Resultat fredag

Vapnö IF-KIK 2-3 (2-1)
Mål KIK: Pelle Svensson, Jonathan Petersson, Joel Åkesson

KIK studsade tillbaka efter förlusten mot Trönninge och vann nu en hetsig tillställning mot Vapnö med 3-2.

LTIK-Torup/Rydö FF 3-4 (1-3)
Mål LTIK: Daniel Hellsten (straff), Simon Vedin, Lucas Alsbjer

Det vill sig inte riktigt för LTIK. Efter två raka vinster inkasserade laget under fredagskvällen tredje raka förlusten. En onödig sådan.

LTIK har förtvivlat svårt att göra mål. Mot TRFF gör man förvisso tre. Men det är två drömmål via skott från distans från Vedin respektive Alsbjer sedan är det då Hellstens straff som Günther Hanssen jobbar fram.

I straffområdena är LTIK inte bra för tillfället. Trots mängder med chanser trycks inte bollen i nät. När man då låter Torup/Rydö göra fyra mål på två möjligheter. Ja, då blir det förlust med 3-4 trots en godkänd insats såväl spel-, men framförallt inställningsmässigt.

LTIK inledde klart starkast. Man tryckte tillbaka gästerna och skapade en del farligheter via hörnor och längre bollar. Torup/Rydö arbetade sig in i matchen och skapade ett par halvchanser.

LTIK tog ledningen då Simon Vedin fick tid på sig på en längre boll. Han tilläts vända upp och vandra till läge innan han hängde upp bollen i nättaket. Ett vackert mål.

T/R kvitterade ännu vackrare. Snabb frispark, LTIK hann inte upp i press och bollen dundrades i mål från håll bakom en chanslös Andrée Pettersson i LTIK:s kasse. Vilken träff!

LTIK tryckte på. Vi minns Vedins vänsteravslut strax utanför, Henrik Nilssons ribbträff, Emil Olssons frispark samt Mattias Johanssons öppna läge med pannan efter inlägg från Conny Strömberg.

Plötsligt studsade bollen till en fristående T/R-spelare som chippade in bollen förbi Pettersson.

Med bara minuter till paus tilldömdes T/R straff sedan Conny Strömberg enligt domare Patrik Bergs mening gått för hårt åt Magnus Björnsson i LTIK:s straffområde. Pettersson klarade straffen, men naturligtvis gick returen rakt ut till straffskytten, som revanscherade sig.

1-3 i paus. Logiskt? Nja... Bortsett från en period i mitten av halvleken var den första delen av matchen LTIK:s.

LTIK satte full spruta från start i andra. Unge Casper Larsson hade kommit in på LTIK:s högerkant och han gav laget energi med sina löpningar och sitt snack.

T/R kom under press och agerade stressat. Nyinsatte LTIK:aren Lucas Alsbjer fick drömträff vid sin andra bolltouch och bollen for i nät från håll. Vedins skott var vackert, T/R:s vackare, det här var makalöst vackert. 2-3.

LTIK hade vittring och pumpade på. Kvitteringen kom sedan en stångandes Olle Günther Hanssen fått agera tvättställ åt allt för hängiga och klängniga T/R-försvarare. Hellsten som vanligt säker från elva meter. 3-3.

Det var LTIK som gick för seger. Men det var T/R som fick den. Snabbt inkast, pefekt inlägg från höger, fristående Björnsson centralt i straffområdet. Nick i mål. 3-4. Ridå!

Grymt och tungt för LTIK, som hade möjligheter att utjämna mer inte klarade att göra så innan Bergs slutsignal. LTIK ägde den andra halvleken.

LTIK hade möjligheter att göra mer än två mål. Alsbjer sköt utanför i bra läge, Casper Larsson rakt på efter hörna, Günther Hanssen nickade, Tom Hjälmefjord nickade i suveränt läge, Vedin sköt utanför, Patrik Åkesson sköt utanför och hade ytterligare två hyggliga möjligheter. Det ville sig icke.

Den farligaste chansen T/R hade utöver målet skapade LTIK åt dem via en lurig hemåtpass från Linus Jerksten.

LTIK måste börja göra de enkla kassarna. De borde också komma med tanke på de möjligheter som skapas. Man kan inte förlita sig på dröm- och straffmål i varje match.

LTIK kan inte släppa in fyra mål på två chanser. När man såg dagens match är det faktiskt föga förvånande att åtta bollar släpptes in i den förra. Varenda halvchans trillar ju i nät. Presspelet är dåligt och det resoluta bakåt saknas lite för tillfället.

Koncentrationen i båda straffområdena måste bli bättre. Annars kan LTIK visa hur bra inställning som helst och spela hur bra som helst. Det räcker ändå inte till mer än förlust med uddamålet mot ett hårt kämpande Torup/Rydö FF.

VBoIS-YBK 4-0 (0-0)
Mål VBoIS: Rasmus Rudolfsson 2, Daniel Pålsson, Jacob Ericsson

Efter en mållös första blev det till slut klar BoIS-seger i derbyt mot YBK. Vi inväntar med spänning Karlssons referat.

Här kommer det:

Första halvlek = En enda anstormning mot Ysbys mål. Hemmalaget anföll. YBK sparkade iväg bollen. Våxtorp frustrerade. YBK med andan i halsen medan bollarna ven runtomkring straffområdet. Johlin jagade Slangen förtjänstfullt men tyvärr jagade vi andra inte tillräckligt bra. Misstänker fortfarande att vi räknat fel och spelat hela matchen med nio utespelare. Antal bollberöringar för undertecknad var färre än ena handens fingrar. Betyg på egna insatsen; pinsam. Backlinjen heroisk. Anton Hansson en gigant.

Andra halvlek = Taggade av att ha hållit nollan kom YBK ut med större självförtroende. Lite bättre positionsspel och backlinjen lika tapper som vanligt. Kändes helt enkelt som om en skräll skulle vara möjlig. Plötsligt en långboll som når BOIS striker. Denne tog ner på bröstet och satte säkert bollen i Hanssons bortre hörn. Jävla skit. YBK försökte lyfta fram spelet för att kvittera. En halvtimme återstod ju. Hade varit bättre om det var en halvminut. Några ströchanser till trots, det var spel mot ett mål.