LTIK vann

Resultat måndag:

L:a Tjärby IK-Haverdals IF 3-1 (2-1)
Mål LTIK: Olle Günther Hanssen 2, Lucas Pettersson

Det var ett åderlåtet LTIK (och Haverdal) som äntligen fick mötas på L:a Tjärby IP (matchen var det som skulle varit premiären, som sköts upp ). LTIK saknade avstängde offensive virtuosen Simon Vedin och jobbande försvarsbjässen Tom Hjälmefjord. Men också anfallarna Magnus Nilsson och Emil Olsson samt de allrounda Alex Ekstrand och Conny Strömberg på grund av arbete. Å andra sidan gjorde Mattias Johansson och Miridon Berisha comeback, båda tog plats från start. Den förstnämnde som mittback bredvid Henrik Nilsson och den sistnämnde bredvid Olle Günther Hanssen på topp.

LTIK försökte sätta upp tempot i matchen när man hade bollen. Det var dock två relativt avvaktande lag i behov av poäng som inledde på Lilla Tjärby IP:s fina matta. LTIK var närmast ett ledningsmål, men Olle Günther Hanssen nickade utanför efter inlägg från Daniel Hellsten.

Gästerna tog ledningen efter hörna i den 18:e minuten. LTIK:are hade chansen att ta bort bollen två gånger om, men istället var det Mikael Vinberg som tog hand om kulan och förpassade den i nät via ben i röran framför en ställd och chanslös Andrée Pettersson i LTIK:s mål.

HIF spelade bättre efter sitt ledningsmål. Därför kändes inte 1-1 helt logiskt när det kom upp mot halvtimmen spelad. Jacob Björk slog inlägget, Miridon Berisha nickade och Lucas Pettersson tryckte distinkt bollen i nät på returen som HIF:s utmärkte målvakt Staffan Winberg tvingades lämna i vätan.

Nu var det LTIK som hade luft under vingarna. Ledningsmålet föll fem minuter innan paus. LTIK, som spelat en hel del kort, bröt mönstret med en längre boll på djupet från Daniel Hellsten. Olle Günther Hanssen avslutade som bara han kan. Halvliggande i luften fick han iväg bollen som gick över Winberg och i nät. "Ett praktmål", tyckte LTIK:s tränare Freddy Pettersson efter matchen, och ja, det är väl bara att hålla med.

LTIK släppte inte greppet efter paus. Hemmalaget malde på samtidigt som rutinerade Haverdal knäade. 3-1 var knappast ologiskt. Jacob Björk fick in bollen och Günther Hanssen tryckte in bollen via motståndarben.

Rödblått kunde gjort ytterligare ett par mål. Möjligheter saknades inte. Bland annat var såväl Miridon Berisha, Casper Larsson som Emil Jönsson rena mot mål.

HIF orkade bara vaska fram en riktigt het reduceringsmöjlighet. Hampus Henningsson avslutade dock över i öppet läge framför mål.

LTIK kunde relativt komfortabelt spela hem de tre poängen. Med segern tog LTIK ett kliv uppåt i tabellen.

I LTIK kvitterar Lucas Pettersson ut högst betyg. Även backlinjen med Henrik Nilsson i spetsen var mycket bra.

På fredag väntar Örnia på Alevallen. Då saknar LTIK avstängde mittfältsmotorn Jacob Björk, talangfulle vänsteryttern Lucas Pettersson (skolresa till Polen) och semestrande Miridon Berisha. Tom Hjälmefjord, Simon Vedin, Alex Ekstrand och troligen även Emil Olsson samt Magnus Nilsson förväntas dock vara tillbaka i truppen.