LFK vann

Resultat testmatch:

LFK-HBK U 3-1 (3-1)
Målskyttar LFK: Ronny Sabo, David Eriksson, Gabi Morad

HBK tog ledningen i matchen redan efter några minuter, efter detta gjorde dock LFK tre mål i den första halvleken. 3-1 blev också slutresultat eftersom den andra halvleken slutade mållös. HBK U hade liksom LFK en del provspelare i laget, dels utifrån och dels från det egna J-laget. Det gjorde att man kanske inte var lika slagkraftiga som man normalt sätt är. Första halvlek var relativt jämn, visst övertag LFK. Stundtals spelade hemmalaget fin fotboll, mittfältet fungerade bra. Berat Sylejmani från Rinia och Robert Nilsson (som nu äntligen fick spela på sin rätta plats) var duktiga på mitten och på kanterna höll Jonatan Jacobsson och Anton Tideman bra bredd.

1-1 gjorde Ronny Sabo, mycket osjälviskt framspelad av lagkapten Robert Nilsson efter en fin upprullning. 2-1 gjorde vänsterbacken David Eriksson, ett misslyckat inlägg blev till ett synnerligen lyckat avslut som gick över den ställde HBK-målvakten. 3-1 gjorde nye Gabi Morad sedan en HBK-försvarare plockat ner bollen till honom efter ett skott från en LFKare som hade gått utanför mål, Morad fick öppet mål och kunde knappast missa. Andra halvlek blev lite av en transportsträcka. Det märktes att LFKarna inte spelat match på ett par veckor, flera spelare mattades av och många byten gjordes. HBKarna, som är i matchtempo, tog över mer och mer, dock utan att skapa de där riktigt heta chanserna. 

Genomgång av provspelarna:
 
Berat Sylejmani: kändes mycket trygg med bollen och klarade sig bra i omgivningen och med motståndet. En riktig bollspelare, stark i kroppen och fin teknik.

Jonatan Jacobsson: var mycket duktig i första halvlek, mattades av i andra. Jonte tog några mäktiga löp i första halvlek under LFKs bästa period i matchen och det sög säkert i benen att ta de där löpningarna på den tunga mattan. Kommer utan större problem att komma i rätt matchtempo efter någon månads träning och ett par matcher. Jonte håller hög klass.

David Eriksson: vältränad (får ju träna på arbetstid som brandman), hängde med bra i matchen. Som vanligt en aning spretig, men skulle med lite träning vara med och konkurrera på allvar om en plats i laget till nästa säsong. Vackert, om än något turligt mål.

Gabi Morad: stark anfallare med bra teknik och fin spelförståelse (tog flera smarta löpningar på små ytor), kompletterade Ronny Sabo på ett bra sätt längst fram i laget.

Mattias Bengtsson: bäst av provspelarna. Allting ser väldigt enkelt ut när Bengtsson gör det. Löser det mesta med små medel pga att han alltid står rätt och hela tiden kommer först till bollarna. Klasspelare. 

Magnus Björnsson: Hade lite problem med tempot och bollbehandlingen. Ville väldigt mycket och kanske hemmade det honom en aning. Kom in och spelade andra halvlek då flera lagkamrater var trötta, halvleken blev lite ryckig pga alla byten. Björnsson är definitivt värd fler chanser då det är en speltyp som LFK idag saknar. En hårt arbetande anfallare. Känns som en ren djupledslöpare.

Rasmus Lundgren: den unge målvakten satt hela matchen på bänken. Kommer som skrivet att få spela i nästa testmatch. Ytterby på fredag.

Som helhet en väldigt lyckad testmatch. I vackert väder dessutom, bara en sån sak så här års...

//P.


Kommentarer
Postat av: Anders

Är Olsson och Lindström klara för LFK nu då?

2009-10-17 @ 17:45:16
Postat av: P

Nej, de kommer tillsammans med Peter Karlsson från KIK att träna med LFK i höst och vinter. Inget är klart. LFK ville inte ha med Olsson och Lindström i testmatchen då de inte ville riskera att de blev skadade till en eventuell extra match i kvalet. Vilken de nu i vilket fall slapp spela. Hoppas att de får vara med mot Ytterby på fredag. Det hade varit kul att se dem.

2009-10-17 @ 18:44:22
Postat av: Anders

Jo det hade varit riktigt rolig att se dom spela i LFK, men jag undrar bara hur det kommer gå för Ränneslöv i div. 4 utan dom två. Och om nu Pierre slutar och Bergman tvekar.

2009-10-17 @ 20:18:36
Postat av: Nöff.

Min bror själv lirar i LFK, lr han gjorde. Han och ca 3-4 kompisar går nu från LFKs juniorlag till RGIF. Och alla är i 17 års åldern så dom kanske får lite påfyllt.

2009-10-17 @ 21:18:02
Postat av: Lars

Syftar du på Marcus,Albert och Fredrik?

2009-10-17 @ 23:09:12
Postat av: Nöff.

Aa, det gör jag.

2009-10-18 @ 18:57:23
Postat av: !!!

Gott att det ser så bra ut i LFK, det stora problemet blir väl att binda till sig alla de spelare man vill ha, det finns trots allt bara en enda spelare i hela truppen som har kontrakt för nästa säsong och det är Robert Nilsson. Dessutom ska Laholm väl fortfarande försöka spara lite pengar till. men hoppas verkligen att LFKs lednining tar detta tillfälle i akt och knyter till sig de spelare som man vill ha och lägger det ekonomiska lite åt sidan. Man har trots allt lyckats jävligt bra med att få dit ett riktigt bra gäng tränare och ledare nu är det bara spelarna som saknas.

2009-10-19 @ 14:52:51
Postat av: !x4

Hur menar du med "lägga det ekonomiska åt sidan". Inte bry sig om det finns pengar eller ej? Låter inte helt genomtänkt.

2009-10-19 @ 17:40:49
Postat av: !!!

Jag menar att man måste våga satsa lite för att vinna något. Tittar man bara till siffror så är det ofta lätt att man glömmer det sportsliga. amtidigt måste de spelare som är aktuella förstå att dom inte är proffs och att man inte kan kräva särskillt stora summor.

2009-10-19 @ 20:04:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0