åter in i matchen och började ta över spelet mer och mer. Zed Ibrahim stod för en dribblingsräd av Maradonaklass men fälldes i det avgörande skottögonblicket. Domaren friade och YBK:arna protesterade. YBK och straffar är tydligen ingen bra kombination (straff mot sig i 8 raka matcher hade YBK ifjol).

Modet avtog dock inte hos YBK:arna som pressade på allt mer. Fakirträningen i Båstad hos MMA - mästaren Mauro Salamou har tydligen skapat ett lag med järnkondition. Sista tio minuterna var det SIF som fick slå ifrån sig och mycket rättvist sköt Tobias Johansson in kvitteringen med fem minuter kvar att spela. Målet föranleddes av ett anfall där bollen fem gånger gick mellan YBK:arna. Ett riktigt fint fotbollsmål! Att just Tobias, i sin nya position, fick kvittera var extra skönt då han genom hela matchen slet föredömligt men även vårdade bollen ömmare än vad Carema vårdar åldringar...

Slutresultatet var rättvisa 1 - 1. Bäst i YBK var nye Ehab El Ali som styrde mittfältet föredömligt. Tyvärr blev Ehab, helt korrekt, utvisad med 10 minuter kvar att spela. Stämplingen i ansiktet var inte medveten men tog väldigt illa på SIF:aren och vi från YBK hoppas att denne repar sig snabbt. Otäckt såg det i alla fall ut. Tack också till SIF:arna som undvek hämndaktioner och fortsatt uppträdde väl.

Samtliga YBK:are förtjänar beröm för insatsen och skönast av allt är att mål gjordes i redan första matchen. Förra året spelade laget nämligen sex matcher (träningsmatcher inkluderat) utan mål innan nollan spräcktes i den härliga 4 - 1 förlusten mot Haverdal...

Laguppställning:

Anton Hansson
Nils Carlsson, Tomas Karlsson, Emil Olsen, Fredrik Nicklasson
Ehab El Ali (c), Jimmy Ivarsson, Felix Bolmgren
Robert Beckström, Olle Larsson, Tobias Johansson

Avbytare: Erik Mattsson, Drillon Behrami, Anton Olsen, Filip Nilsson, Zed Ibrahim

HBK U17-RGIF 3-1 (1-1)
Mål RGIF: Henrik Olsson

RGIF fick Visar Demaj utvisad för grov förseelse i mitten av första halvlek och fick spela resterande match med tio man. Dimman låg tät över Sannarp, man såg inte över hela plan.

Noak Pettersson gjorde ett av HBK:s mål.

Arvidstorps IK-SBK 3-3
Mål SBK: Håkan Johansson (straff), Patrik Nilsson, Pontus Torstensson

SBK stod för en bra prestation då man vände underläge 3-0 till oavgjort 3-3.

VBoIS-IS Örnia 3-0 (1-0)

Mål VBoIS: Håkan Pettersson (straff), Jakob Eriksson, Robin Johansson

BoIS tränare delger sin syn på matchen i ett mejl:

Fjärde raka vinsten för i år kom mot Örnia idag. Vi börjar i bra tempo och äger mkt boll, Örnia satt ingen press på vår backlinje så vi kunde helt ostört rulla bollen mellan varandra. Efter hand som tiden gick så tappade vi bolltempo och det offensiva spelet blev  lidande. Örnia blev kompakta och vi spelade stundtals väldigt omständigt. Jakob som för dagen var mkt duktig tog sig igenom på sin kant och avslutade och gjorde 1-0 (trodde vi) men domaren tyckte inte att bollen var över linjen. Det var den, men inte lätt för den duktige domaren att se det från dennes position. Strax därefter blev Jim nersparkad i straffområdet med straff som följd. Håkan Pettersson satte säkert dit straffen till 1-0. I halvlek gör vi tre byten, Micke, Slangen och Jesper M kom in. Den stora skillnaden i andra halvlek är just bolltempot. Vi hittar även mkt passningar till Slangen som i sin tur serverade våra forwards. Slangen gör en mkt bra halvlek och tar hand om mycket boll vilket stärkte oss offensivt. Efter kvarten spelad bryter Jakob in från kanten och dunkar in 2-0 med ett välplacerat hårt skott. I andra halvlek är det i stort sett bara spel på Örnias planhalva. 3-0 gör nyss inbytta Robin J efter att bollen letat sig fram till honom i straffområdet. Det var bud på fler mål men det stannade vid 3-0. En godkänd insats från våran sida, dock borde vi vunnit med något större siffror. Jag tror definitivt att vi får möta ett bättre Örnia i serien än vad vi fick idag. Lite extra beröm till redan nämnda Jakob & Slangen men även till lagkapten Håkan P som gör ett jättejobb på centrala mittfältet. Även hela backlinjen gör en stabil insats matchen igenom.