Resultat fredag

Femman:

BKW-GIF/VIF 6-2 (2-2)
Målskyttar BKW: Johan Green 4 (två straffar), Patrik Marku, Manfred Walldén
Målskyttar GIF/VIF: Tom Hjälmefjord, Timmy Johansson

GIF/VIF började piggast. BKW kunde dock ta en tidig ledning då Johan Green prickade in 1-0. Efter ca tio minuters spel gjorde BKW också 2-0 på en korrekt dömd straff. Green klev fram och gjorde inget misstag. BKW kunde ta över tillställningen. GIF/VIFs passningsspel var mycket dåligt men man kämpade på och mot slutet av halvleken kunde laget först kontra in 1-2 genom Tom Hjälmefjord och sedan också 2-2 genom Timmy Johansson. Mycket svagt försvarsspel av BKW vid båda GIF/VIFs mål. Andra halvlek hann knappt börja innan BKW fick en straff till. Billigare men GIF/VIFaren gick in med en tackling onödigt hårt bakifrån. Klumpigt orutinerat och ingen kan klandra Johan Söderström för att han blåser straff där. Green kliver återigen fram och är lika säker den här gången. 3-2 och strax efter det också 4-2 då Patrik Marku hinner före Magnus Ekman på en boll och kan lägga in kulan i mål. Det känns som att BKW effter detta har kontroll på händelserna. Men GIF/VIF fortsätter sin vana trogen att arbeta på och man kommer in i det bättre igen.

Passningsspelet är bättre från bortalagets sida. Nu är det istället inläggen och de längre avgörande bollarna framåt i banan som är för dåliga. GIF/VIFs biljett in i matchen ska komma. Tom Hjälmefjord jobbar fram en boll till Oscar Gustafsson och blir kapad i samma moment. Söderström blåser men är lite för tidigt på det då Oscar är på väg mot ett friläge. Istället får den skyldiga BKWaren gult kort (korrekt då det är målchansutvisning och inte frilägesutvisning som gäller. Bedömningen blir lite knepig. Är inte ett friläge en målchans? I det här fallet bedömde troligen domaren att Oscar var för långt ifrån mål. Har sett flera liknande situationer där bara gult kort halats upp.) och GIF/VIF ett mediokert frisparksläge. Trist för GIF/VIF att Söderström inte visade lite bättre känsla där. Istället kunde BKW avsluta matchen bäst. Green gjorde ytterligare ett mål och Manfred Walldén satte grannt dit en frispark. Solklar seger för BKW till slut om än lite väl stor sett till matchbilden.

IF Centern-Lidhults GoIF 6-1 (4-0)

Sexan:

YBK-SBK 1-6 (0-3)
Målskytt YBK: Andreas Håkansson
Målskyttar SBK: Olle Günther Hanssen 2, Kim Andersson 2, Kim Håkansson, Håkan Johansson (straff)

Stor vinst för SBK som kunde varit ännu större. YBK tröstmålade genom Drängen på matchens sista spark.

//P.

Kommentarer
Postat av: C.

IFC-Lidhult: 6-1 (4-0)

2010-09-10 @ 20:22:38
Postat av: Strybaren

1-6 YBK SBK

2010-09-10 @ 20:29:23
Postat av: Pl

Green är bäst!!

2010-09-10 @ 23:21:35
Postat av: Oscar

Tycker du har fel med att det första och andra är en solklar straff. Första springer Green in i Ekman. Alla undrar hur han kan få straff. Andra straffen rör inte våran spelare honom. Han har foten framför och Green lägger sig. Straff? Nej. Bra gjort av Green? Ja, smart gjort.Sen deras frispark då Wallden gör mål... lite billig, vi tar ju bollen först, spelare sen. Detta är trots allt min åsikt.

2010-09-11 @ 11:59:43
Postat av: freddy

Green är bäst.

trots allt min åsikt

2010-09-11 @ 12:15:50
Postat av: Pelle

Begreppet frilägesutvisning finns inte längre. Se utdrag ur regelboken.



Målchansutvisning







Eftersom en spelare i en match nyligen påtalade att vi skulle slå upp regelboken angående målchansutvisning så tänkte jag köra lite regelkunskap med er angående målchansutvisning



Detta kallades tidigare frilägesutvisning men målchansutvisning är ett mer passande namn då det handlar om att om man med ojusta medel hindrar en klar målchans.



Utdrag ur regelboken:



"Det finns två utvisningsberättigade regelbrott som rör att förhindra en



motspelare från att göra mål. Det är inte nödvändigt att regelbrottet



sker inom straffområdet.



Om domaren använder fördel vid en klar målchans och ett mål görs



direkt kan spelaren inte utvisas, trots att han spelat bollen med



handen eller spelat ojust, men han kan fortfarande varnas."



Grunden för att målchansutvisning ska kunna dömas är att målchansen ska upphöra. Om domaren tillämpar fördelsregeln vid klar målchans kan INTE målchansutvisning utdömas utan det blir varning istället, oavsett hur målchansen förvaltas.



* Om försvarsspelare begår regelbrott som hindrar målchans skall det vara målchansutvisning oavsett om förseelsen orsakar direkt frispark eller indirekt frispark.

* Räddar en utespelare ett givet mål eller stoppar målchans med en avsiktlig hands ska det vara målchansutvisning.

* Om målvakten räddar ett friläge utanför straffområdet med händerna ska det vara målchansutvisning.



Dock är det inte automatiskt rött kort om målvakten tar den med händerna utanför straffområdet vilket många tror. Det måste ha varit en klar målchans.



Det blir dessutom straff om det är en förseelse innanför straffområdet som skulle ha bestraffats med direkt frispark.



Hoppas jag rett ut begreppen och ökat er kunskap i det här ämnet. Direkt och indirekt frispark kan jag återkomma om i ett annat inlägg.

2010-09-11 @ 13:02:10
Postat av: robban

första straffen som vi fick gick ju ut till mig och jag gjorde mål på den så det e ju inte mkt och klaga på där och andra straffen är det arlind som blir kapad elelr inte det ser inte jag. men visst man blir glad när man får straffar det är nog 3 straffar vi fått detta året. okej johan södeström var bra i matchen för vår del men många av er gick in med dubbarna upp hela tiden och visst det gjorde vissa av oss ibland med.

2010-09-11 @ 13:04:11
Postat av: Oscar

Både ja och nej, när du fick bollen hade han redan blåst och vi stod stilla. Sen det med dubbarna.. Så "alla vi" gjorde inte det. Många gånger var vi på bollen före ni. Ni är inte alls oskyldiga, ni gjorde allt, precis lika mycket som vi! ;)

2010-09-11 @ 16:12:45
Postat av: Vinnie Jones

Men jag var i sandlådan först, så hinken och spaden är min, så det så,,,

2010-09-11 @ 16:40:57
Postat av: Kul

Hahahahahaha nu börjar det ta sig.

2010-09-11 @ 19:14:33
Postat av: Emma

Fan vad Green är snygg ;)

2010-09-16 @ 16:23:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0