Skogaby BK, den röda muren

Skogaby BollKlubb är för första gången på jag vet inte hur många år uppe i div. fem. Jättekul för laget med kämpaandan och kamratskapet i centrum. Den stora anledningen till att man tog steget upp var den oerhört stabila backlinjen. Jag skulle vilja jämföra den med Arsenals under -80 och början av -90-talet. Där Håkan "Cralle" Johansson får vara David Seaman, Jonas Håkansson får vara högerbacken Lee Dixon, Magnus Andersson vänsterbacken Nigel Winterburn, Andreas "Lillen" Johansson får vara Tony Adams och Peter "Pidda" Andersson får vara Martin Keown, som efter många år ersatte Steve Bould som mittbackspartner till Adams. Alla de fyra förstnämnda har spelat ihop i SBKs bakre regioner i säkert tio år och de kan naturligtvis varann utan och innan.


När Pidda inför säsongen kom till föreningen som tränare tillsammans med farbror Mats Andersson, i Piddas fall även som mittback, blev försvarslinjen naturligtvis ännu bättre. Pidda blev det sista som saknats och efter att han kom in i laget så stämde det mesta av spelet (se Plogens Laholmslag). Man släppte såklart in väldigt lite mål bakåt och framåt jobbade man i vanlig ordning stenhårt som lag, Kim Håkansson var den spelare som tydligast bidrog till offensiven med sina elva mål från sin innermittfältsposition.


Det är väldigt sällan som en SBKare slår en felpass, eller det är snarare så att det är väldigt sällan som en SBKare slår en pass som hamnar hos motståndarlaget, man är nästan alltid etta på bollarna och hårt arbete står verkligen överst på listan hos laget. I femman väntar dock tuffare matcher och bättre lag än i sexan. Försvaret kommer säkert att klara sig alldeles utmärkt även i den tuffare divisionen, men räcker det med bara hårt arbete framåt?


Vem ska göra målen? Jag sätter ett stort frågetecken för det, Jimmy Håkansson ser inte ut att kunna vara med till någon reda under detta året heller pga. en ryggskada. Storebror Kim kan knappast belastas med att bli bästa målskytt kommande säsong också från sin mittfältsposition. Kan Patrik "Mini" Nilsson vara med på ett bättre sätt och träna i år så kan han vara en del av lösningen då han är en van målskytt.


Följande spelare har lämnat laget:


Magnus Bergman, YBK


Anton Viebke, LTIK


Tim Wickström, LTIK


Följande spelare har kommit till klubben:


Rasmus Larsson, LFK, ett fint nyförvärv (se angående uppdatering och LFK tappar...).


Tim Olsen, LTIK, också ett fint nyförvärv som kommer tillbaka till moderklubben, men Tim arbetar på Gotland under perioder av fotbollssäsongen och kan därför inte vara med fullt ut.


Erik Axelsson, uppehåll, senast Oskarströms IS


Dessutom har BKWs duktiga ytterback/yttermittfältare Daniel Nilsson tränat med klubben, vi får väl se hur det blir angående honom.


Förutom nyförvärven ingår också följande följande kämpar i SBKs A-trupp: Stefan Mårtensson, Jonas Håkansson, Kristian Johansson, Håkan Gustavsson, Mike Österby, Andreas Johansson, Olle Hansen, Magnus Andersson, Kim Håkansson, Johan Angvall, Håkan Johansson, Markus Bengtsson, Kim Andersson, Peter Andersson, Andreas Örjansson, Patrik Nilsson och Gustav Knutsson.


Ska bli trevligt att se vad det kompetenta tränarparet Mats/Pidda kan göra av den här truppen i femman. Hoppas att målen kommer och att det hålls lika tätt bakåt som i fjol. Nyförvärvet och virvelvinden Rasmus Larsson kan bli en attraktion i SBK nästa säsong.


Lycka till SBK! / P


Kommentarer
Postat av: Anonym

"...tillsammans med farbror Mats Andersson som tränare och mittback..."

Jaså lille-Mats har varit mittback i år? Har gått mig förbi...

2008-01-07 @ 17:38:31
Postat av: Annika

haha... Jag tror att du och "lille-Mats" själv är dom enda som tror att det är möjligt. :)

2008-01-07 @ 17:45:02
Postat av: 2008

Ser tunt ut och blir nog att kriga i botten. Roligare om de stannat kvar i 6an.

2008-01-07 @ 17:54:05
Postat av: sillastryparen

Kanon Plogen!! kul läsning..

2008-01-07 @ 20:56:39
Postat av: Plogen

Hehe... Lustigkurrar där! Har ändrat formuleringen nu så att den förhoppningsvis skall vara till allas belåtenhet.

2008-01-07 @ 22:29:11
Postat av: Annika

Jag förstod precis vad du menade! Skulle aldrig falla mig in att kritisera språket. ;) Det är kanonkul att läsa! Tycker hela familjen. Kram Anki

2008-01-08 @ 11:23:45
Postat av: turbo line nr 8

Trevligt att du tror på SBK

2008-01-11 @ 16:59:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0