LTIK ute ur DM

Futsal-DM, 1/8-delsfinal:

BK Astrio-Lilla Tjärby IK 7-1 (4-0)
Mål LTIK: Erik Hansson

LTIK fick som väntat svårt att rå på ett skickligt Astrio över 2*20 minuter och föll med klara 7-1 (4-0). Det var tredje gången på fyra år som Astrio slog ut LTIK. Märkligt nog har Astrio och LTIK mötts vid samtliga tillfällen som man spelat DM. 2013 kryssade man 2-2 sedan LTIK faktiskt haft ledningen med 2-0. Den här gången hade man ingen ledning. Ett ungdomligt LTIK var inriktat på att ligga tajt och kontra med framgång. Redan efter en minut sprack taktiken då laget blev överspelat och ettan satt bakom Ahmad Jafari i LTIK:s kasse. Ytterligare tre bollar trillade in innan paus.

Rödblåtts chanser var lätträknade. Mot slutet av första halvlek tvingades LTIK dessutom avvara sitt främsta offensiva kort Simon Vedin, som drog på sig sin andra varning och fick lämna för omklädningsrummet. Erik Hansson reducerade till 1-4 i inledningen av andra. Efter målet hade rödblått sin bästa period i matchen och man hade ledningen en stund innan Astrio gjorde femman. Mot slutet kom även sexan och sjuan. 6-1 på en billig straff.

Ingen bra insats av LTIK. Den kassa starten satte sig hos de unga LTIK:arna, som aldrig riktigt kom igen. Alldeles för mycket enkla misstag bakåt för att kunna rå på ett så bra lag som Astrio. Söndrumsgänget spelar i division 4 elit kommande säsong och ställde upp med klasslirare som Eddie Andersson, Jonathan Alverus, Christopher Jönsson och Eliott Pettersson. Bäst i LTIK var målvakten Ahmad Jafari. I kvartsfinalen ställs Astrio mot Stafsinge, som i sin åttondel besegrade Tölö.

LTIK vilade flera av sina rutinerade kort och fick dagen innan match avvara Tobias Ewertsson, som vred till knäet på träningen och blir borta i sex veckor med ett uttänjt ledband.

LTIK:s lag mot Astrio: Ahmad Jafari, Adam Johansson, Axel Rabe, Albin Johansson, Mattias Olofsson, Erik Hansson, Emil Jönsson, Simon Vedin, Martin Larsson, Sebastian Knutsson.