KIK-Sperlingsholm IF 4-2 (2-2)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2, Marcus Åkesson, Emanuel Hultberg

LTIK-Alets IK 1-1 (0-1)
Mål LTIK: Olle Günther Hanssen

En match som LTIK borde vunnit efter en andra halvlek där Alets mål var under hårt tryck, främst mot slutet. LTIK spelade knappast ut Alet, men vaskade fram tillräckligt för att trycka in en eller ett par bollar till utöver målet. Efter en bra inledning på matchen av LTIK var det Alet som avslutade bäst mot paus och gjorde 1-0 sedan man tagit sig fram längs vänsterkanten.

I andra halvlek hade LTIK bestämt sig för att vända på steken. Det var något friläge, ett par skott och Daniel Hellsten samt Jacob Björk hade en varsin ramträff. Dessutom blev LTIK tveksamt bortdömda vid ett par tillfällen. Alet fick en jättechans att göra 2-0 sedan en LTIK-försvarare halkat. Tre (!) Aleiter blev rena mot Andrée Pettersson i LTIK:s kasse. Bortaspelare brände frapperande efter pass och öppet mål.

Istället grävde Jacob Björk och Olle Günther Hanssen fram 1-1. Den senare avslutade liggande, på sedvanligt OGH-manér. Fler mål föll inte, trots rödblåmöjligheter. Medflytet finns inte. Kanske kan LTIK slå ur underläge och skrälla till mot Simlångsdalen i nästa omgång.

Sexan:

YBK-HIS 2-6 (1-1)
Mål YBK: Otto Nilsson, Jakob Johlin
Mål HIS: Viktor Svensson 2, Robert Persson, Mikael Alm, Emil Hermansson, Joel Johansson

Tomas Karlsson:

"Halta, vingklippta och griniga

Ysby förlorade med 6-2 i matchen mot Hasslöv hemma på Munkavallen. Om det kan man säkert skriv mycket men orken till det är helt obefintlig.
Hasslöv tog ledningen i första halvlek. Rättvist just då.
Ysby kvitterade innan paus genom ett klassmål av Otto Nilsson.
Ysby tog ledningen i andra halvlek genom Jakob Johlin.
Hasslöv kvitterade direkt
Med 25 kvar gjorde Hasslöv 3-2.
Ysby fick öppet mål men brände.
Sen var det Hasslöv för hela jävla slanten.

Några reflektioner i övrigt:
Hasslöv slog världsrekord i antal skickade bollar ut från planen. Om de så spelat på en squashbana så hade de inte lyckats hålla bollen i spel
Fredrik Johnsson är ett monster i huvudspelet.
På fem minuter fick Ysby tre spelare skadade
Ysby tvingades dessutom byta målvakt i paus då Anton skadat sig. Backup Emil skötte sig galant.
Ysbys problem just nu: Jimmy är skadad. Dennis har inget korsband kvar. Målvakten Hansson har tre olika skador. Tomas är skadad. Otto är avstängd. Noak är skadad. Simon Axelsson har två skador (hamstring och käkskada). Andreas är skadad. Vi vinner aldrig.