Reultat lördag

Fyran:

RGIF-Andersbergs IK 0-2 (0-1)

För en gång skull var RGIF i stort sett ordinarie. Man räckte dock inte riktigt till mot spelskickliga AIK. RGIF gjorde trots förlusten en helt okej match och med en gnutta flyt kunde man faktiskt vunnit. Vedad Karupovic hade möjligheten att i den 25:e matchminuten ge RGIF ledningen. AIK:s målvakt kunde dock rädda friläget sedan Karupovic fått för mycket tid på sig och inte fått till avslutet. Fem minuter innan paus tog istället AIK ledningen då en bortaspelare snappade upp en för löst slagen bakåtpass av en hemmaförsvarare. Försmädligt för RGIF. Efter timmen spelad revs Marcus Kjellsson ned i AIK:s straffområde. Henrik Olssons straff räddades dock av AIK:s nye målvakt Simon Dernbrant. I minut 73 utökade AIK till 2-0. RGIF spurtade och skapade några heta möjligheter på slutet, men lyckades aldrig få bollen i nät denna soliga lördag. Bäst i RGIF var Jens Strömberg, Oskar Nilsson och Christopher Holgersson.

Femman:

Trönninge IF-LTIK 5-2 (1-2)

Trönninge IF fortsätter att vålla LTIK problem. Nu tog hemmalaget en rättvis seger i återstarten efter uppehållet. Trots 5-2 och trots att TIF under stora delar var det bättre laget var det ändå små marginaler. LTIK hade 2-0 och med kvarten kvar stod det fortfarande 2-2. Egentligen hade LTIK bara en bra period i matchen, det var under den tiominutersperiod som båda bortalagets mål föll. Då vann LTIK lite andrabollar och man fick med mer folk i anfallen. I övrigt var det mycket långt samt många korta och stressade anfall. LTIK tog ledningen då Patrik Åkesson skarvade ned bollen till Simon Vedin, som avslutade med vänsterfoten, bollen for upp i nättaket. 0-2 krånglade Emil Olsson starkt in efter tidigt inlägg från Linus Jerkesten. Vid 0-2 kändes det bra i LTIK-lägret. Bortalaget bjöd dock in TIF i matchen innan paus då kommunikationen brast och en egen spelare nickade bollen över utrusande LTIK-keepern Andrée Pettersson och i mål, 1-2. Synnerligen snöpligt för LTIK. I andra halvlek fick TIF en feldömd hörna tilldelad sig. Den nickades till en ny hörna av LTIK:are. Den andra hörnsparken generade i 2-2, och det trots att Pettersson räddade bollen två gånger om. LTIK fick helt enkelt inte bort kulan.

Flera LTIK:are beklagade sig över domarinsatsen. I princip samtliga fifty, fifty-dueller blåstes till TIF:s fördel, som även fick mängder med synnerligen billiga frisparkar, LTIK fick någon. Det lyfte fokus från rätt saker hos de blårödrandiga. Ofta är det så att det lite hetare och bättre laget i matchen får domsluten med sig för att man förtjänat det. Linus Jerkesten räddade ett TIF-avslut på mållinjen. Simon Vedin hade en boll i stolpen efter samspel med Conny Strömberg. Vid 2-2 och kvarten kvar att spela drabbades LTIK av en utvisning på mittback Daniel Hellsten sedan han tilldömts två korrekta ostskivor efter upphakningar. På den efterföjande frisparken gjorde TIF mål på nick. LTIK flyttade fram folk för att gå för en utjämning, men istället gjorde TIF 4 och 5-2. Ridå! TIF var det bättre laget och vann välförtjänt, med lite flyt kunde LTIK vunnit, trots att man som lag inte kommer upp i den kapacitet man blivit van vid och kan förvänta sig. Semesterfotboll sa någon efter matchen. Självrannsakan är det nu som gäller och blåstället på under nästa veckas träningar och match.