LTIK ute ur DM

Intersport-cup:

L:a Tjärby IK-Andersbergs IK 1-2 (1-2)
Mål LTIK: Olle Günther Hanssen

LTIK gjorde en "nystart" den här veckan. Premiärträning på L:a Tjärby IP:s B-plan i måndags och säsongens första tävlingsmatch då Andersbergs IK stod för motståndet i andra omgången av DM på tisdagskvällen.

LTIK var förvarnat. AIK med Mats Gustavsson som tränare och Besart Mazreku som spelande assisterande tränare hade tidigare under försäsongen besegrat LFK med 4-2. Innan paus i den matchen bjöd AIK på propaganda och i halvtid ledde man med 3-0.

I första omgången hade man slagit ut ett hårt kämpande K/HFF med 4-1 i en match där skogslaget var med länge.

Det var riktigt hårt väder under tisdagskvällen. Regn och rusk. Skrällväder tyckte någon.

LTIK fick en olycklig start på matchen då Bes Mazreku redan efter tre minuter gjorde 1-0 till AIK. Elitfyralaget utökade till 2-0 efter sju minuter. Vinden fångade en hörna som gick i nät via LTIK:s målvakt.

Jobbigt för LTIK, som släppt in en hel del mål under försäsongen. Skulle samma visa upprepa sig?

Svaret på den frågan blev nej. LTIK:arna verkade ha bestämt sig för att det fick räcka med plattmatcher. Hemmalaget växte in i matchen och spelet jämnades ut.

AIK hade svårt att få igång sin passningsinriktade fotboll i de yttre förhålandena som rådde. När man blev omständiga spelade istället LTIK ett enklare och rakare spel.

Mot slutet av halvleken kunde LTIK:s Emil Olsson snappa upp en boll och servera sin forwardskollega Olle Günther Hanssen, som säkert placerade in bollen vid sidan om AIK:s målvakt. Då hade Daniel Hellsten redan haft en frispark i ribban.

Efter paus fick LTIK spela med vinden i ryggen. AIK fick det allt mer jobbigt i motvinden, man var klart mest störda av rusket och något frustrerade över att varken LTIK eller planen tillät de skickliga bollspelarna att göra sin grej.

Domaren tillät också relativt tufft spel, något som LTIK:arna drog fördel av i duellspelet. Ju längre matchen led ju mer längtade AIK:arna in till de varma duscharna.

Det var dock inte särskilt långt borta att det kunde blivit en halvtimmes spel till. LTIK:arna gav det verkligen chansen.

Günther Hanssen hade två bra avslut och tvingade AIK:s målvakt att sträcka på sig. Hellsten hade ytterligare en farlig frispark och ett inlägg som så när stöttes i nät.

AIK lyckades dock hålla undan och efter signal och tack skyndade sig de elva "isbitarna", som Mats Gustavsson beskrev sina spelare som, till omklädningsrummet.

LTIK förlorade matchen, men vann tillbaka mycket som man tidigare förlorat under försäsongen. Hela laget får plus för moral, inställning och karaktär. LTIK:arna sålde sig mycket dyrt.

Matchens delikatess stod LTIK:s innermittfältare Simon Vedin för då han dribblade fyra gubbar på egen planhalva innan han säkert passade vidare bollen. En liten teknisk delikatess i en match där annars mycket kamp stod i centrum.

AIK är i och med segern klart för åttondelsfinal i DM.

PS. På HFF:s hemsida under matchinformation står det att AIK fick en spelare utvisad. Detta är dock något som troligen inte stämmer då varken undertecknad eller tränare Freddy Pettersson lagt märke till det. DS.