Resultat fredag

IF Böljan-LTIK 6-3 (2-2)
Mål LTIK: Daniel Hellsten, Simon Vedin, Patrik Åkesson

LTIK klarade inte av Böljan på ett regntungt Falkenbergs IP. Det var fruktansvärt fotbollsväder med hårt regn och vind. Sett över hela matchen kontrollerade Böljan förutsättningarna på ett bättre sätt. LTIK gjorde på tok för mycket individuella misstag på den blöta planen medan Böljan förvaltade sina chanser i högre utsträckning och därför vann rättvist. LTIK tog ledningen redan efter fem minuter då Daniel Hellstens inlägg styrdes i egen kasse av Böljanspelare.LTIK var bra i inledningen i motvinden. Linus Jerkesten missade friläge och LTIK hade även två farliga hörnor. Det var dock seriens skyttekung Adam Brosved som sedan gjorde två enkla mål på frispark efter misstag från LTIK. Den andra är en indirekt frispark, som dundras i mål via LTIK:are efter pet. Simon Vedin kvitterade innan paus med ett pressat markskott.

Böljan utökade direkt till 3-2 efter paus. Sedan var det LTIK med Vedin i ribban och Alexander Ekstrand i stolpen. LTIK hade Böljan under visst tryck, men istället för LTIK-mål kunde Böljan trycka in 4-2 efter omställning på högerkanten. Matchen exploderade runt den 70:e minuten. Böljan gjorde 5-2 då LTIK:are gick bort sig allt för lätt. Patrik Åkesson rerducerade till 3-5 efter inspel från Linus Jerkesten. Sedan gjorde Böljan vackert 6-3. Det var inget kontrollerat spel, båda lagen kom i kontringar och Böljan gjorde det bäst. Förutsättnmingarna gjorde att det blev väldigt chansartat. Matchen slutade 6-3 och man måste ändå skriva att Böljans seger var rättvis, trots att LTIK var bättre innan paus. Sex mål kan man naturligtvis inte släppa in.