Resultat lördag

Trean:

Eskilsminne-LFK 5-1 (3-0)
Målskytt LFK: Henrik Olsson

Storförlust för LFK. Henrik Olsson gjorde 3-1 i den 74e minuten, efter detta tryckte LFK på för ytterligare mål, man tvingades blotta sig bakåt och släppte in två mål i den 89e och 90e minuten.

Femman:

Lidhult-SIF 1-1 (0-0)
Målskytt SIF: Mattias Alm

Första pinnen och första målet för SIF. Matchen var ganska jämn.

HÅFF-LTIK 2-3 (1-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson, Mattias Strömberg, Simon Vedin

LTIK gjorde ingen bra första halvlek och låg under med 1-0 i paus. Första 20 av andra står LTIK för ren propagandafotboll och går snabbt upp till 3-1, med bud på mer. Utan tvivel säsongens bästa fotboll av LTIK. HÅFF skapar ingenting, men man får en frispark och den nickas in i mål av hemmalaget. Det blev nervöst mot slutet, men det var aldrig någon riktig fara på taket.

Redan efter fem minuters spel tar HÅFF ledningen. På ett inlägg från höger får femmans skytteligaledare Ali Kraym stå helt omarkerad i LTIKs straffområde. Kraym gör en konstspark (någonslags halvbissa) och får en klockren träff med vristen, bollen borrar sig in i LTIKs måls nätmaskor. Ett av de absolut snyggaste mål jag sett live, på alla nivåer. LTIK har svårt att komma in i matchen. Försvaret är faktiskt darrigt, forwards är loja och står ofta på hälarna och mittfältet har svårt för att komma rätt. HÅFF vinner mycket boll och spelar ett enkelt och rakt spel med mycket längre bollar på det skickliga forwardsparet Andreas "Landen" Bengtsson och Kraym. Även HÅFFs försvar är dock darrigt, därför skapar LTIK minst lika mycket chanser som hemmalaget när man väl kommer till några riktiga anfall. Mot slutet av halvleken blir spelet bättre från LTIKs sida, det är inte bara avgörande passningar och en massa svåra saker. Både mittfält och forwards kommer in i det bättre och det löps mer utan boll. Det märks att HÅFF har haft en lite tuff försäsong då laget börjar krokna en aning, det gör att LTIK känner sig starka i pausen.

Bortalaget får en drömöppning på andra halvlek, Simon Vedin kör en soloraid och blir hårt tagen strax utanför HÅFFs straffområde, frispark tilldöms LTIK i bra vänsterfotsläge. Emil Olsson kliver fram och gör inga misstag. Bollen sitter hårt och lågt, otagbart för målvakten. 1-1. Målet ger LTIK luft under vingarna och under de första 20 minuterna av andra halvlek spelar bortalaget mycket fin fotboll. Stor rörelse och gott snack bäddar för ett läckert kortpassningsspel, där så klart trötta HÅFF-spelare bidrar till det hela. 2-1 kommer även det efter frispark, Simon Vedin slår in bollen mot mål där Mattias Strömberg når högst och skarvar in 2-1 till LTIK med huvudet. Trots LTIKs spelövertag kan HÅFF sticka upp i ett anfall och på det nickar "Landen" i stolpen, det hade känts snöpligt med 2-2 där. Istället kommer 3-1 till LTIK, efter en tilltrasslad situation i HÅFFs straffområde får Miridon Berisha fram bollen till Simon som stöter in bollen i mål mellan två HÅFF-spelare. Ytterligare några bra chanser skapas under LTIKs starka period, men det blir inte mer än tre mål. I den 65e matchminuten kommer HÅFFs reducering, efter en frispark kan en HÅFF-spelare nicka in bollen i mål. I och med det målet avslutas LTIKs dominans, HÅFF känner poängvittring och kan flytta fram positionerna. Hemmalaget lyckas dock aldrig skapa någon riktigt bra chans trots ett par hörnor och ytterligare någon frispark. LTIK reder ut situationerna bra och tar välförtjänt hand om alla de tre poängen.

Det är väl inte någon som kommer upp i någon särskild nivå i första halvlek, i andra höjer sig alla och samtliga bidrar till vändningen av matchen. Extra plus till innermittfältsparet i andra halvlek: Pontus Bertilsson och Peter Hedihn. Pontus förlorade inte en närkamp eller nickduell under de sista 45 minuterna. Peter hade stor del i att LTIK fick igång spelet i andra halvlek, mycket duktig på att hålla i och täcka boll och det finns hela tiden en tanke bakom det han gör på plan. Plus också till Simon Vedin som ligger bakom alla LTIKs mål.

Sexan:

Örnia-SBK 1-2 (0-1)
Målskyttar SBK: Marcus Sjöström, Olle Hansen

SBK kom igen efter förlusten senast och gav nu Örnia en smäll på Alevallen. Mycket starkt gjort av SBK, som visar att man verkligen är ett lag för toppen.

VBoIS-Simlångsdalen 2-3 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson, Anders Gustavsson

Snöplig förlust för VBoIS. Viktig seger för Dalen. Topplagen i sexan tar poäng av varandra, det troliga är att det kommer att bli jämnt mellan många lag längst framme under hela säsongen.

Kurdiska-HIS 5-1 (3-0)
Målskytt HIS: Emil Hermansson

HIS kom inte upp i normal nivå, låter man Kurdiska få flyt är de riktigt bra. Hemmalagets seger var aldrig riktigt hotad.