Resultat lördag

Trean:

Vinbergs IF-LFK 3-0 (1-0)

LFK hade inte mycket att hämta i Vinberg. Hemmalaget var klart bättre och vann välförtjänt med 3-0. Mål i minut 2, 48 och 79. Tung start på båda halvlekarna. Ingen FK:are kom upp i normal nivå.

Trönninge IF-RGIF 2-2 (0-1)
Mål RGIF: Marcus Kjellsson 2 (en straff)

RGIF förlorade två pinnar på stopptid. Snöpligt då man varit det bättre laget.

Allting suger!

Efter två spelade mot matcher mot motståndare som undertecknad räknat med att besegra, står nu YBK på noll poäng istället för beräknade sex. Matchen mot Serbiska inleddes med att gästerna trillade boll stiligt men också något omständigt. YBK satsade på kontringar och var ack så nära att ta ledningen när Dennis Ljungberg sprang sig fri. Serbiska skapade ett gyllene läge, efter att bollen ramlat ner i kaoset framför Anton Hansson i hemmamålet men tillsammans med heroiska försvarare, hindrades bollen från att slinka in. Ledningsmålet kom efter ett riktigt monsterinkast som den långe centertanken tråcklade in från nära håll. Inte direkt rättvist men inte heller orättvist. Ledningsmålet hade kunnat tillfalla vilket som av lagen. YBK;s båda innermittfältare drog tidigt på sig gula kort i jakten på den fantastiske nummer tio i Serbiska. Hal som en ål, snabb som en vessla och med äcklig precision i vänsterdojan var han ett ständigt hot.

YBK lyfte nu upp spelet och skapade ett antal chanser. Anton Olsen kom så när igenom men flaggades tveksamt av för offside. Dennis Ljungberg och Nils Carlsson skaffade halvlägen och på en hörna var det mer än nära att kvitteringen skulle komma. Bästa läget skapades av Dennis Ljungberg som tog emot bollen i närheten av straffområdet och höll ifrån sig motståndarna. Han lämnade med sulan bollen bakåt till undertecknad, som fick tid att både sikta och knorra. Skottet gick över den desperate målvakten men dunkade i ribbans nederkant och studsade oturligt nog ut från målet istället för i det samma. Två minuter senare kom målet. Ett inlägg nådde Nils Carlsson som störtdök mot bollen. En skarv över målvakten och Dennis Ljungberg höll sig framme och petade in kvitteringen som stod sig till paus.

I pausen visade den svartklädde domaren prov på härlig ödmjukhet. Vår kapten frågade honom, om vi kunde hålla de 15 minuter som är förordnat eftersom vi inväntade en viktig spelare som först kunde anlända till andra halvan av matchen (Jonte Gunnarsson). Den något maktkåte domherren lät då meddela att HAN bestämmer när halvleken sätts igång och att HAN har rätt att blåsa igång spelet efter sju minuters paus. Dessutom lät han sprida lite osäkerhet när han meddelade att HAN kanske skulle blåsa igång efter sju minuter, kanske efter åtta eller nio men att det var HAN som bestämde. Skön inställning i division sex. Än värre blev det när, i andra halvlek Nils Carlsson solklart revs ner i friläge. Nils som är ärligast i hela världen – vägrade falla och ville nå bollen. Istället för att falla nådde han precis bollen och stötte till den förbi utrusande bortakeeper, klart störd av bristande balans som ett resultat av kapningen. Bollen studsade en decimeter utanför målet. Domaren som månne korrekt gett fördel, gjorde ingenting. Vi trodde på rött kort men förväntade oss i alla fall ett gult. Nils som i vanliga fall inte klagar ens om han får gängstryk i duschen utbrast, ”fan är du blind eller”. Domaren kallade honom till sig för att varna. Smått komiskt att domaren dessutom tog med sig Nils ända ner till hörnflaggan för att dela ut varningen. Så situationen bedömdes helt enkelt som sådan, att det är värre att spontant utbrista en protest – och den är ju verkligen vidrig, full av könsord, hot och smädelser (obs ironi) än att kapa en helt fri motståndare! Domaren klarade i övrigt sin uppgift galant och hade bra koll på spelet men man måste fråga sig om inte Laholms domarklubb borde införa någon form av utbildning, i hur man som domare bemöter spelare. Ett leende är inte fel att bjuda på. Att ibland erkänna ett feldomslut gör att spelarna älskar domaren. Bara ett tips till den machokultur som verkar råda. För döma bra det kan de verkligen och det är beundransvärt hur väl de klarar av matcherna trots bristen på linjemän – förlåt assisterande domare.

Spelet i andra halvlek dominerades inledningsvis av Serbiska som också tog ledningen efter ett fint anfall på högerkanten. Dessutom kostade Serbiska på sig att missa en straff som Anton Hansson räddade och borde kanske haft en straff till när den fenomenale nummer tio kapades på eller strax innanför straffområdeslinjen. Frisparken smet utanför. YBK jagade desperat kvitteringen och oj vilka chanser laget brände. Nils Carlsson stötte så när in Ljungbergs inspel men än närmre var det när Jonte Gunnarsson kom fri med målvakten två gånger – ena gången hann en försvarare ikapp och drog till med en glidtackling som Glenn Hysen fått erektion av att beskåda. Dessutom blev Jakob Johlin tokfri med målvakten efter ett fint anfall men lyckades inte sätta dit bollen i mål. Istället kontrade Serbiska in trean med en minut kvar att spela och säsongen hade därmed fått sämsta möjliga start. Resultatet inte orättvist men lika väl kunde matchen slutat med ett kryss. Dock gratis till ett välspelande Serbiska vars bolltrillande håller hög klass.

Nu vet i fan vad vi skall göra. Lägg oss och dö? Sparka tränardjävulen? Parkera bussen framför målet? Låta tärningen avgöra spelarnas positioner? Hur som så är suget efter att träna i veckan i skrivande stund lika stort som suget efter gonorre.

IS Örnia-KHFF 3-0 (1-0)

Örnia var det bättre laget och tog en logisk 3-0-seger. I ISÖ:s försvar stångades Joel Borgstrand med KHFF:s forward Fredrik Junefalk. På topp i ISÖ härjade Göran Medjed. Han var i vanlig ordning överlägsen och stod för ISÖ:s samtliga mål.