Sexan:

Ysby BK-Skogaby BK 1-3 (0-3)
Mål YBK: Felix Bolmgren
Mål SBK: Olle Günther Hanssen, Mattis Kindblom, Magnus Andersson

SBK var tyngre och vassare än YBK och vann därför matchen. Efter två hörnmål och ett mål efter inlägg i första halvlek stod det alltså 0-3 i paus. SBK drabbades av flera småskador under matchen och tvingades därför till en rad byten.

- De fyra vi hade på bänken räckte inte riktigt till i andra halvlek, kommenterade SBK:s tränare Krister Alexandersson.

SBK bevakade i andra halvlek resultatet från första halvlek, medan YBK hade mycket boll. 1-3 kom med kvarten kvar och efter det var det YBK för hela slanten. Några fler mål lyckades man dock inte göra. Tyvärr är man lite uddlösa framåt i gult, då hjälper det inte alltid att man spelar bra.

YBK:s Tomas Karlsson:

Tungt som attan!

Det var ett revanschsuget YBK som tog emot Skogaby på Munkavallen och det märktes på spelet direkt. YBK pressade på och höll stenhårt i taktpinnen. Felix Bolmgren fick ett fantastiskt nickläge men fick se bollen segla över såväl den överspelade målvakten som ribban. När YBK pressade som värst så slog SBK till. På en hörna nickades bollen i en lång båge in i bortre hörnet. Från ingenstans till 1-0 och det kändes kattskit. YBK:s press kom nu av sig. Skärpan i sista momentet saknades och när väl läget dök upp så kom alltid ett motståndarben eller ett motståndarhuvud emellan. Istället för kvittering så kontrade SBK in tvåan. Ett vackert mål!

3-0 kom även det på fast situation. I trängseln framför målet kunde fristående SBK:are placera in bollen bakom Anton Hansson. 3-0 i häcken kändes som ett hån efter första halvlek. I andra halvlek flyttade YBK upp än mer. Tränare Karlsson spelade i fri roll på mitten, Dennis Ljungberg flyttade upp på topp och Alexander Bengtsson kom in på kanten. Spelövertaget var totalt. SBK hade inte ett anfall och drabbades också av skador vilket tvingade dem att backa hem. Sen kan man väl diplomatiskt säga att de inte direkt hade bråttom att kasta inkast och slå insparkar.

Felix Bolmgren hade två fina lägen, en hörna dansade på mållinjen och YBK ropade efter straff när bollen gick på handen efter ett skott. SBK fredade sig dock väl och målet kom för sent. MED kvarten kvar rullade Felix in reduceringen och trots anstormningen så kändes det aldrig riktigt nära. En frispark tippades till hörna av SBK - målvakten och en solklar straff vinkades bort av den annars utmärkte domaren men på det stora hela - för lite och för sent.

Apropå domaren, han var bra! En helt egen åsikt (INTE YBK:S) är dock att det räcker med EN domare på planen. Det finns inte mycket tråkigare än när motståndarlaget ägnar sig åt att döma. Särskilt inte när målvakten tror sig ligga inne med sanningen om alla matchsituationer i hela världen. Kanske bättre att i så fall sadla om och klä på sig svart domardress istället för att vandra runt som spelare i ett divisionsexlag och berätta för alla hur domaren skall döma.

I YBK gnäller vi inte! Vi suger fett just nu men vi gnäller inte!

Mot Hasslöv och förhoppningsvis nya mål!