Resultat söndag

KIK-LTIK 1-1 (0-1)
Målskytt KIK: Johan Jönsson
Målskytt LTIK: Kristian Åkesson

Fina förutsättningar för fotboll under söndagen. Härligt sensommarväder. Sol och lätt bris. För LTIK var ändå inte förutsättningarna optimala. Pontus Bertilsson ringde och sjukanmälde sig på förmiddagen och redan innan det saknade LTIK fyra ordinarie spelare. Håkan Karlsson och Patrik Åkesson är skadade, Henrik Olsson var avstängd och Fredrik Wersch är bortrest. LTIK fick ändra en hel del i laget. Bl a bildade Kristian Åkesson och Ola Nilsson ett helt nytt mittbackspar. KIK kunde enligt coach Klippfors ställa bästa laget och truppen på benen (alla tillgängliga). Trots det började bortalaget matchen klart bäst. Under de första tio minuterna var spelet förlagt till KIKs planhalva. Bl a skapade LTIK sju (!) stycken hörnor. De blev dock resultatlösa även om det var mycket nära mål på den första. I den sjätte minuten tog LTIK ledningen med 1-0. Kristian Åkesson placerade in en frispark förbi muren, intill Mikael Holvigssons vänstra stolpe.

LTIK fortsatte att vara det bättre laget. Samtliga spelare i bortalaget var heltaggade och KIK gavs inte något utrymme. Det tog 20 minuter innan KIK tog sig in i LTIKs straffområde och det var på ett av Simon Silvanderssons otaliga långa inkast. Det var lite oroligt då dessa inkast är svårare att försvara sig mot än hörnor. Men LTIK hade hygglig kontroll på dem. LTIK fortsatte att vara det hetare laget halvleken ut. Miridon Berisha sköt tätt utanför. Inbytte Burim Sumiqi avslutade på täckande KIK-ben efter ett inspel från höger och på ett inlägg från Jacob Björk nickade Berisha tätt utanför. KIK hade förtvivlat svårt att få igång något spel och lika svårt att skapa verkliga farligheter. Det berodde mycket på ett energiskt bortalag.

Andra halvlek började som den första. Jacob Björk fick ett jätteläge i KIKs straffområde sedan Miridon Berisha bitit sig kvar med bollen gick den fram till Björk som blev helt ren. Avslutet gick dock rakt på den väldige "Holken" i KIKs mål. Hemmalaget fick frispark intill LTIKs straffområde. Den slogs snabbt ner mot kortlinjen. Inspelet slickade LTIKs mållinje och Ola Möller skulle bara stöta bollen i mål. Istället skruvade sig kulan över ribban. En otrolig miss! I anfallet efter kom Emil Olsson fri mot KIK:s mål. Olsson fick dock inte till något bra avslut med fel fot och Holken kunde ta hand om bollen. Spelet jämnades ut. LTIK orkade av förklarliga skäl inte pressa KIK lika hårt under 90 minuter. Men fortsatt hade LTIK bra kontroll på KIK som inte tilläts skapa några större farligheter. Emil Olsson skapade två hyggliga chanser. Ett skott skruvade han strax över KIKs mål och en frispark sköt han tätt utanför.

Slutet blev nervigt. LTIK var på väg mot en bragdresultat. Då klockan visade 90 minuter deklarerade domaren för två minuters tillägg. Inom de två minuterna fick KIK ytterligare ett inkastläge för Silvandersson. Bollen nådde fram till en KIKare som avslutade. Jonas Nilsson i LTIKs mål fick ut en näve och gjorde en reflexräddning av yttersta världsklass. På det efterföljande anfallet var Emil Olsson på väg mot ett friläge. Kvicksilvret Christoffer Olsson hann dock upp och avstyrde. Jacob Carlmalm tog hand om bollen och tog ner den till KIKs kortlinje och höll den där en stund. Klockan tickade och alla trodde att matchen var slut. Domaren skulle dock låta KIK få ytterligare ett inkastläge för Simon Silvandersson. Han kunde valt att blåsa av innan det läget uppkom då tiden faktiskt var slut. Istället fick KIK läget och bollen stöttes i mål av Johan Jönsson sedan LTIK inte fått bort bollen. Direkt efter målet och den påföljande avsparken blåste domaren av. Då hade uret passerat 93 minuter.

Tre personer som oberoende av varandra klockade övertiden hävdade att tilläggstiden passerat två minuter då KIK gjorde mål. Ingen vet varför domaren lade på ytterligare tid. Troligen var Josip Tukaric sugen på att få stå i centrum och det fick han också göra. Som alla i LTIK ser det tog han ensam två poäng ifrån oss. Två hypervikiga poäng. Ingen skugga faller på KIK, de spelar naturligtvis tills det att domaren blåser och som det blev kändes ju 1-1 som en seger för dem. Själv var jag rasande efter matchen. Jag har sällan synpunkter att förmedla direkt till domaren efter en match men den här gången kunde jag inte hålla mig och skällde lite grand (något pinsamt. Men, men...). Jag vet mycket väl hur svårt och utsatt det är att vara ensam domare. Jag har inget att skriva om hans insats i stort. Den var väl okej. Men genom att inte blåsa av matchen i tid försörde han resten av den söndagen för LTIKs spelare och ledare.

Som helhet var det väl inte jätteorättvist med 1-1. Även om LTIK så klart låg närmst segern. Det hade inte varit alls orättvist om det blivit bortavinst heller. Men KIK är alltid svåra att möta. Framförallt hemma på Lagavallen. Varken Centern eller Trönninge har vunnit där i år. Återstår att se om BKW lyckas. Trots att spelet inte stämde för KIK så kämpar laget sin vana trogen alltid väldigt hårt. Laget ger sig aldrig. Bäst i KIK var mittbacken Marcus Åkesson. Han gjorde skäl för epitetet "femmans bästa mittback". Pelle Svensson var bra så länge han orkade. Han var den som vann bollar på mitten i KIK. Christoffer Olsson är alltid jämn och duktig. Han och Miridon Berisha hade ett antal duster. Det var härligt att se de två hyperaktiva duracelkaninerna duellera. Vem som vann? Fair square.

Samtliga LTIKare gjorde ett mycket gott dagsverke. Taktiskt och arbetsmässigt var det en av årets bättre insatser. Spelmässigt har LTIK dock gjort klart bättre matcher. Jonna hade inte mycket att göra men enhandsräddningen mot slutet var formidabel. Hela backlinjen höll väldigt hög klass matchen igenom. Ola Nilsson och Kristian Åkesson agerade som om de vore ett ordinarie mittbackspar. Simon Vedin vann kampen på sin kant och Conny Strömberg hade inga problem att freda sin. Mattias Johansson och Mattias Olofsson har inte spelat tillsammans på mitten sedan tidigt i våras. De var också mycket bra. Även övriga spelare gjorde klart godkända insatser. Jacob Björk, Jacob Carlmalm och Burim Sumiqi turades om på kanterna och längst fram hotade Miridon Berisha och Emil Olsson på ett bra sätt. Emil hade varit sjuk i veckan och hade inte samma klipp i steget som vanligt men kämpade i vanlig ordning väldigt hårt. Efter en så bra kollektiv insats blev det ett väldigt antiklimax efter den sena slutsignalen. 1-1 på bortaplan mot KIK är bra. Insatsen var sett till förutsättningarna fulländad. Ändå var det begravningsstämning efter matchen.

HIS-Simlångsdalens IF 0-5 (0-3)

HIS hade inget att sätta emot ett heltaggat Dalen som spelar för division fem-spel nästa säsong.

FF Serbiska-YBK 9-1 (3-0)
Målskytt YBK: Ali Ibrahim

Ett YBK med Snoddas i mål hade inte en chans mot Serbiska. Nu återstår tre chanser för YBK att ta poäng i år. SBK, Kurdiska och VBoIS står för motståndet i de tre sista omgångarna.