Resultat onsdag:

LTIK-KIK 3-2 (0-1)
Mål LTIK: Emil Olsson 2, Max Martinsson
Mål KIK: Emanuel Hultberg, Jonathan Petersson

LTIK vände underläge 0-2 i andra till seger 3-2 igen. I första halvlek var KIK det bättre laget. Man inledde klart starkast och fick LTIK under press i den kraftiga sidvinden. Kanske borde Joel Åkesson fått straff då han blev hårt åtgången av LTIK:are nära mål, men domare Jan-Olof Jacobsson friade till gula protester. Möjligheterna man minns är annars Emanuel Hultbergs två distansskott tätt över. LTIK:s bästa möjlighet hade spelande tränaren Patrik Åkesson, hans avslut på uppstuds med högerfoten gick dock strax utanför. KIK tog ledningen med 1-0 efter 25 minuters spel. LTIK tappade boll på mittplan, Daniel Hellsten jobbade som ett svin för att få tillbaka kulan men lyckades inte. Patrik Åkesson var nära att glida bort den, men Joel Åkesson fick tag på bollen och höll den starkt till Emanuel Hultberg, som från nära håll nu höll bollen under ribban. 0-1, inte särskilt orättvist. Efter KIK:s mål kunde LTIK komma mer in i matchen. Det var ändå KIK som hade den bästa chansen då Jonatahan Petersson träffade Jonas Nilssons högerstolpes utsida. LTIK fick halvlekens sista möjlighet då Max Martinsson så när fick in en boll från nära håll efter ett inlägg på bakre stolpen. Första halvlek på poäng och resultat till KIK. LTIK blandade högt och lågt och var inte tillräckligt noggranna.

I andra halvlek blev det mesta bättre för LTIK:s del. Spelet fungerade mer tillfredsställande och man hade ett grepp om KIK. Gulsvart var hyperfarliga i omställningar och på kontringar med sina snabba offensiva spelare med Jonathan Petersson i spetsen. LTIK:s lagkapten Emil Olsson testade skott i steget, avslutet träffade hjulet på utsidan av målet. Flera gånger dansade bollen i KIK:s straffområde, men KIK:arna lyckades få bort kulan. 0-2 kom plötsligt efter dryga timmen spelad. LTIK tappade på nytt bollen på mittplan och sedan var Petersson stark då han i kamp med två LTIK-försvarare fick en tå på bollen som i maklig takt rullade över mållinjen. LTIK trummade på trots underläge med två bollar. Fler tillgängliga spelare till matchen än tidigare skulle visa sig avgörande. Tom Hjälmefjord hade kommit in på LTIK:s högerback efter paus och han stod för ett piggt inhopp. Det var också Hjälmefjord som i den 65:e matchminuten slog det utmärkta inlägget till Emil Olsson, som säkert tryckte in bollen med pannan från nära håll efter fint LTIK-spel, 1-2.

Simon Vedin var sedan mycket nära att nicka in 2-2 efter bra inlägg från Linus Jerkesten. 2-2 kom istället efter Emil Olsson-inlägg från vänster. KIK-försvararen är olycklig då han gör en luftsving och sedan får bollen på stödjebenet och i mål. KIK:s spelande tränare, tillika målvakt, Tony Andersson var nära att klara, men bollen gick över mållinjen fram till 2-2 i minut 74. Nu hade LTIK momentum och verkligen luft under vingarna. KIK fortsatte att vara giftiga trots att man var under tryck. Plötsligt blev Jonathan Petersson helt ren efter ett gult inkast. Han rullade bollen förbi "Jonna" i hemmakassen, men Daniel Hellsten hann upp och rensade bollen på mållinjen upp i ribban (!) och ut. LTIK kom runt bra på kanterna och matade in bollar snett inåt. Avsluten blockerades dock ofta av gula spelare. Simon Vedin löpte sig fri til vänster och träffade Tony Anderssons ribba. I den 89:e matchminuten kunde dock Vedins inspel från samma kant fläkas i mål av Max Martinsson fram till 3-2. Bara minuten efter målet blåste Jacobsson av matchen och LTIK hade på nytt vänt underläge 0-2 till seger 3-2 hemma på IP.

LTIK var det bättre laget i andra halvkek. Med moral, tålamod, skicklighet och en gnutta tur lyckades man vända tillställningen till sin fördel i andra. All heder till KIK, som har oflyt. De gula jobbade i vanlig ordning hårt och de gick precis som LTIK för seger. Med lite tur kunde det lika gärna varit 2-3 på resultattavlan. Det är alltid oroligt när Simon Andersson, Emanuel Hultberg, Joel Åkesson och framförallt Jonathan Petersson sätter fart. Den sistnämnde håller jag som en av femmans absolut bästa spelare. Tillsammans med mittback Mattias Ragnarsson var han också bäste KIK:are mot LTIK. LTIK hade fått tillbaka fyra spelare sedan senaste matchen. Det gjorde att det fanns möjligheter att förändra, vilket också gjordes och det föll verkligen väl ut. Redan i paus kom rivige Hisham Gassim in på mitten och Linus Jerkesten flyttades ut på kanten. Sedan byttes båda ytterbackarna ut, Tom Hjälmefjord kom in som högerback och Henrik Nilsson som mittback medan Daniel Hellsten tog klivet ut på vänsterbacken, där hans vänsterfot kunde nyttjas på ett bättre sätt. När Gassim sprungit sig trött och dragit på sig ett gult kort kom en fräsch Martinsson in i spel igen och det var sedan han som avgjorde tillställningen. Det är en kollektiv insats i andra där samtliga rödblåa förtjänar beröm. Inhopparna gör det verkligen bra och det är rimligt att anta att det premieras med startplatser i nästa match. Får jag bara lyfta fram tre kämpar väljer jag mittback Daniel Hellsten, innermittfältare Björn Öberg och ytter Emil Olsson.