KIK-Trönninge IF 0-1 (0-1)

Spelmässigt jämn match som borde slutat oavgjort.

RGIF-Halmstad FF 5-1 (2-0)
Mål RGIF: Johan Stråhle 3, Oskar Nilsson, Daniel Petoletti

RGIF vann bekvämt utan att imponera spelmässigt. En stabil insats. Stråhlande insats av Johan.

Torup/Rydö FF-BKW 2-1 (1-0)
Mål BKW: Magnus Ericsson

"Torsk mot ett vilt kämpande hemmalag. Både Emil (Gustafsson) och Marcus (Pettersson) ut skadade. Petter (Gustafsson) startade inte ens. Planen väldigt ojämn vilket gynnade kämparna i T/R. Typiskt för dagen var en kvitteringsboll på väg in "räddas" av Kenan (Ramadani). Walldias kvittering 1-1 Mange (Ericsson) via hemmaspalre."

BKW:s Pelle Persson via SMS.

Vapnö IF-LTIK 8-2 (4-1)
Mål LTIK: Daniel Hellsten (straff), Emil Olsson

Jag jobbade ikväll och befann mig på Munkavallen i Ysby för att spana in toppen (IS Örnia) mot botten (YBK) i sexan. Och det är jag jävligt glad för. Precis som alla andra ställer jag mig frågan: Vad fan hände på Vapnö IP 2013-05-03?

Tydligen lagkollaps. Tacka fan för det!

HIS-SIF 3-0 (1-0)
Mål HIS: Tobias Nilsson 2, Fredrik Johnsson

Ett icke missvisande resultat i grannderbyt.

KHFF-Lidhults GoIF 6-1 (3-1)
Mål KHFF: Fredrik Junefalk 4, Martin Jönsson, självmål

Enkel seger för KHFF. Imponerande av June.

YBK-IS Örnia 1-3 (1-1)
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson

YBK stretade emot bra. ISÖ hade med Joel Borgstrand, Nils Bäckström, Peter Lennartsson och Göran Medjed i laget. Medjed gjorde två av ISÖ:s mål och befäste sin plats i skytteligans topp. Åtta mål på tre matcher.

Båda lagen missade mängder med målchanser. YBK missade en straff och hade en boll i stolpen i första. ISÖ brände ännu mer. Resultatet var rättvist men YBK kunde med lite flyt både kryssat och vunnit. Hemmalaget kämpade väl under hela matchen. YBK hade 1-0 och 1-1 fram till 80:e minuten.

Matchens delikatess var Medjeds 1-1 mål i den första halvleken. Fyra YBK:are trollades bort innan bollen behärskat placerades in bredvid Anton Hansson i YBK:s kasse.

YBK:s Tomas Karlsson:

YBK kom till spel som stora underdogs mot rutinerade Örnia vars resultatrad än så länge imponerat. Örnia kom till spel med Lennartsson, den fantastiske Göran Medjed, Joel Borgstrand och ett gäng andra stabbila pågar. Trots detta så var första halvlek oväntat nog Ysbys. Undertecknad sköt från distans, Dennis nickade i stolpen och såväl Jonte som Nisse brände varsitt friläge. Dessutom brände Dennis Ljungberg en straff. YBK borde med andra ord haft ledningen med en eller ett par bollar och att Örnia var topplag och YBK bottenlag gick ej att bekräfta genom en titt på matchen. YBK:s ledning kom retroaktivt när Dennis skarvade ner bollen till Jonatan Gunnarsson som denna gång förvaltade friläget väl. Ledningen stod sig till mindre än 10 minuter kvar av halvleken då Medjed skojade med YBK:s försvar och petade in kvitteringen. Örnia skapade också chanser på fina instick och låga inlägg på vilka Göran Medjed högg som en kobra. Icke desto mindre så borde YBK haft ledningen med en eller ett par bollar efter första 45. Klart bästa halvleken för året.

I andra halvlek tog Örnia över. YBK slet som djur för att freda målet och mer än en gång var det nära att Anton Hansson fick kapitulera. Å andra sidan skapade YBK fina kontringar. Jonte Gunnarsson var en tå ifrån att peta bollen förbi utrusande bortamålvakten men istället hann denne rädda och minuten senare orsakade Dennis och Nisse kaos nere i målområdet. Bollen studsade som en flipperkula på och runt mållinjen. Spelare ramlade och spelare låg i en hög. Till sist damp dock bollen ner i nätet – bakom mål – istället för i det samma.

YBK var med kvarten kvar mycket trötta. Jakob Davidsson ersatte den duktige Anton Olsen för att få in pigga ben men innermittfältstrion Nisse Carlsson, Jakob Johlin och  undertecknad gick på knäna. Målet hängde i luften och mycket riktigt kom det. Med tio minuter kvar vände Göran Medjed bort en tapper YBK – försvarare och satte säkert ledningsmålet i bortre hörnet.

YBK satte allt på ett kort och gick framåt. Örnia försvarade sig väl men känslan var att om YBK bara fick ett bra läge så skulle det vara kvitterat. På rutinert sätt maskade Örnia. Borgstrand och Medjed höll bollen nere vid hörnflaggan och laget spelade på att få tiden att gå. YBK fick ytterligare luft under vingarna då det visade sig att Örnia också var helt slut men istället för kvittering så avgjorde Örnia i en flygande kontring. Matchuret hade då passerat 90 minuter.

Efteråt fick YBK massor av beröm. Bästa laget Örnia mött enligt Örnias tränare och spelare. Publiken applåderade och de flesta ansåg att YBK – rent moraliskt – borde fått något med sig i matchen. Alla missade målchanser kostar såklart i slutändan. Allt beröm till trots. Faktum är att YBK står på noll poäng efter tre matcher som alla kunde ha vunnits. Det känns hemskt. Vidrigt. Beröm från motståndet känns nästan hånfullt. Vi vinner hellre en skitmatch med ett mål mot noll än står och tar emot smicker vid en välspelad match som ändock slutar i moll.

Träningsvärken lär vara enorm. Nisse kanske, kanske inte, kommer upp ur sängen och kapten Jimmy Ivarsson behöver förhoppningsvis inte stå hemma och mura stenmur imorgon. Ett slitet och bedrövat YBK får helt enkelt ta nya tag. Örnia var fantastiskt bra. Klass rakt igenom och undertecknad blir mycket förvånad om laget tappar något poäng i serien. För oss väntar Våxtorp borta i nästa omgång. Vi hoppas att Slangen är sjuk.

Stort beröm till hela YBK men ett extra plus till målvakten Anton Hansson och vikarierande högerbacken Jimmy Ivarsson som på ovan position höll rent på sin kant.

FF Serbiska-VBoIS 0-6 (0-4)
Mål VBoIS: Daniel Pålsson 3 (två straffar), Anders Stam, Rasmus Rudolfsson, Håkan Pettersson

Inget snack. BoIS gjorde ett tidigt mål och sedan rullade det på. Serbiska gav mer eller mindre upp.