Resultat torsdag

Fyran:

RGIF-Lilla Träslöv 2-1 (1-1)
Målskyttar RGIF: Johan Bergman, Markus Kjellsson

En härlig och viktig seger för Giffen! En match med mycket ställningskrig. RGIF tog ledningen genom Johan Bergman, som fläkte sig och gled in Daniel Hellstens boll i mål. Lilla Träslöv kvitterade innan paus. I andra var det mycket kamp och hafsigt spel från båda sidor. Markus Kjellsson kunde avgöra matchen då han vände upp och skickade en projektil mot mål som for in i krysset. Ett mycket vackert mål. Tre-mannakedjan i RGIF bestående av Kjellsson, Bergman och Visar Demaj var mycket bra matchen igenom. Demaj gjorde sin bästa insats så här långt i RGIFs A-lag. Han jobbade hårt och var ständigt ett hot från sin position.

GIF/VIF-SIF 2-1 (1-0)
Målskyttar GIF/VIF: Robin Möller, Oscar Gustafsson
Målskytt SIF: Pontus Johansson

GIF/VIF vann jumbomötet mot SIF. Hemmalagets seger var rättvis och kunde varit större då GIF/VIF förutom målen missade en hel del chanser.

KHFF-LTIK 2-3 (0-1)
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg 2
Målskyttar LTIK: Henrik Olsson 2, Mattias Olofsson

Som väntat mycket kamp och mindre skönlir. LTIK har helt klart en dipp just nu när det gäller formen, därför fick man problem mot ett taggat KHFF på uppåtgående. LTIK hade svårt att få grepp om KHFF från start, tycker att KHFF är hetare och att Mattias Nätterqvist och Ola Jönsson tar tag i spelet på det inre mittfältet och inte låter LTIK komma in i det. Det är väl trots det hyggligt jämnt till att börja med. LTIK tar ledningen då Jacob Björk vackert tar sig ner till kortlinjen och spelar bollen snett-inåt-bakåt till Henrik Olsson, som kan trycka in bollen i nät. Halft om halft en målvaktstavla av KHFFs vikarierande unge och lovande keeper Johan Persson. Han visade dock prov på mognad då han spelade upp sig vad matchen led och i andra halvlek revancherade han sig rejält. 1-0 blev också paussiffror. LTIK kom in i det bättre efterhand, men det hände inte jättemycket på något håll. LTIK skapade några resultatlösa hörnor och KHFFs forwards Martin Nilsson och Henrik Fridberg var på väg igenom vid ett par tillfällen då LTIKs backlinje uppträdde lite nonchalant. Annars var det en ganska händelsefattig förstahalvlek, mer kamp än skönlir som skrivet.

I andra halvlek uppträder LTIK som ett lag ur form. Det är lite Lidhult-varning på matchen då man tittar på när KHFF tar över matchen allt mer. KHFF vinner allt, både första och andrabollar, ibland så finns där en LTIKare med i leken och då är det oftast Pontus Bertilsson. Redan i den 47e minuten kan Henrik Fridberg knoppa in 1-1 på ett inlägg från höger. Fridberg får gå upp ostört, då är han säker. Samme Fridberg kan också göra 2-1 på ett liknande vis. En LTIK-försvarare tappar boll på mittplan då Fridberg bryter och skickar ut bollen på högerkanten, sedan är det ändå Fridberg som är etta på bollen i straffområdet och kan nicka in kulan i mål. Fruktansvärt frustrerande att stå och titta på vid sidan. Det enda som vi pratade kring KHFF innan matchen var att vi skulle vara vaksamma på Fridberg i inläggsspelet eftersom att vi vet att han är skicklig där. Ändå får han göra två nickmål på inlägg. Vet inte om LTIK-försvarana i närheten var dumma i huvudet eller bara lata? Eller är det defakto så att Fridberg är så in i helvetes bra så att det inte går att stoppa honom?

Hur som helst kändes KHFFs ledning välförtjänt och logisk. Jag hade redan börjat förbereda mig i tankarna på en förlust. "Ett hetare KHFF vann välförtjänt över ett LTIK ur slag." Skulle jag ha som underrubrik på referatet. Då kom vändningen. Mattias Nätterqvist fick en smäll mot huvudet i LTIKs straffområde runt den 70e minuten och tvingades då utgå. Det betydde mycket för matchen. Mattias Olofsson och Pontus Bertilsson fick mer ro på mitten och LTIK kunde komma in i det igen. Det var mycket nära att Mattias Olofsson kunde skjuta in kvitteringen, Johan Persson var dock med på noterna och gjorde en fin räddning. Strax efter fick Simon Vedin ypperligt läge med huvudet, Persson kunde dock göra ytterligare en fin räddning på Vedins nick. En kvittering låg dock i luften och den kom då Mattias Olofsson nöp till direkt på sin egen retur på en frispark som gått i muren och bollen gick i mål fram till 2-2.

Några minuter senare kunde Henrik Olsson sätta dit 3-2 till LTIK, sedan han blivit fint framspelad av Mattias Olofsson, som vackert tog sig fram längs kanten och spelade in bollen till Olsson, som var säker. Det återstod ca tio minuter av matchen och de hade LTIK hygglig kontroll på. Starkt att vinna trots att man inte spelar bra. Jag hade inte gnällt om det blivit oavgjort. Tycker att KHFF är något bättre än LTIK spelmässigt i matchen, LTIK skapar å andra sidan lite fler tydliga målchanser. Ola Jönsson och Mattias Nätterqvist var bra på KHFFs mitt, Fridberg het längst fram och Patrik Bengtsson som vanligt duktig i backlinjen. I LTIK var det många som blandade och gav. Fredrik Wersch gjorde ett bra inhopp som forward och vänsterytter, Pontus Bertilsson var helt okej på mitten, Simon Vedin gjorde en stabil match på högerkanten och Mattias Johansson gjorde ett bra inhopp som högerback. LTIK är tabelltvåa när nu halva serien är spelad. Det är över förväntan, även om målsättningen var övre halvan.

Domarinsatsen i matchen var svajjig. Det fanns ingen konsekvens i domsluten. Det störde rytmen i matchen och drabbade båda lagen på ett negativt sätt.

Lidhult-KIK 1-0 (0-0)

KIK åkte på en tung förlust då Lidhult avgjorde matchen i den 90e minuten. Det var en jämn tillställning, ett kryss hade varit mest rättvist.

Simlångsdalen-SBK 2-1 (1-1)
Målskytt SBK: Tim Olsen (straff)

SBK förlorade med uddamålet. Men Dalens vinst var rättvis då de var klart bättre än SBK i matchen. Min kamrat Kaspar Swederman slog, enligt SBKs målvakt Cralle, den sämsta straffen i mannanminne. "Bollen studsade typ tre gånger innan den passerade kortlinjen en halvmeter utanför." Men det kan Kaspar säkert ta, Dalen vann ju.