KIK vann

Resultat lördag:

Våxtorps BoIS-Knäreds IK 2-6 (0-5)
Mål VBoIS: Oskar Nilsson 2
Mål KIK: Joel Åkesson 2, Jonathan Eriksson 2, Jonathan Petersson, Emanuel Hultberg

KIK körde över ett paralyserat BoIS i första halvlek. KIK:arna var löpsugna och kliniska i avsluten. 1-0 gjorde Jonte Petersson på pass från Emanuel Hultberg. Hultberg slog också hörnan som Joel Åkesson knoppade i nät. 3-0 gjorde Jonatan Eriksson kyligt sedan han dragit sin gubbe. 4-0 placerade Emanuel Hultberg själv in på pass från Peter Carlsson och femman slog Joel Åkesson i nät efter ny passning från Carlsson. BoIS hade ingenting medan KIK hade en i virket och kanske även borde tilldömts straff.

I andra kom BoIS ut som ett nytt lag. Oskar Nilsson (mer känd som volleybollspelare i Örkelljunga VK [elitserien]) byttes in och gjorde två mål. KIK var något skärrat och Nilsson kunde faktiskt gjort hattrick i sin debut. Men redan innan KIK gjorde 6-2 på straff hade Jonatan Eriksson haft en nick i ribban efter hörna från namne Petersson. Just Eriksson satte sexan på straff sedan just Petersson blivit upphakad i BoIS straffområde sedan hemmalaget slarvat och blivit av med bollen på mittplan. Efter 6-2 kunde Joel Åkesson blivit tremålsskytt men avslutet gick i ribban.

Odiskutabel och välförtjänt KIK-seger. VBoIS kom ut som bara BoIS kan efter paus och vann andra halvlek trots hopplöst underläge. Spännande nyförvärv i gänglige och nickstarke Oskar Nilsson.

KIK sprang sönder BoIS i första och hela laget var bra. Hultberg och Åkesson på kanterna. Peter Carlsson i mitten och Jonathan Eriksson och Jonathan Petersson på topp. Adam Jönsson viktig med sittt slit i andra och Simon Andersson stängde igen på sin högerback. Habila insatser av övriga i backlinjen också: Mattias Ragnarsson, William Sandberg och Johan Jönsson.

Båda lagen saknade sina ordinarie burväktare. I BoIS var Kalle Samuelsson avstängd och i KIK Emil Nilsson knäskadad. Nilssons knäskada är av det allvarligare slaget och han spelar troligen inte mer boll. Målvaktsposten har blivit ett aber för KIK. Man har sina tentakler ute, men det är förstås inte lätt.

I KIK är Pelle Svensson och Markus Åkesson tillbaka till matchen mot Haverdal på torsdag. Kalle Svensson är ett frågetecken med sin baksida. Christoffer Olsson har gjort välkommen comeback i laget eftter Norgevistelse.

I BoIS är Jesper Öhrn, Albert Bengtsson och Kalle Samuelsson tillbaka till matchen mot Vapnö på lördag. Filip Eriksson har dock spelat färdigt. Han har problem med ledbandet i en fot och ska dessutom börja studera på annan ort i höst.