LTIK vann

Träningsmatch:

Harplinge IK-L:a Tjärby IK 1-3 (1-2)
Mål LTIK: Adonis Gashi 2, Olle Günther Hanssen

LTIK vann tränings-/testmatchen mot Harplinge IK med 3-1. Tunga HIK blev oväntat degraderat från division 4 under säsongen. Nästa år blir man en av favoriterna till att ta hem den södra femman. Målsättningen är klar. HIK ska upp. Då vill det dock till att man visar bättre takter än vad man gjorde mot LTIK. Kapacieten finns, men det blev lite för ofta statiskt, och emellanåt även lite för mycket fokus på det fysiska spelet. Vilket man förvisso är bra på och kommer att skörda framgång med i division 5.

Matchen spelades tre gånger 30 minuter. Den första "perioden" var den bästa rent spelmässigt från LTIK:s sida. Pierre Malm från Markaryds IF var pigg och kombinerade sig fram tillsammans med Conny Strömberg på högerkanten. Anfallet resulterade i att Adonis Gashi (senast i Hyltebruks IF) kunde trycka in 1-0 till LTIK från nära håll. HIK kvitterade till 1-1 genom Admir Rahmanovic, som ensam med Andrée Pettersson i LTIK:s mål inte gjorde något misstag.

LTIK gjorde 2-1 då Simon Vedin efter en hel del tråcklande lyckades få in bollen till studiekamrat Gashi, som drog till och fick se bollen gå i mål för andra gången under matchen. Gashi hade ytterligare ett vasst avslut strax utanför mål och Simon Vedin samt Olle Günther Hanssen ett varsitt skottförsök. HIK var på väg igenom, men antingen blockades avsluten av LTIK-försvarare eller också kom Pettersson i kassen ut tidigt och avstyrde.

Flera byten till den andra perioden. LTIK fick försvara mycket då det var aningen stressat med boll. Defensivt var det dock stabilt. Mittfältet hamnade lågt, men hjälpte backlinjen på ett bra sätt. HIK nära utjämning men skottet i bra läge, dock ur snäv vinkel, över. Thimmy Johansson (Kvibille BK) hade LTIK:s bästa chans. Men vänsteravslutet skruvades tätt utanför.

Flera byten till den avslutande perioden också. LTIK kunde flytta fram positionerna något när det var lite lugnare med bollen. HIK nära ny kvittering, men Andrée Pettersson i LTIK:s kasse var vaken. Rödblått utökade till 3-1 på en omställning. Mattias Olofsson hittade ut med en fin boll till Thimmy Johansson på vänsterkanten. Denne kom runt och fick in bollen till en framstormande Olle Günther Hanssen, som tryckte bollen och spiken i kistan i nät.

Med tio minuter kvar att spela fick HIK straff efter en hörna. Pettersson i bortaburen chansade rätt och klarade straffsparken storstilat. Det gjorde att LTIK kunde deffilera mot mål och slutsignalen. I HIK:s slutpress kunde LTIK sticka upp och så väl Simon Vedin som Olle Günther Hanssen var centimetrar från att utöka LTIK:s ledning. Stabil seger mot stabilt motstånd lyder slutomdömet. Med tanke på flera nya spelare, och gamla spelare på ovana positioner, torde nye LTIK-tränaren Mattias Berggren vara nöjd med insatsen.

Samtliga nya spelare och testspelare gjorde väl ifrån sig. I den nya omgivningen tyckes också flera av de gamla spelarna höja sig. Pettersson i mål. Daniel Hellsten och Henrik Nilsson i backlinjen. Conny Strömberg i backlinje och på mitten. Håkan Karlsson i sin defensiva mittfältsroll. Och inte minst Simon Vedin, som övertygade i sin nya (?) roll som bollvinnare på LTIK:s mitt. Nu återstår futsal-DM på lördag för LTIK:s del. Sedan håller man fritt till i mitten på januari då försäsongen tar sin början. Rödblått fick med matchen ett positivt avstamp inför det nya fotbollsåret.