Resultat lördag

Trean:
 
IFK Fjärås-LFK 3-4 (1-2)
Mål LFK: Romario Hulea, Fredrik Johnsson, Jonatan Jacobsson, Tobias Lundgren
 
LFK gjorde tidigt ett och två noll. Forwardsparet Romario Hulea och Fredrik Johnsson gjorde ett varsitt. I den ordningen. Sedan vände jumbon Fjärås på steken och hade 3-2 innan LFK kvitterade genom Jonte och avgjorde genom Tobbe.
 
Skön seger för LFK, som var klart för fortsatt division tre-spel sedan tidigare, men klara jumbon ska man naturligtvis inte åka dit mot.
 
Femman:
 
BKW-LTIK 2-2 (2-1)
Mål BKW: Besart Mazreku 2
Mål LTIK: Jacob Björk, Daniel Hellsten

Det var säsongsavslutning. Som vanligt möttes BKW och LTIK. Det brukar vara så. Lagen var i olika situationer. BKW klar tabelltvåa och klart för kval. Det kan göra att inställningen till en betydelselös match som den som LTIK naggas lite i kanten. Å andra sidan kunde man spela avslappnat. Dessutom gjorde Besart Mazreku sin blott tredje match i BKW (avstängd i förra omgången mot KIK). Han fick sällskap av debuterande lillebror Bujar i laguppställningen. Buj inledde dock på bänken. De båda skulle säkert vara spelsugna.

I BKW saknades Robert Andersson, Petter Gustafsson och Jonathan Roslund till matchen. Samtliga hade troligen funnits med om det varit kvalmatch. Nu vilade de av olika anledningar. I BKW:s trupp noterade jag att inhoppande ur-BKW:aren Andreas Persson och högerbacken, GIF/VIF- samt HBK-fostrade, Magnus Ericsson var de enda i hemmalagets uppställning som inte spelat U-, B- eller A-lagsfotboll med LFK, inklusive tränare ”Gus”. Det måste vara helt unikt.

LTIK å sin sida låg pyrt till i den extremjämna tabellen. För att säkra fortsatt spel i femman till nästa säsong krävdes en poäng. Extremt tufft. LTIK brukar inte gå bra på Wallevi. Men ändå möjligt. Glöden borde ju vara bättre hos rödblått. Lagets främsta poängspelare, Simon Vedin, var bortrest och missade matchen. Tungt återbud av viktige kantspringaren Linus Jerkesten samma dag på grund av sjukdom. LTIK:s offensiv är inte lika bred eller spetsig som BKW:s. Därför slår naturligtvis återbud från de offensiva spetsspelarna hårt. Starke innermittfältaren Jacob Björk var åter i truppen efter att ha missat Getingematchen. Viktigt.

BKW inledde matchen bra. Det såg tufft ut för LTIK direkt. Besart var mycket riktigt spelsugen. Han sög in bollarna och rörde sig hela tiden smart. Efter tio minuter small det. Det hade känts som en tidsfråga. Skicklige Emil Gustafsson fick tid på sig att stå och måtta. Crossbollen var suverän. En sådan man sällan ser på den här nivån. Nderim Peci tog med bollen i steget och med farten uppe gick han ned till kortlinjen där han serverade Besart som satte dit 1-0 utan chans för Andrée Pettersson i LTIK:s kasse.

BKW malde på. Koncentrationen i avsluten var dock inte den allra bästa. Dessutom slet LTIK:s försvar på ett förtjänstfullt sätt. Och Andrée Pettersson hade en bra dag på jobbet. I och med Vedins och Jerkestens frånvaro startade LTIK med en defensiv uppställning med Anton Hemhagen och Alexander Ekstrand på kanterna. Det fungerade väl då ytterbackarna fick mycket och välbehövlig hjälp.

Efter 25 minuter small det igen. Besart fick boll, vände på en femöring, LTIK hade bevakning men hann helt enkelt inte med. Besart fick fri lejd och gott om tid på sig att sikta. Någon i LTIK borde tagit en taktisk varning. Enda sättet att stoppa Mazreku där. Nu satt det studsande avslutet perfekt och precist vid Petterssons högerstolpe. Tungt för rödblått.

Trots BKW:s ledning kändes det ändå inte som att det skulle rinna iväg. Inställningen i LTIK var god och hela laget kämpade tillsammans. Väl medvetna kring att varje mål, såväl bakåt som framåt var viktigt. LTIK:s anfall var inte så många, oftast korta och med lite folk. Forwardsparet Oskar Hemhagen och Olle Günther Hanssen kunde dock hota, på olika sätt och emellanåt tillsammans. Inbytte Lucas Pettersson (född 1998) har god teknik, fin blick och ett bra steg. Han var direkt pigg och sysselsatte BKW:s backlinjen och skapade också LTIK:s bästa möjlighet.

BKW:s Nderim Peci sprintade sig fri på en ny längre boll, misstänkt offside, och rättvisa skipades då Pettersson kom ut fint och klarade. I minut 32 reducerade LTIK efter hörna. Inövad variant. Jacob Björk och Oskar Hemhagen samspelade. Björk flyttade bollen inåt och en gång till innan han mycket läckert tyckte upp kulan i Peter Björnssons bortre burgavel fram till 1-2. Det resultatet stod sig till paus.

LTIK var nära. Kämpaglöden fans där och dessutom hade man lite flyt med BKW:s missriktade avslut. LTIK:s ledning tog beslutet att inte kontakta de idrottsplatser där resultat spelade in på rödblåtts fortsatta förehavanden i femman. Det var ju bara ett mål upp och kryss skulle innebära klarat kontrakt. Bra snack i paus om karaktär, moral och vilja vad som än händer. Lagkapten Daniel Hellsten hamrade in orden: - Varje mål är viktigt. Både framåt och bakåt.

I paus bytte BKW in Bujar och Egzon Behramaj samt Andreas Persson och bytte ut ex-LFK U-spelarna Otto Nilsson, Kalle Karlsson och Simon Axelsson. Andra halvlek började inte bra för gästerna. BKW hade fullständig lekstuga. Det var klackar, kickar och onetouchfotball. LTIK hade dock mer att ge.

Rödblått var det lag som hade mest att spela för. Det syntes i närkampsspelet, som under stundom var på gränsen från LTIK:s sida. Men också en viktig ingrediens för att få stopp på lekstugan. BKW fick inte in fler mål och tröttnade, både på att missa och att bli skavda på.

Pettersson i LTIK:s mål gjorde en suverän benparad på avslut från Nnderim Peci. Men kunde i övrigt ägna sig att stå och komma ut rätt. LTIK var faktiskt det lag som kom närmst tvåan innan den kom då Olle Günther Hanssen snodde runt efter en upprullning längs högerkanten. Olle prickade stolpen.

Sista halvtimmen jämnades spelet ut och det syntes vilket lag som hade mest att spela för. BKW:s tankar ägnades allt mer åt det stundande kvalspelet och att det var onödigt att ta några risker inför det. I minut 71 fick LTIK utmärkt frisparksläge. Daniel Hellsten stegad fram och skruvade bollen över muren. Björnsson fanns på rätt plats men lyckades inte hålla bollen, som gick i nät. Björnsson är lite matchotränad då han vilat på grund av en besvärande rygg. Möjligen lös det igenom här, 2-2.

Sista 20 blev en pärs. LTIK skapade inte så där förtvivlat mycket, men behövde ju inte heller gå för vinst. 2-2 var dock bräckligt och BKW var nära ett segermål ett par gånger om. Men med skicklighet och tur redde LTIK ut det. Mycket märklig situation på slutet då LTIK:s duktige högerback Kristoffer Nilsson konstruerar ett tält av Egzon Behramajs tröja. Domare Josip Tukaric, som varit ojämn i bedömningarna åt båda håll under hela matchen, blåser frispark till… LTIK.

Behramaj blir vild och håller på att da på sig ett rött kort men klarar sig från en gult. Troligen för att han sedan tidigare hade ett i matchen. Naturligtvis hade Behramaj rätt. Men där måste man tänka lite större än så. Egzon är ordinarie kantspringare i BKW och kommer att behövas i ett kval.

Var resultatet 2-2 rättvis? Svårt att säga. BKW kunde vunnit med bättre precision. LTIK var effektivare och visade bättre glöd. BKW spelade bättre under en längre period och skapade mer men gjorde inte fler.

Flera av spelarna i BKW har gjort bättre matcher. Det var dock kul att se Besart och vilken skillnad det är på nivån. Han gjorde en mycket fin första timme. Bujar blev skadad i ett motlägg och hann inte visa så mycket. Enligt rapporterna såg det inte bra ut. Trist.

Jag har svårt att se vad som ska hindra BKW i ett kval. Lägg till Petter, Robban och Lill-Jonte på de som spelade idag. Man har spelet och spelarna. Dessutom rutin i massor med Emil Axelsson, Petter och Bes. Annebergs IF är det lag man ska ta sig an.

Det som laget saknade i år för att ta serien var rätt och slätt Manfred Walldéns kvickhet, balans, skott och killerinstinkt. Med sin främsta målskytt hel hade man tagit hem femman år. Jag tror att det var det lilla som saknades (lilla och lilla. Manne hade troligen öst in en 20 baljor i år). Ska bli kul att se honom på det lag man har idag i fyran nästa år. ;) Kenan Ramadani bäste målskytt i BKW i år med tolv påsar. Lika många som LTIK:s främste Simon Vedin.

Som någon spelare i LTIK sade på slutsignal. - Ta nu hem kvalet så att vi slipper komma hit nästa år! Det är naturligtvis inte hat det handlar om. Det är bara så jävla tråkigt att komma till Wallevi och få stryk varenda säsong. Därför skriver vi i LTIK lycka till i kvalet BKW. Ni är väl värda den chansen.

LTIK var det enda laget utöver seriesegrande Getinge som tog poäng mot BKW i båda matcherna (1-1 hemma).

För LTIK blev krysset på Wallevi livsviktigt. Pulsen var hög mot slutet. De avslutande 20 minuterna var en pärs. Det är ju så skönt att säkra platsen på eget resultat. Efter matchen fick vi rapport att alla resultat gått åt helvete för LTIK:s del. Unnaryd och Torup kryssade och Oskarström lyckades slå Halmstad FF. LTIK hade alltså varit ute om inte man nallat poäng mot BKW. Nu slutade rödblått istället sexa (!). Alltså mitt i tabellen.

Hela LTIK:s trupp stod för en fin kämpainsats mot BKW. Det var kniven mot strupen men samtliga tog sig an uppgiften på ett bra sätt.

Pettersson i mål var mycket stabil med ett par matchavgörande räddningar på kontot. Tom Hjälmefjord och Daniel Hellsten har ofta varit de främsta i backlinjen. När vi nu fick spela med ordinarie backlinje var samtliga bra. Framförallt Henrik Nilsson (jättematch) och Kristoffer Nilsson (suverän som högerback. Fullt upp med svåre Nderim, men gjorde det jävligt bra.)

När Henke tappade boll vid ett tillfälle och BKW:are höll på att komma igenom fanns dock mittbackskollega Hjälmefjord på plats och avvärjde. Hjälmefjord har varit en klippa i LTIK under säsongen. Väl förtjänt av sin roll som vice kapten efter Hellsten. Har dock störts av ett krånglande knä från och till. Förutom att bli poängräddare var Hellsten oerhört viktig matchen igenom med sitt snack och påmanande.

Jacob Björk och Håkan Karlsson har varit det som får betecknas som mest ordinarie innermittfält. Åtminstone i höst. Viktiga mot BKW. Tuffa i närkamperna och lade ner ett stort jobb. Björks mål var dessutom riktigt snyggt.

Anton Hemhagen gjorde i princip hela matchen på högerkanten. Kanske bästa insatsen för säsongen i A-laget. Positions- och spelsäker. Lugn med bollen och hårt jobb.

Unge Lucas Pettersson spelade 75 minuter och var bland de bättre på plan. Hal som en ål. En stor talang. BKW hade mycket svårt att fånga ålen.

Olle Günther Hanssen förlorade knappast en nickduell eller närkamp i vanlig ordning. Har växt in i division fem-kostymen under säsongen och kommer bara att bli bättre.

Oskar Hemhagen. Effektiv och elegant på samma gång med sin teknik och spelförståelse samt sina snabba och pigga fötter.

Alexander Ekstrand, Casper Larsson, Hisham Gassim och Hossein Rezaie var också delaktiga i det viktiga krysset. Hossein spelade dock inte. Alex startade på vänsterkanten och tog som vanligt sig an uppgiften med bästa inställning. Cappe hade problem i sitt första inhopp. Men gjorde sedan ett mycket starkt andra inhopp och spelade då fram till slutsignal. Hisham stark och energisk i duellspelet och som bollhållare.

Man kan ju inte låta bli att lida med RGIF, Trönninge och HFF. Det var stenhårt om platserna nedåt. Lagen från fjärdeplatsen till jumboplatsen var jämna och tillfälligheter avgjorde. Alla lagen är egentligen för bra för sexan och det känns hårt att tre lag måste lämna. I norra femman hade 23 poäng (jumbon RGIF:s skörd) räckt för en åttondeplats. Helt jävla sjukt!

Varför var LTIK indragna i bottenstriden trots bättre trupp än ifjol då man slutade trea? Det har blivit för mycket hattande. Väldigt sällan har man kunnat spela med samma lag. Dessutom har det skett en ”ofrivillig” generationsväxling där spelare som Jonas Nilsson (målvakten), Conny Strömberg, Emil Olsson och Patrik Åkesson inte varit med alls eller har kunnat vara med fullt ut. Spelare som varit viktiga kuggar i flera år. Yngre spelare har fått ta ett stort ansvar.

Dessutom har andra spelare inte kunnat vara med alltid av olika anledningar. Günther Hanssen har varit borta pga jobb. Likaså Kristoffer Nilsson. Jacob Björk fick vårsäsongen förstörd av sjukdom. Kom tillbaka starkt i höst men har då pga jobb i restaurangbranschen missat matcher (t.ex. RGIF hemma och Getinge hemma). Även Hjälmefjord har som skrivet missat matcher.

Bristen på kontinuitet har varit en stor faktor. Det som kanske till viss del räddade LTIK kvar var att träningsnärvaron hela tiden varit god. Många spelare har använts i A-laget och orken har det aldrig varit fel på. 25-30 spelare på försäsongens och vårens träningar och 20-25 under höstens är så klart bra.

Det har märkts också i B-laget där LTIK som nykomlingar slutade på en fjärdeplats i Klass 2 (en poäng upp till Centern på tredje. LTIK enda lag förutom ettan Andersberg och tvåan LFK med plusmålskillnad.) Där har de unga spelarna betytt oerhört mycket. Bredden har också gjort att det är nu först mot slutet av hösten som det varit tvunget med dubbleringar emellanåt. I övrigt noteras att RGIF åker ur även här, som nästjumbo, och att BKW slutade sexa.

I LTIK står det klart att Patrik ”Packi” Åkesson lämnar tränarsysslan efter fyra framgångsrika säsonger. Skönt att lämna efter säkrat kontrakt. Packi tyckte själv att det var tid att lämna över. I dagsläget tror han på ett sabbatsår från fotbollen.

Inte omöjligt att LTIK kan få nytta av hans tjänster i någon form även under nästa säsong. Han är trots allt fortfarande LTIK-spelare (totalt närmre 300 matcher och 60 mål på kontot). Freddy Pettersson har kontrakt även över nästa säsong. Tränartalangen skall kompletteras med något namn. Med uppemot 30 man på träningarna blir det tungrott på egen hand.

Avslutar med att gratulera Getinge IF till seriesegern. Laget känns redo för fyran. Starka nyförvärv som levererat och en skicklig tränare i HBK:s ex-skyttekung Rutger Backe.        

RGIF-KIK 3-4 (1-2)
Mål RGIF: Simon Olsson, Oskar Nilsson, Fredrik Nilsson
Mål KIK: Emanuel Hultberg 2, Joel Åkesson, Jonathan Petersson

Giffen sorgligt nog ur femman. Det lag man spelat under slutet av hösten är alldeles för bra för att spela i sexan. Otur med skador, dålig träningsnärvaro och brist på kontinuitet (hänger ihop) har gjort att jumboplatsen bivit ett faktum.

Coach Ulf Wernersson (en av de allra bästa) fortsätter lojalt i RGIF även nästa säsong. Under hans ledning harlaget fallit rakt igenom två divisioner. Det är dock inget Wernersson kan lastas för.

KIK på en fin tredjeplats. Laget har gjort en bra säsong. Några plumpar i protokollet nu i höst har gjort att man inte kunde vara med om andraplatsen hela vägen. Jonathan Petersson tvåa i skytteligan med sina 18 mål.

Sexan:

HIS-VBoIS 0-1 (0-0)
Mål VBoIS: Michael Svensson

BoIS avslutade på snyggaste vis och vann toppmatchen mot HIS med 1-0.  BoIS sedan tidigare klar tabelltvåa. HIS slutar på en klart godkänt femteplats. En poäng upp till K/HFF på fjärde. 

K/HFF-SIF 8-2 (5-2)
Mål KHFF: Fredrik Junefalk 4, Roy Carlsson 2, Tobias Johansson, Daniel Alexandersson
Mål SIF: Fredrik Gustavsson, Mattias Alm

KHFF hade inga större problem att avfärda SIF i serieavslutningen. KHFF slutar fyra. En liten missräkning. Tyvärr har man allt för sällan kunat spela med bästa laget, eller i närheten av det. Därför klarade man inte topp-två, som måste varit målet med den trupp man hade inför säsongen. Fredrik Junefalk tvåa i skytteligan med imponerande 32 mål. Örnias Göran Medjed gjorde 33. SIF slutar jumbo. Sju inspelade poäng. Fyra färre än ifjol. Inte godkänt.

YBK-GIF/VIF 2-2 (0-1)
Mål YBK: Fabian Andersson, Jack Gustafsson
Mål GIF/VIF: Jakob Johlin, Andreas Håkansson

Kryss i publikfestmatchen. Det kom inte 337 personer. Men väl omkring 240. Ändå ganska mäktigt. GIF/VIF slutar sexa. En logisk placering med tanke på tappade spelare inför säsongen. Fler poäng än de 20 inspelade hade man dock säkert räknat med. YBK sjua. Mycket starkt gjort. 16 poäng, fyra fler än ifjol. YBK tar små steg säsong för säsong.

YBK:s Tomas Karlsson:

"Årets sista match var derbyt mellan YBK och Genevad/Veinge. September visade sig från sin bästa sida och Munkavallen lyste grön och vacker i strålande solsken. Apelrydskolan hade bjudit upp till fest och de över 200 åskådarna fick förutom en het derbykamp även chansen att fiska godis i dammen, bli ansiktsmålade och delta i lotterier.

Matchen var en kamp mellan två inspirerade lag som ville visa storpubliken att siffran sex som i division sex, är lika missvisande som Lisbeth Palme i en vittneskonfrontation. Tempot var uppskruvat och det smällde i närkamperna. GIF/VIF styrde spelet något mer än YBK men YBK kontrade vasst och kom närma ett ledningsmål då centern Nisse Carlsson blev tokfri med målvakten men brände läget. Å andra sidan small det till nere hos Anton Hansson i hemmamålet vid flera tillfällen.

Dennis Ljungberg höll på att komma igenom, Jakob Johlin tvingade målvakten att sträcka ut sig till Max men Inget mål föll. I slutet av halvleken pressade GIF/VIF på för ett ledningsmål och det skulle komma. En höjdboll damp ner utanför straffområdet. Tränare Karlsson missade. Backen Kasper missade och en ytterlöpare i GIF/VIF fick måtta inlägg. Inne i boxen fanns en allena stående bortaspelare som var lika ouppvaktad som en Kommunist på lidingö dansbana. Denne nickade kallt in ledningsmålet.

I paus var det kaos i kioskkön och de stackars eleverna fick flippa burgare för glatta livet innan det var dags för avspark igen. Plötsligt sket sig allt. YBK spelade sämre än blinda apor och bortalaget tog för sig. En boll damp ner i straffområdet. Ingen fara på taket hann jag tänka. Målvakt Anton rusade ut för att ta hand om bollen. Det samma gjorde Robban Bäckström. Pang sa det. Aj som fan hann jag tänka när Robban föll till marken likt en skjuten kråka. Jävla skit hann jag tänka när tillrusande anfallare snappade upp den övergivna bollen och likt en tjuv i natten vandrade förbi de i plågor liggande hemmaspelarna. 2-0 var ett faktum. Robban i enorma plågor. Knäet såg ut som om det träffats av en handgranat och Anton Hansson i målet såg lika chockad ut som om han beskådat en trillingfödsel i ett sudanskt flyktingläger...

Efter målet vaknade YBK. Matchen var ju inte slut än och de tappra 230 åskådarna förtjänade mer än ett lag som lagt sig ner för att dö. YBK klev upp ur skyttegravarna och började anfalla. Med 25 minuter kvar spelade sig Jakob Johlin och Robin Nicklasson fram på kanten. Robin släppte kallt till Jakob som mycket elegant stänkte in reduceringen. Nu for YBK fram som vargar på jakt. Laget hade fått vittring på poäng och ville så gärna höra publikjubel en sista gång. Kvitteringen skulle komma, med kvarten kvar skruvade coach Karlsson en hörna som nådde inbytte Andreas Håkansson. Denne satte med stor precision foten till bollen och tryckte in den efterlängtade kvitteringen. Stort jubel!

Matchen var dock inte slut än och matchens bästa prestation kom med 7 sekunder kvar att spela. GIF/VIF pressade på och en boll for ner mot Anton i målet. Domare Ström missade en solklar offside och en bortaspelare fick fritt läge. Vore typiskt. Årets sista match och att förlora i sista sekunden... Ysbys Filip Nilsson ville dock annat. Han såg att bara en sak kunde rädda laget. Nämligen att sparka ner den friställde spelaren. Och det gjorde han. Pang rätt över smalbenen. Likt Schwarz 94 rörde han inte en min. Bortabänken vrålade. Hemmabänken jublade. Erkänner att vi sket fullständigt i allt vad fair play heter. Filip sopade ner anfallaren och vi vann en poäng!

Med ett rött kort avslutades så säsongen 2013. YBK tog 16 poäng. Mindre än vi trodde men mer än vad vi hade som minimål. Vi tar nya tag och önskar två saker:
Att alla ni som är intresserade av att spela i laget som har Sveriges finaste idrottsplats nyttjar frimånaden till att besöka Munkavallen . Ni är varmt välkomna!
2) Att Lidhult inte spelar i södra sexan...

Tack för i år

 
Tomas"
 
Lidhults GoIF-SBK 5-2 (1-0)
Mål SBK: Victor Johansson, Patrik Nilsson
 
SBK föll klart mot tabelltrean i den avslutande matchen. SBK slutar åtta. Okej, men tolv poäng är för lite. Man har en ganska bra trupp men borde oftare kunna använda sig av de flesta av sina stöttespelare i en och samma match.
 
//P.

Kommentarer
Postat av: Jerry springer

Fanjävlatastiskt referat från herr Karlsson ännu en gång!
Ge ut en bok med alla matchreferat så garanterat jag att den går går förbi både Bibeln å Ikeakatalogen i mest tryckta bok listan.....underbart!

2013-09-29 @ 20:39:37
Postat av: Rödvit

Vad är det för fel på Lidhult?

2013-09-29 @ 23:02:04
Postat av: Anonym

Svåra att möta..

2013-09-29 @ 23:27:43
Postat av: Anonym

Lidhult ligger för långt bort, borde spela i smålandsserien.

2013-09-29 @ 23:38:47
Postat av: Jonathan R

Det var inte Kenan som avslutade på André. Jag räknade "alla" hans avslut den matchen!

2013-09-30 @ 16:53:38
Postat av: P

Var det Egz?

2013-09-30 @ 18:36:31
Postat av: Jonathan R

Vet inte riktigt, hade full fokus på Kenny!

2013-09-30 @ 21:21:59
Postat av: P

Enligt Pelles ref. var det Nderim, igen.

2013-10-01 @ 12:15:06
Postat av: Tomas

Kör en liten fuling här på bloggen, men alla sätt är väl bra...

Hur som, vi i YBK vill gärna blir fler spelare på träning och match! Därför, är du sugen på att ta upp din fotbollskarriär igen, byta klubb eller bara prova på att spela fotboll på Hallands finaste IP?

Då skall du höra av dig till oss i YBK!!

Uppgifterna hittar du på vår hemsida!

2013-10-02 @ 22:58:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0