Träningsmatcher:

Varbergs BoIS U21-Laholms FK 2-1 (2-0)
Mål LFK: Perparim Beqaj

IF Leikin-L:a Tjärby IK 2-0 (1-0)

Det blev förlust för LTIK i lagets första, tidiga, träningsmatch för året. En förlust som ändå lovade gott sett till insatsen.

I första halvlek var LTIK det bättre laget sett till skapade målchanser. Förhållandevis jämnt spelmässigt, där ändå ett överlag bollskickligt Leikin hade ett större innehav av kulan. Men då man försökte sätta upp tempot stoppades man ofta upp av LTIK, där samtliga spelare deltog i försvarsarbetet på ett förtjänstfullt sätt över hela banan. Positionsspelet fungerade förvånansvärt väl i bortalaget med tanke på tidpunkten på säsongen. Mycket berodde också på allas lojalitet och vilja att täcka upp för varandra.

LTIK skapade som skrivet mest. Vi minns Linus Jerkestens friläge, Oskar Hemhagens läge och tre stycken Olle Günther Hanssen-möjligheter, varav en på fispark. Det bästa dock ett halvvolleyläge centralt i utkanten av straffområdet.

IF Leikins tjatglade målvakt Andreas Enggren ofta med på noterna, kom ut och avvärjde och skar av innan LTIK fick fler klara möjligheter. Günther Hanssen skicklig i sin roll som bollmotagare. I anfallsväg låg LTIK:s store, lille lirare Oskar Hemhagen bakom det mesta med flera läckra aktioner och framspelningar.

Leikin gjorde mål på sin enda möjlighet i första. LTIK:are hann aldrig fram och sätta press, ett instick nådde fram till en fri Leikian i fart som säkert rullade bollen förbi Andrée Pettersson i LTIK:s kasse.

1-0 i paus knappast rättvist sett till skapade möjligheter. Sett till spelet var halvtidsresultatet dock okej. I paus gjorde LTIK sex byten.

I andra halvlek hade blått det svårare offensivt, Leikins bolinnehav ökade. Men LTIK fortsatte att försvara sig på ett fint sätt. Leikin tilläts inte komma till många klara målchanser och Pettersson i LTIK-målet hade en lugn eftermiddag.

Olycklig start på andra då en hörna kunde nickas i mål frå Leikins håll sedan LTIK inte lyckats få bort kulan i förstaläget.

I andra halvlek övertygade nye Lucs Alsbjer mest i LTIK. Pga sjukdom i veckan fick nyförvärvet nöja sig med en halvlek (den andra då). Alsbjer var hela tiden spelbar och gjorde bra saker med bollen varje gång den kom till honom. En debut som lovade mer.

Trots 2-0-förlusten en klart godkänd insats av LTIK där samtliga prisas för arbetsinsatsen. Till bäste LTIK:are utser undertecknad ytterbacken Tobias Ewertsson, vars form sedan föregående säong tycks vara konserverad. Mot Leikin fick vi också se en offensiv från Ewertssons sida som var sällsynt under fjolåret.

I LTIK spelade målvakt Pettersson och det starka mittbacksparet Daniel Hellsten/Henrik Nilsson 90 minuter. I övrigt bytades det runt friskt på många positioner.