Resultat lördag

Sparbankens träningscup:
 
LFK-RGIF 4-1
Mål LFK: Rasmus Liedman, David Pinot, Bujar Mazreku, Anton Efraimsson
Mål RGIF: Daniel Petoletti (straff)
 
RGIF stod emot väl och var minst lika bra som LFK långa stunder. Mot slutet syntes det dock vilket lag som tränat mest och LFK tog över rejält. Hatten av för RGIF:s insats dock.
 
BKW-LTIK 7-2
Mål BKW: Petter Gustafsson 2, Manfred Walldén, Nderim Peci, Emil Axelsson, Emil Gustafsson, Miridon Berisha
Mål LTIK: Patrik Åkesson, Oskar Hemhagen 
 
BKW:s favorittryck inför säsongen minskade inte efter denna imponerande uppvisning. BKW var från början det spelförande laget även om LTIK tog ledningen med 1-0. Laget ser väldigt vasst ut med bröderna Gustafsson på mitten omgedda av idel snabbhet. Ska LTIK inte bli förnedrat av BKW även i serien får man tänka till och förbättra det mesta. Framförallt försvarsspelet och det man verkligen är bra på. Rent tekniskt och snabbhetsmässigt kommer inget lag i årets upplaga av division fem att kunna utmana BKW. LTIK hade säkert kunnat acceptera en förlust. En förlust med fem bollar är dock aldrig nyttig.
 
Jag såg bara första halvleken (1:a 25). Kan därför inte berätta så mycket om matchen. Från LTIK:s sida finns det väl inte så mycket mer att rapportera än att det kommer att krävas hårdare jobb överlag för att kunna rå på BKW i seriespelet. Utförligt kommer du att kunna läsa om matchen på BKW:s hemsida så fort Pelle skrivit matchreferat.
 
SIF-YBK 0-3
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 3
 
Tomas Karlsson:
 
Så var det dags igen. Ny säsong, nya förhoppningar, nya friska tag och kanske några poäng på köpet. Försäsongen för Ysby BK har löpt på utan större sensationer. Nyförvärven är än så länge få (Filip Svensson från LFK) och förutom Tobias Johansson och Marcus Gustavsson har laget inte tappat några spelare. Dock saknas såklart trion som försvann under fjolårets andra hälft (Zed Ibrahim, Felix Bolmgren och Ehab el Ali) och osäkerheten kring de gulas kapacitet är stor. Träningarna har rullat på med god närvaro och högt tempo. Laget ser oerhört vältränat ut! Olle Larsson har vuxit ytterligare och är nu 240 cm lång. Nils Carlsson har tidiga morgnar setts löpande  från studentkåren till någon lägenhet inne i Halmstad. Kapten Ivarsson har bantat bort en fullvuxen ponny och Erik Mattsson har tagit försäsongsträning till en helt ny nivå med sin jakt på Talibaner i Afghanistan. Dessutom har Anton Hansson tränat insparkar hela vintern och Kasper Persson ser ut som en framtida storback då hans utveckling lovar mer än gott. 
 
Inför matchen saknades nämnde Nils Carlsson, armskadade backbjässen Robin Hansson och sprintern Robban Beckström. Detta till trots kom YBK med en 17 man stark trupp till premiärmatchen mot grannen Skottorp. Snacket innan matchen handlade om att "fokusera på kämpandet och viljan", och vi kom överrens om att "inte bli för nöjda om vi vinner med 5 - 0 och inte bli besvikna om vi förlorat med detsamma" eftersom resultatet på ett snöigt Glänninge självklart inte säger något alls om framtiden. Alltihopa sköna klyschor med ett enda syfte; att inte få tränaren att verka misslyckad vid en storförlust! 
 
Matchen inleddes i bitande kyla. De få i publiken måste vara Sveriges trognaste supportrar, Sveriges tappraste mammor eller Sveriges mest nykära flickvänner. Snön föll inledningsvis ymnigt och spelets kvalitet var inget att skryta om. Bollen flög emellanåt tämligen planlöst fram och tillbaka i yrvädret. Skottorp skapade några halva halvchanser och Ysby skapade i stort sett ingenting. Fredrik Gustavsson i Skottorps dress (helt sjukt att mr Hasslöv inte spelar i Hasslöv) stormade fram på vänsterkanten och skapade den bästa chansen i första perioden men Anton Hansson stod i vägen. 
 
Andra perioden inleddes med ett bättre YBK - spel. Tränare Karlsson skruvade en frispark som tippades till hörna och efter flera fina anfall på vänsterkanten där Figge Nicklasson figurerade så vaskades den ena chansen bättre än den andra fram. Dock utan resultat. Närmast kom Jimmy Ivarsson som efter ett lysande anfall fick helt öppet mål på en målvaktsretur. Förvisso blev herr Ivarsson i det närmaste mördad av en anstormande Skottorpsback men trots detta borde skottet letat sig in i maskorna. 
 
Mitt i perioden gjorde YBK sex byten och in kom matchens store lirare - Jonatan Gunnarsson. Gunnarsson som ifjol sporadiskt spelade har kapaciteten att bli YBK;s frälsare om han tar sig tid att skippa innebandyn ett tag. Så fort Gunnarsson kom in så svängde matchen över i Ysbys favör. Lagom småarrogant och irriterande demoliserade han med sin fruktansvärda snabbhet Skottorps backlinje. Gång på gång hamnade de gröna på efterkälken när Gunnarsson drog iväg och följaktligen var det också han som inledde målskyttet. 
 
Tredje perioden fortsatte i samma stil. Skottorp försökte flytta fram men straffades i stort sett varje gång som YBK vann boll och satte kontringsbollar mot Gunnarsson. Tvåan och trean var små mästerverk och säsongens första hattrick var ett faktum! 
 
Skottorp hade ett par skott som gick några decimeter över men i det stora hela var segern rättvis och klar. YBK;s mittfält hade det bättre passningsspelet och YBK;s backlinje kändes något säkrare än motståndets. Dessutom fanns ju Gunnarsson i gult och inte i grönt. Beröm till hela YBK;s lag. Olle ser bra ut i sin nya mittfältsroll. Kapten Ivarsson är löpstarkare än någonsin och den orutinerade backlinjen med nye Filip Svensson som mittback höll rent matchen igenom. Skottorps tränare Dock lovade att revanschen kommer i serien och det är väl ingen omöjlighet. Laget såg inte ofarligt ut och kryddat med några spelare som saknades idag så blir säkerligen matchen tuffare när poäng står på spel. 
 
Med kvarten kvar bytte jag ut mig själv (enligt Ivarsson minst sagt på tiden...). Vid sidan av var det kallt. Det snöade. Jag frös. Tårna kändes inte längre och frågan varför i helvete man som 35 - åring lämnar vacker hustru och underbara småbarn hemma för denhär skiten kändes motiverad. Mitt i dessa djupa tankar fick Lasse Hansson i YBK - till publikens förtjusning - ett stenhårt skott rakt på pungen. Han kved som kviga på slakt och bars ut och plötsligt kändes allt bättre (förlåt Lasse). Säkert är detta min sista säsong och därmed också min sista försäsong. Det gäller att njuta av de små glädjeämnena!     
 
YBK;s lag (4-4-2)
 
Anton Hansson
Kasper P, Filip S, Emil O, Figge N
Ahmed E, Tomas K, Jimmy I (c), Olle L
Filip N, Anton O
Avb; Tobias T, Jonatan G, Martin M, Lasse H, Shpetim H, Albin O
 
//P.
 
PS. Hjälp mig att fylla på med målskyttar. DS

Kommentarer
Postat av: Anonym

YBK vann med 3-0, alla mål utav Jonathan Gunnarsson.

2013-02-09 @ 18:22:11
Postat av: bkw

Miri och Emil gjorde också mål

2013-02-10 @ 13:40:40
Postat av: Tell

Utklassning på högsta nivå ....

2013-02-10 @ 14:42:43
Postat av: BKW

Dessutom Emil Axelsson

2013-02-10 @ 14:43:02
Postat av: Anonym

På näst lägsta nivå?

2013-02-10 @ 15:33:48
Postat av: Martin

Är Bujar klar för LFK?

2013-02-10 @ 21:12:26
Postat av: P

Nej.

2013-02-10 @ 22:24:21
Postat av: Anonym

Hur gick det i dam matcherna igår?

2013-02-11 @ 07:45:20
Postat av: SIF

Bedrövligt att inte hela belysningen fungerar.

2013-02-11 @ 22:17:42
Postat av: P

LFK-WRY (dam) 8-1
VGLT-VBoIS inställd pga missuppfatning med tiden.

2013-02-12 @ 16:49:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0