Resultat helgen

IF Böljan-BKW 3-2 (2-0)
Mål BKW: Besart Mazreku 2

Mycket sur förlust för BKW, som trots en man mer i nästan timmen inte klarade Böljan. BKW var det bättre laget efter paus. Men man har fortsatta bekymmer med effektivteten framför mål och gästerna fick se Böljan avgöra sent.

K/HFF-RGIF 2-0 (2-0)
Mål K/HFF: Jonatan Jacobsson, Fredrik Junefalk

Ett decimerat RGIF kunde aldrig hota serieledande K/HFF. Varför var inte Genberg och Bengtsson med i Giffens uppställning? Vågade de inte möta Jonte och Krille? ;) Läs om matchen på LT:s webb.

Sjuan:

LTIK-Haverdals IF 5-0 (1-0)
Mål LTIK: Emil Olsson 3, Simon Vedin 2

LTIK hade lågt bolltempo och krånglade för mycket i första. 1-0 på ett pardodiskt självmål där Simon Vedin var siste LTIK:are på bollen. Haverdal gjorde det dessutom svårt för LTIK genom att vara kompakta och kämpa som djur.

I andra halvlek fick LTIK en bra start och bättre fart på det. 2-0 efter hörna av Emil Olsson (Simon Cronberg servade). HIF kämpade på men mattades av. 3-0 på nick av Olsson efter inlägg från nye Pierre Malm (senast Markaryds IF). 4-0 av Olsson efter inspel från Malm och 5-0 av Simon Vedin, som tvingade Haverdal att putta bollen i eget mål.

Trots att Vedin var sist på bollen vid båda Haverdals självmål fick han inte något på sitt konto. Jag som inte tycker att det finns några självmål, i princip, reagerar naturligtvis kraftigt mot detta. Ingen av bollarna hade hamnat i nät om inte Simon skickat bollen mot mål. Det sista är obegripligt att han inte får. Vad har man att vinna på att inte ge honom det? Jag fattar inte...

SIF-IS Örnia 2-5 (1-2)
Mål SIF: Fredrik Gustavsson 2

SIF gjorde det bra efter förutsättningarna och pressade länge topplaget Örnia. Läs om matchen på LT:s webb.

Lördag:

Tvåan:

Dalstorps IF-LFK 2-1 (0-0)
Mål LFK: Jonatan Eriksson

LFK förlorade den tidiga ödesmatchen och jumbomötet med Dalstorp. Tungt, tungt! Nu väntar derbyn mot Vinberg och Halmia härnäst.

Galtabäcks BK-HIS 4-1 (4-1)
Mål HIS: ?

HIS rådde som väntat inte på tabbelfyran Galtabäck.

Sjuan:

VBoIS-Gullbrandstorps AIS 4-3 (2-3)
Mål VBoIS: Oskar Nilsson 3, Michael Svensson

Rafflande fajt där publiken bjöds på fem mål redan under de första 20 minuterna. Första halvlek innehöll böljande och jämnt spel. Jag hade på känn att BoIS hade mer att ge efter paus, och det hade man. I andra halvlek var det mer eller mindre BoIS för hela slanten.

GAIS hade några omställningar på skicklige Marcus Hellby. Han fixade också straff när det brast i kommunikationen i hemmaförsvaret. Calle Netterström i BoIS mål tog dubbel revansch när han både klarade straffen och den efterföljande returen. Där blev målvaktsynglingen en jätte.

I 90:e minuten avgjorde Våxboarnas store spelare för dagen; Oskar Nilsson med sitt 4-3-mål. Synnerligen rättvist sett till hur andra halvlek såg ut. Nilsson gjorde mål nummer 17, 18 och 19 i matchen. Hattrick nummer två på en vecka! Och gick därmed upp i ensam skytteligaledning.

Vapnö IF-SBK 7-0 (3-0)

SBK var lite väl skadeskjutet för att vara i närheten av topplaget Vapnö. De röda fick dessutom Andreas Hansen utvisad efter två gula i inledningen av andra halvlek.