Ska först ut i de småländska skogarna på eftermiddagen och sedan på 25-årsgille på kvällen. Kan troligen bli tight med uppdaterandet. Ska göra vad jag kan. Annars blir det söndag. Hjälp gärna till med resultat (halvtid, fulltid) samt målskyttar i kommenterna. På så vis förenklas mitt arbete något. Tack.

Fyran:

IF Leikin-RGIF 3-1 (0-1)
Mål RGIF: Patrik Philipsson

GIF inledde matchen tamt trots tränare Ulf Wernerssons snack kring att sätta hög press från start. Därför var Patrik Philipssons 1-0 till RGIF på nick efter hörna inte särskilt logiskt sett till spelet. Efter målet kunde dock RGIF ta över tillställningen och vara det bättre laget fram till paus. RGIF fortsatt bättre efter paus, men då Leikin gjorde 1-1 i minut 62 vek grönvitt ned sig fullständigt. 2-1 bara minuten efter 1-1 och sedan 3-1 i minut 72. Båda målen kom till efter RGIF-slarv med bollen i anfallsläge. RGIF var helt harmlösa framåt, inget hände. Tråkigt eftersom att Leikin, precis som Norvalla, är lag som RGIF ska vara bättre än, framförallt när man är ordinarie, som man var mot Leikin.

Bäst i RGIF mot Leikin var Johan Nilsson och Dino Karupovic samt mittbacksparet Patrik Philipsson och Jens Strömberg.

KIK-GIF/VIF 1-0 (1-0)
Mål KIK: Jonathan Petersson

KIK vann mot GIF/VIF och kan blicka uppåt. GIF/VIF är i och med förlusten defenitivt ute ur femman. Sejouren blev, likt 2008 och 2010, ettårig även nu.

KHFF-BKW 3-3 (1-0)
Mål KHFF: Fredrik Junefalk 2, Henrik Fridberg
Mål BKW: Robert Andersson, Arlind Halimi, Miridon Berisha

Spännande match där KHFF i kraft av ett nytt och tyngre anfallspar i Fredrik Junefalk och Henrik Fridberg kunde gå upp i en 3-0-ledning innan BKW bragdartat hämtade upp till 3-3. Mycket speciellt i och med att BKW i sin förra match tappade just 3-0-ledning till 3-3 mot Trönninge.

Unnaryds GoIF-LTIK 2-0 (2-0)

Årets bottennapp gav säsongens onödigaste förlust. En dålig fotbollsmatch mellan två dåliga lag vanns av Unnared sedan domaren tyvärr skänkt smålänningarna segern. Till att börja med, LTIK gjorde ingen bra match. Redan efter fem minuter fick Unnared en mycket billig frispark som Unnaryds frisparksspecialist Victor Gunberg elegant skruvade över muren och i mål. Jonas Nilsson i LTIK-kassen var på bollen, men kunde inte styra den utanför. Bara minuten senare fick Unnaryd frispark i ännu bättre läge, och nu ännu billigare! Daniel Hellsten gick upp och vann bollen klockent utan att använda sig av några som helst ojustheter, ändå blåste domherren. Jag tänkte: "Jaha, det är en sån dag idag." Sinnet rann över och jag fick en tillsägelse av mannen i svart, som naturligtvis var helt ointresserad av att förklara sitt felaktiga domslut. Frisparken dundrade Gunberg i ribban. Casper Larsson fick ett jätteläge efter en fin löpning, tyvärr smet avslutet strax utanför. Max Martinsson nickade så när in bollen två gånger om, Patrik Åkesson hade en nick tätt utanför efter bra LTIK-spel och Magnus Nilsson en bra möjlighet centralt i strafområdet efter framnick från Packi. Unnaryd skapade också möjligheter av ungefär samma karat. Med en minut kvar av första halvlek gör Unnaryd 2-0 efter solklar offside. Ett horribelt beslut att låta spelet fortgå. Jonna chanslös på avslutet från nära håll.

En dålig första halvlek. LTIK:s spel var ryckigt och möjligheterna förbättrades inte då rutinerade Conny Strömberg tvingades kliva av med vadsmärta redan efter 20 minuters spel. I och med Tom Hjälmefjords återbud innan match hade en något tunn trupp tunnats ut ytterligare. Även Tobias Ewertsson tvingades till byte med andnöd. Andra halvlek blev mållös. LTIK-lägena man minns är främst Patrik Åkessons vändning i straffområdet, avslut tätt utanför och Ola Wernerssons skottläge, en bit utanför mål. Dessutom två bra frisparkar av Linus Jerkesten och Daniel Hellsten, hårt och tätt utanför respektive hårt och tätt över. Dessutom borde LTIK fått straff då Magnus Nilsson blev upphakad. Unnarydspelarna blev själva förvånade då den fege domaren lät bli att föra pipan till mun. Även Unnaryd hade möjligheter i andra. Inget av lagen lyckades tvinga respektive målvakt till någon räddning, det blev endast ingripanden. Det säger lite om kvaliteten på det hela. Unnaryd är inte bra för tillfället och man kommer verkligen att få kämpa för att förnya kontraktet. Det säger en hel del om LTIK:s insats. Unnaryd kämpade hårt och hade marginalerna (domaren) på sin sida. Det var oerhört jobbigt för LTIK i längden att hela tiden få alla fifty, fifty situationer blåsta emot sig. Som helhet en jämn match mellan två dåliga lag som logiskt borde slutat oavgjort. LTIK saknade sina offensiva ess Emil Olsson (semester) och Simon Vedin (avstängd) väldigt mycket så klart. Det hade inte skadat om i varje fall en av dem varit med mot Unnaryd. Samtidigt måste det lag som ställdes på benen kunna prestera bättre. Resan hem från idylliska Unnaryd blev ännu tråkigare än den astråkiga ditresan.

Domherren gav ett mycket oseriöst intryck från start. Han dök upp fem minuter innan matchstart. Och även om själva matchen inte höll särskilt mycket högre kvalitet än en korpdito så borde man naturligtvis kunna kräva lite mer professonalism från domaren, som självklart inte var beredd, varken mentalt eller fysiskt då han något försent blåste igång matchen.

VBoIS-IS Örnia 0-2 (0-1)

BoIS åkte på en något oväntad förlust mot Örnia. Kampen om att vara bästa laget i kommunen i sexan går vidare eftersom att HIS nu vann i den här omgången.