Allianscupen:

LTIK-YBK 2-1 (1-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Mattias Johansson
Mål YBK: Självmål

Tidig morgon, vidrigt väder och svårspelad plan. Ingen välspelad match (de flesta av oss på och vid sidan om plan ville nog helst hem till bingen igen). Utan att på något sätt spela bra hade LTIK mest bollinnehav och flest målchanser. Segermarginalen borde blivit ett par bollar större. Framförallt sett till andra halvlek när YBK sjönk lägre och lägre mot nye, duktige Albin Westeson i kassen (senast IFK Hässleholms J-lag). Jag såg inte till några avbytare på YBK:s sida (tror jag. Eller var Snodden ombytt? Eller kanske Bosse?) så det var kanske inte så märkligt att YBK mattades av lite.

YBK:arna var dock lojala i försvarsarbetet och offrade sig hedervärt för märket på bröstet då flera LTIK-avslut blockades i straffområdet. Det tillsammans med LTIK:s oförmåga framför mål gjorde att siffrorna stannade vid 2-1. YBK kvitterade till 1-1 i mitten av andra. En hård hemåtpassning av en LTIK-försvarare studsade över i övrigt duktige Ahmad Jafaris fot på det för denna morgon mycket nyckfulla konstgräs som vållade båda lagen bekymmer i passningsspelet. Rättvisa skipades när Mattias Johansson tryckte in 2-1 till LTIK efter flipperspel i YBK:s straffområde. 1-0 när Simon Vedin placerade in bollen i första halvlek.

K/HFF-RGIF 10-1 (6-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 3, Johan Nilsson 2, Eric Dahl 2, Samuel Markow, Daniel Johansson, Jonatan Jacobsson
Mål RGIF: Henrik Olsson

Ett chockerande resultat såklart. Vad har hänt med RGIF:s stabila defensiv? Tvåsiffrigt bakåt i två matcher. Mot ett starkt LFK när man hade ett manfall utan dess like var kanske inte så mycket att säga om, men nu...? RGIF i stort sett ordinarie mot ett K/HFF som man ifjol tog fyra poäng av. Båda lagen har förstärkt likvärdigt. Spelet ska stundtals ha varit jämnt, även om K/HFF såklart var bättre. RGIF bjöd på ofantligt mycket. Flera av målen kom till efter serveringar från RGIF:are. I paus sa Giffen-coach Uffe W klassiska "Kornhult/Hishult är som farligast när vi har bollen."

Jag hade nog funderat på att gå över till 4-4-2 om jag varit tränare i RGIF. Det känns naturligt med två centrala anfallare av Calle Genberg (inte med mot K/HFF) och Henrik Olssons klass. Bra kantspelare i Zett Wyke/Jack Wennström/Mats Lindström/Visar Demaj (kan spela framåt om någon av Genberg eller Olsson inte är disponibla). Bröderna Nilsson centalt på mitten. På så vis frigörs naturlige försvarsgeneralen Mattias Bengtsson (som iofs själv vill spela på mitten) till mittbacksplatsen bredvid Jens Strömberg.

K/HFF har inlett 2016 bra med tre raka segrar. Tappar LFK poäng mot VBoIS på söndag är det K/HFF som får chansen att försvara Allianscuptiteln i final mot GIF/VIF.

KIK-VBoIS 3-1 (2-0)
Mål KIK: Joel Åkesson 2, Gustav Karlsson
Mål VBoIS: Jesper Nilsson Öhrn

Rättvis KIK-seger mot ett ungt VBoIS. KIK lämnar Allianscupen med tre raka segrar. Trots det lär det dock endat bli en tredjeplats (beror på om LFK vinner mot VBoIS på söndag) i gruppen då K/HFF och LFK öst in mål.

GIF/VIF-Trönninge IF 6-0 (1-0)
Mål GIF/VIF: Jacob Björk 2, Leo Gustafsson, Robin Persson, Dennis Delerud, Mohamed Conteh (straff)

Ny klar seger för GIF/VIF som välförtjänt får spela final i Allianscupen mot antingen LFK eller K/HFF.

LFK-HIS 5-1 (1-0)
Mål LFK: Alfred Karlsson 2, Anton Gunnarsson, Anton Wennström, självmål
Mål HIS: Kalle Pålsson

Ny klar seger för ett LFK som luftade de spelare som hittills inte spelat så mycket (plus ett par etablerade) mot ett HIS som stod upp bra, främst i första halvlek. Besegrar LFK VBoIS på söndag i den uppskjutna matchen lagen emellan spelar man final mot GIF/VIF.