LFK-Kvibille BK 2-2 (2-1)
Mål LFK: Tobias Lundgren, Jonatan Jacobsson
Mål KBK: Mattias Olofsson, John Wilson

Ett rättvist resultat. LFK var bättre i första och KBK i andra. KBK kunde mycket väl avgjort genom Mattias Olofsson på slutet.

- Jag borde faktiskt gjort mål där, kommenterade KBK:s 1-1-skytt Mattias Olofsson efter matchen.

1-0 gjorde LFK genom Tobias Lundgren efter hörna i minut nio. Assist: Andreas Martinsson. Olofsson kvitterade till 1-1 då han rakade in John Wilsons passning i mål i den 17:e matchminuten. LFK tog på nytt ledningen i minut 21 då Jonatan Jacobsson halvt cykelsparkade Tobias Lundgrens inlägg upp i krysset. Ett mycket vackert fotbollsmål (se stilstudie i lördagens HP). KBK kvitterade rättvist till 2-2 i andra genom lagets specielle målskytt John Wilson i den 69:e minuten.

Femman:

K/HFF-LTIK 0-1 (0-0)
Mål LTIK: Simon Vedin

En bra division fem-match mellan två bra lag. Det tål ändå att skrivas, även om inget av lagen fick igång något glimrande passningsspel under längre sekvenser. Det tillät inte heller den hårt sandade planen. Det var en riktigt tät och jämn fight mellan två välorganiserade och hårt arbetande lag. Tempot var högt och underhållningsvärdet var det inget fel på. Båda lagen var väldigt trånga på mitten, det gjorde att det sällan blev spel genom mittfältet. Chanser skapades åt båda håll och det vid små missar från något av lagen som ledde till omställningar och kontringar. LTIK började matchen bäst. K/HFF kom in i det bättre efterhand, innan LTIK var bättre igen. Mot slutet av halvleken tryckte K/HFF ner LTIK och man skapade halvlekens bästa möjlighet då Fredrik Junefalk avslutade nära LTIK:s mål. Jonas Nilsson räddade till en resultatlös hörna.

K/HFF hade initiativet även i början av andra, innan spelet jämnades ut. Matchen stod verkligen och vägde. Första målet kändes oerhört viktigt och det blev LTIK som gjorde matchens första och enda mål och det genom Simon Vedin. LTIK-mittfältaren tog en räd från egen planhalva och var inte nöjd förrän bollen låg i nätmaskorna bakom en chanslös Henric Johansson i K/HFF:s mål, 0-1. Detta skedde kring timmen spelad. Till en början höll LTIK K/HFF:s förväntade anstormning kort. Ju mer tiden led desto mer chansade K/HFF och fyllde på med folk framåt medan LTIK försvarade sig och gick på kontring. K/HFF kunde mycket väl fått in en kvittering. En boll satt i utsidan på stolpen. Fredrik Junfealk fick fritt nickläge, då missar han sällan, Jonna flaxade dock till och fick iväg bollen. Kristian Åkesson skulle bara placera in bollen då LTIK:s försvarare Mattias Johansson fläkte sig och styrde till hörna. Fredrik Junefalk fick K/HFF:s sista möjlighet, men Jonna räddade på nytt.

LTIK kunde avgjort matchen lite tidigare då Pontus Pettersson avslutade helt ren mot K/HFF-målet efter en fin framspelning från Max Martinsson. Henning tog dock hand om bollen. LTIK var inte alls ofarliga i kontringarna och de gubbarna som ägnade sig åt offensivt spel gjorde det bra när K/HFF tryckte på för en utjämning. Matchen kunde slutat hur som helst. Första målet blev oerhört viktigt och det var LTIK som fick det i den här matchen på Vedins fina prestation. Mot slutet var det inte oväntat att K/HFF skulle ligga på medan LTIK fick ägna sig åt försvarsspel och ska man vara ärlig gör Junefalk normalt sett mål på någon av de chanser han har. Oavgjort hade inte varit orättvist, det hade inte varit orättvist om K/HFF vunnit med ett mål och det var heller inte orättvist att LTIK vann med ett mål. Båda lagen är tunga att möta och jobbiga på fasta situationer. Där tog man i princip ut varandra i matchen. Det fanns gott om duktiga fotbollsspelare på planen och  det är oerhört svårt att lyfta fram någon/några då samtliga på plan kämpade väl i 93 minuter. LTIK:s målvakt Jonas Nilsson får ett omnämnande då han höll nollan och gjorde ett par bra räddningar. Skall någon omnämnas speciellt i K/HFF får det bli vindsnabbe mittbacken Samuel Markow, som avstyrde flera LTIK-framstötar i sista stund på egen hand.

Värt att notera i övrigt är att domaren, Patrik Berg, gjorde en bra match. Det var högt tempo och mycket närkamper matchen igenom. Det var en svettig man i svart som blåste av efter 93 minuters spel. Berg lade ribban högt, var tolerant och konsekvent under hela matchen. Hade fyra straffsituationer att ta ställning till, men gjorde nog rätt som friade i samtliga fall. All cred!

BKW-IF Böljan 2-5 (1-2)
Mål BKW: Manfred Walldén 2

BKW:s Pelle Persson:

Walldia inleder strålande och det är bara ett lag på plan i inledningen. Walldia tar också ledningen efter 10 minuter genom Manne Walldèn. Böljan blir ordentligt tillbakapressade och förmår inte skapa någonting framåt. Walldia däremot har ett flertal upplagda chanser men Tobias Josefsson i Böljan målet är riktigt duktig och håller tätt för ytterligare nätkänning. När Böljan så efter 28 minuter kvitterar på i princip sin första chans vänder matchen. Därefter är det chanser åt båda hållen innan Böljan på sin andra chans i matchen gör 1-2. Det kan räcka långt med en jätte i målet och effektivitet framåt.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Arlind horribelt får sitt andra gula i en närkamp ute vid linjen som definitivt inte var något att vifta med kortet åt. Men Walldianerna biter ihop och kämpar på med 10 man. Matchen är nu helt jämn och Josefsson fortsätter att storspela. Böljan ökar på ledningen efter 67 minuter efter ett missförstånd i Walldiaförsvaret. Men 3 minuter senare var det match igen när Manne gör sitt andra mål för dagen. Walldia gör en heroisk arbetsinsats men får ge sig när gästerna med 5 minuter kvar tilldöms en straff efter att Agnvall hakat en Böljanspelare i en situation. Som grädde på moset blir Johan dessutom utvisad för målchansutvisning vilket det knappast var eftersom motspelaren inte hade kontroll på bollen. Böljan gör 2-4 på straffen och får även in 2-5 på övertid via ett självmål av Jonathan Roslund när han oturligt täcker ett skott och får se Vispen bli överspelad.

Det är inte ofta man kan säga att man är nöjd med en insats när man förlorar med 5-2. Men det var precis vad coach GUS sade efter matchen. Han tänkte naturligtvis då på den fantastiska inställningen hos samtliga Walldianer som trots motgångarna aldrig gav sig. Utan en sådan insats som Tobias Josefsson bjöd publiken på är jag säker på att Walldia hade gått segrande ur denna matchen.

Simlångsdalens IF-KIK 4-2 (1-0)
Mål KIK: Jonathan Pettersson 2

Det blev förlust för KIK i den tuffa bortamatchen mot Dalen, som därmed tog sin andra raka seger.

Redan i den 9:e minuten gjorde Dalen 1-0. Det resultatet stod sig till paus. I andra fick man på nytt ett tidigt mål. 2-0 i den 51:e matchminuten. Jonathan Pettersson reducerade omedelbart till 1-2. I den 77:e kom Dalens 3-1-mål och i den 87:e 4-1-målet och spiken i kistan från Dalens lagkapten och notoriske målskytt Caspar Swedenman. I den 89:e reducerade och tröstmålade Pettersson med sitt andra mål till 2-4.

Sexan:

VBoIS-SBK 1-1 (1-1)
Mål VBoIS: Håkan Pettersson
Mål SBK: Kristian Johansson

Helt oväntat var det inte att SBK på nytt lyckades knipa poäng mot VBoIS. Hur stora favoriter BoIS än må vara i övrigt så har man svårt för de röda.

Håkan Pettersson gav BoIS ledningen i den 11:e minuten, innan SBK kvitterade genom Kricke i den 38:e.

- Spel mot SBK:s mål i typ 80 minuter. Gör man inte mål på sina chanser vinner man dock inga matcher. Vi bör vinna det här med ett par bollar egentligen, kommenterade BoIS tränare Jim Leandersson efteråt.