Resultat lördag:

Kval till trean:

Laholms FK-Alvesta GoIF 4-2 (0-1)
Mål LFK: Besart Mazreku 2, Andreas Martinsson, Perparim Beqaj

LFK var illa ute. Man spelade dåligt och låg under med både 1-0 och 2-1. Sista 20 var man dock det klart bättre laget på konstgräset och under den sista kvarten gjorde LFK tre raka mål. 2-2 dundrade Andreas Martinsson in på frispark. Ett mycket vackert mål. Bollen steg hela vägen i nät. 3-2 gjorde Perparim Beqaj efter förarbete och inspel från Rasmus Liedman. 4-2 gjorde Besart Mazreku genom ett lobbskott på halvvolley. Tre bra och snygga mål och LFK fick en nödvändigt bra start på kvalet.

Jag valde under lördagen att se IS Halmia bli seriesegrare inne på Örjansvall. Man slog Nike med 3-1 (3-1) efter mål av kusinerna Maholli och Sebastian Crona. Det var egentligen aldrig något snack. Nike skapade inte mycket chanser utöver målet. Jonas Käck i Halmias mål gjorde bara en räddning på hela matchen samtidigt som Halmia skapade chanser för att göra ett par mål till. I minut sju nickade Egzon Maholli enkelt in 1-0 till ISH på hörna. Nike kvitterade omedelbart i den åttonde minuten på nick efter inlägg. Ett enkelt mål av Nike. ISH:s försvar sov. Kushtrim Maholli kunde dock återge ISH ledningen redan i den nionde minuten (tre mål på tre minuter!). Målet var en vacker soloprestation där han från egen planhalva tog sig förbi tre, fyra gubbar på sin vänsterkant, vek in i plan och skruvade bollen i mål. Halmias bäste; Sebastian Crona kunde sedan utöka till 3-1 på ett liknande vis. Tre snygga ISH-mål.

Trots att man inte direkt är Halmian kan man förstås inte låta bli att tycka att det är lite kul att laget nu tar klivet upp i ettan. Ett extra grattis sänder jag till mina kamrater Calle Genberg och Johan Mangfors. Förutom Genberg spelar två ex-LFK:are i ISH; Ervin Ribic och Ronny Sabo. Dessutom återfinns KIK-produkten Bujar Mazreku i truppen. I princip samtliga ISH:are som nu tagit upp laget i ettan, förutom kusinerna Maholli, Crona och Käck, är fostrade i HBK. Genberg vann tvåans skytteliga på 22 mål.