Resultat lill-Midsommarafton

Trean:
 
LFK-Hestrafors IF 3-1 (0-1)
Mål LFK: Vildan Raskaj, Erik Pålsson, Gabi Morad
 
Välförtjänt seger för LFK. Man var det bättre laget matchen igenom. 0-1 oturligt och orättvist efter Hestrafrispark från håll som i vätan gled mellan händerna på Markus Johansson i LFK:s kasse. 1-1 efter paus. Solo av Vildan Raskaj efter framspelning från Gabi Morad. 2-0 efter mycket fint LFK-spel. Skott av Jesper Wennström, retur i nät, distinkt, av Erik Pålsson. 3-0 - mycket snygg nick av Gabi Morad efter frispark från Berat Sulejmani. LFK på sommarlov som tabellfyra och med en poäng mer inspelad än ifjol vid samma tidpunkt då man slutade femma totalt.
 
Fyran:
 
Särö IK-BKW 3-2 (2-0)
Mål BKW: Johan Agnvall, Petter Gustafsson
 
BKW brände i vanlig ordning chanser. Man hade dessutom inte marginalerna på sin sida då två av Särös mål var frisparkar som styrdes, ställde Simon Nilsson i mål och gick i nät.   
 
Femman:
 
VBoIS-Oskarström IS 3-5 (1-2)
Mål VBoIS: Jim Leandersson 2, Ismail Kurt 
 
Vid ställning 2-3 fick BoIS Kalle Samuelsson frilägesutvisad. Anders Stam var nära att nypa straffen, men den gick i nät och sedan gjorde tabelltvåan OIS ytterligare ett mål fram till 5-3.  
 
Alets IK-KIK 4-0 (3-0)
 
KIK stod för säsongens sämsta insats. Man brände straff, spelade med en gubbe mer i princip hela andra och förlorade med 4-0...
 
Simlångsdalens IF-LTIK 2-1 (2-1)
Mål LTIK: Jacob Björk
 
LTIK var nära att nalla en pinne från tabelltrean Simlångsdalens IF. Halvtidsresultatet 2-1 stod sig dock även andra halvlek ut. Jacob Björk kvitterade Simångsdalens ledningsmål fram till 1-1 efter inlägg från Olle Günther Hanssen.
 
Sexan:
 
K/HFF-SIF 5-0 (1-0)
Mål K/HFF: Simon Carlsson, Anton Karlsson, Daniel Alexandersson, Eric Dahl, Fredrik Junefalk
 
YBK-SBK 10-2 (4-0)
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 5, Noak Bolmgren, Otto Nilsson, Robin Henriksen, Anton Olsen
Mål SBK: Mattis Kindblom, Andreas Persson
 
Tomas Karlsson:

"SBK stod för motståndet när serien skulle till att vända. Premiärmötet i Skogaby slutade oavgjort och pågarna från tätorten med ungefär 100 invånare anade nog inte vilken kross de skulle få uppleva. Allt var som vanligt i bemärkelsen att Cralle stod i kassen och att Kricke satt med knäskydd stora som hockeybenskydd på bänken redo att hoppa in. Ysby hade drabbats av tidernas manfall. Nio (9) man som alla mer eller mindre är aktuella spelare för en a-trupp saknades i mötet. Trots detta mönstrade YBK starkt lag och hade fyra man på bänken.

YBK var minst sagt taggade. Noak Bolmgren tuggade i vanlig ordning värktabletter för att övervinna smärtan i foten och sjuklingen Otto Nilsson slängde i sig en trave Panodil för att få ner febern. Coach Karlsson var så nervös att han knappt hittade ut från toaletten och kapten Olsen deklarerade kort att idag var det segra eller dö som gällde. Hårda pågar i YBK! Matchen inleddes i ett rasande tempo. YBK slet åt sig bollen med kraft, förvaltade den med fantasi och avslutade gång på gång mot Cralle i målet. Efter femton minuter kunde hemmalaget haft ledningen med fyra kassar. SBK såg närmast ut som ett gäng statister jämte anfallande hemmaspelare. Mitt i pressen stack SBK upp och prickade ramverket. Anfallet var dock lika sällsynt förekommande som hjärnkirurger bland dörrvakter.

Istället var det YBK för hela pengen. I vanliga fall skall man som tränare vara ödmjuk, försiktig och sparsam med superlativen men vi i YBK vinner inte så ofta. Vi öser inte direkt mål och när vi väl vunnit så har det oftast varit jämna bataljer. Så därför – förlåt alla andra – nu är det inte läge att vara ödmjuk! Vi krossade dem. Förintade dem. Sopade banan med dem.

Jonte Gunnarsson inledde målskyttet efter ca 20 minuter och sen rann det bara på. Otto Nilsson sprang sig fri och gjorde tvåan. Otto firade så hårt att han skadade sig i situationen. Kort därpå sköt Felix Nilsson ett långskott så hårt att Cralles nävar förvandlades till gångjärn och trean var ett faktum. I paus stod det fyra mål mot noll.

YBK var inte nöjda – vi hade fått smak på mer. En älg skall som bekant inte bara skjutas. Den skall flås, styckas och packeteras. Målvakten hade tydligen lämnat in handduken och reservkeepern kallades in i bortamålet. En uppgift lika otacksam som att vara kassör i föreningen för Kriminellas rättigheter i samhället. Jonte Gunnarsson retade gallfeber på Skogabyarna som skall ha heder av att de aldrig slutade kämpa men de kunde aldrig nå honom. Två gånger om sprintade han igenom och skapade målchanser och mål. Efter andra genomlöpningen försökte rutinerade men trötte Kricke provocera fram en reaktion hos YBK:s flinke forward med orden ”bara prova kom du då”. Hotet var lika verklighetsfrånvänt som skatteverkets vision ”ett samhälle där alla vill göra rätt för sig”. Gunnarsson fick bollen på nytt och svävade snarare än sprang förbi den uppretade Kricke. 6-0 var ett faktum och för att låta lite dryg – om så SBK kallat in nationella insatsstyrkan så hade de inte kunnat göra allvar av Krickes hot.

Förvisso pillade bortalaget in två kassar i andra halvlek men det var YBK som regerade och härskade. Anton Olsen stänkte in sin första kasse för året och Robin Henriksen visade att frånvaro från fotboll inte nödvändigtvis försämrar, genom att göra sitt första mål på 200 år. YBK bytte friskt och in kom även lagets assisterande tränare Snoddas Karlsson. Noak Bolmgren är norra Europas mest lojala mittfältare och fick kröna sin arbetsinsats med att även han stänka dit en kasse.

YBK firade med kullerbyttor mot publiken. Tränare Karlsson haltade som på moln in mot omklädningsrummet i vilket segersången åter ljöd. Två segrar på mindre än en vecka och dessutom 10 mål i en och samma match! Vi snackar inte marginalerna på vår sida – vi snackar överlägsenhet och såklart total hybris. Vi tror att vi är bäst i serien. Räknar hem lätta poäng i bortamatchen mot Veinge och ser matchen mot Kornhult som en enklare promenad i parken. Jonte Gunnarsson började direkt efter matchen kräva ett bättre kontrakt, Otto Nilsson vill ha ny bil och coach Karlsson funderar på om inte 200% löneökning vore på sin plats! När HBK behöver vända trenden är det bara att ringa… Vi regerar, vi är fruktansvärt diviga och vi är såklart förjänta av det! Efter så många förluster – så många år av sorger och bedrövelser så vore det väl fan om man inte kan få fira lite såhär i midsommartider…
 
Det är förmodligen en jävla tur att uppehåll väntar…"

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ska va Bolmgren istället för Axelsson

2014-06-20 @ 00:16:08
Postat av: Lasse HIS

Grattis Tomas och Ysby. Det var bara en tidsfråga innan allt skulle lossna. Glad Midsommar

2014-06-20 @ 08:31:58
Postat av: Anders W.

Klart man ska vara glad! De e stort med 3 p. och tio mål mot Skogaby. Alla (nästan) ska vara glada: Hasslöv som ligger tvåa, Skottorp som kom undan med fem mål i baken.... Våxtorp som fått en bra start, Walldia som går fint i fyran, LFK som lyfter mer och mer. O.s.v.
Alla som engagerar sig i lokalfotbollen, ta nu en välbehövlig paus och ha en skön sommar!

2014-06-20 @ 09:46:42
Postat av: Micke.

Gick förbi LFK´s träning i måndags och kunde inte låta bli att notera en målvakt jag aldrig sett innan. någon som vet om det är något nytt på g i LFK?

2014-06-20 @ 12:32:00
Postat av: Anonym

Walldia har 3 matcher kvar innan paus

2014-06-20 @ 21:22:59
Postat av: P

Det var säkert Magnus Hallonlöf, målvaktstränaren. Han har varit med som back up i A-laget nu när Rasmus går skadad.

2014-06-21 @ 14:08:22
Postat av: Micke.

Nä Magnus känner jag igen, så han vart det inte.

2014-06-21 @ 23:54:39
Postat av: P

LTIK:s målvakt Andree kör med LFK rätt ofta. Har gjort så i ett års tid. Kanske han?

2014-06-22 @ 01:14:18
Postat av: Anonym

Det var khff:s målvakt.

2014-06-22 @ 11:55:18
Postat av: P

Johan Persson då? Säker på att det inte var Andrée? Båda e ju gingers. ;) Nä, det var säkert Persson. Åberg håller ju kontakten med sitt gamla(nuvarande) skogslag.

2014-06-22 @ 14:14:42
Postat av: Micke.

Sebastian Svensson fick jag höra nu i eftermiddags att killen heter. och tillhör som sagts här ovan khff.

2014-06-22 @ 17:56:34
Postat av: P

Ja, han e ju tredjemålvakt i KHFF och behöver speltid. ;)

2014-06-23 @ 13:11:31
Postat av: Hans

Skottorp verkar ha axlat YBKs mantel som lokalfotbollens sorgebarn, iaf sett till resultat.

Tack Tomas för ännu ett referat i weltklasse!

2014-06-25 @ 10:19:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0