Resultat träningsmatcher

Snöstorp/Nyhem FF B-BKW 1-6 (0-5)
Mål BKW: Marcus Kjellsson 3 (en straff), Kenan Ramadani, Magnus Ericsson, Marcus Pettersson

BKW hade inga som helst problem att besegra ett ungt S/NFF B. Siffrorna kunde snarare varit större. Läs mer på BKW:s hemsida.

RGIF-KIK 0-3 (0-0)
Mål KIK: Jonathan Pettersson 2, Simon Silvandersson

RGIF startade matchen bäst och var också det något bättre laget i första halvlek. Andra halvlek tillhörde KIK, som kunde göra tre mål via sina beryktat vassa omställningar. Det tog bara tre tillslag efter en RGIF-hörna innan KIK var framme till målchans som resulterade. Det är så en slipsten ska dras! Jonathan Pettersson visade hur viktig han är och kommer att bli för sitt lag. En annan profil i matchen var KIK:s nye målvakt, sprattelgubben Alen Krupic. RGIF har en del att slipa på. Det såg enligt uppgift inte bra ut varken bakåt eller framåt. Man saknade bl a Mats Lindström och Jens Strömberg, som befann sig på träningsläger i Österrike tillsammans med undertecknad. KIK saknade bl a Simon Andersson och Pelle Svensson.

Rössjöholm IF-VBoIS 2-4 (1-2)
Mål VBoIS: Jim Leandersson 2, Henrik Olsson, Alexander Hansson

VBoIS tog en fin seger mot division fem-laget Rössjöholm. I första halvleks medvind var BoIS det bättre laget. I andra hade Rössjö mest boll, men BoIS lyckades ändå göra två mål.

- Jag är nöjd, även om det fortfarande finns en hel del att förfina, kommenterar tränare Jim Leandersson

HBK U17-GIF/VIF 3-1 (1-0)
Mål GIF/VIF: Robin Möller

GIF/VIF fick med sig ett bra resultat från matchen mot HBK:s fjärdelag. GIF/VIF imponerade främst defensivt. Bäst i laget var mittbacken Simon Nilsson tillsammans med mittlåskollegan Ola Andersson samt vänsterbacken Anders Pettersson.

Så här kommenteras matchen på HBK:s hemsida:

Det var ett besviket HBK U-17 som lämnade konstgräset efter slutsignalen, trots seger kom laget inte upp i önskvärd nivå idag.

Det small till i ribban redan efter 20 sekunder, det var Genevad/Veinge IF som startade med ett piggt anfall där avslutet sköts i ribban och ut. Det var tydligt att HBK:arna inte var på tårna, spelarna gjorde det som behövdes och inte mer. Med halvtimmen spelad så tar hemmalaget ledningen med 1-0 genom Romario Hulea, ett fint anfall där Alexandros Shehadeh står för assisten.

- Vi springer på 70 % matchen igenom och det är inte acceptabelt, vi ska vara det drivande laget och höja tempot mot ett på pappret sämre lag. Idag syntes det ingen skillnad, säger laget huvudtränare Jonas Axeldal.

Andra halvlek har precis startat då Genevad/Veinges forward springer sig fri efter en skarvnick, och friläget avslutas säkert i mål. 1-1 och match igen. De blåa hemmalaget repar dock mod snabbt och tar tillbaka ledningen 6 minuter senare genom Gabriel Jonsson. Han nickar in bollen i mål efter en vunnen duell med bortalagets målvakt. 3-1 kommer med 20 minuter kvar efter en fint slagen boll i djupled där Rasmus Bengtsson löper sig ren och frispelar Felix Albrektsson som inte gör något misstag med avslutet. Det fanns chanser åt båda håll för fler mål men matchen slutar 3-1 till HBK U-17.

- Det är en instats som är mindre bra idag, vi kräver mer av ett lag som har HBK-emblemet på tröjan. Det finns ingen anledning att älta sönder den här insatsen utan nu tar vi lärdom av det här och går vidare, kommenterar Ungdom och Akademi-ansvarige Robert Nordström.

- Grabbarna var besvikna efter matchen och det är ju bra, för det ska vi vara idag trots att vi vann. Helsingborgs IF väntar på söndag så nu går vi vidare och kör på med träning måndag, tisdag, onsdag och fredag, avslutar Jonas Axeldal.