Resultat fredag

Elitfyran:

LFK-Ullareds IK 1-0 (1-0)
Mål LFK: Johan Green

Dålig match av LFK. Hemmalaget fick inte alls igång sitt spel, men kämpade och vann ändå inte helt orättvist, även om man hade flyt mot slutet. Ullared sprang mycket och var ettriga, men imponerade inte spelmässigt de heller.

Fyran:

RGIF-IF Leikin 0-2 (0-0)

Det är mycket tungt för RGIF nu. Giffen gjorde en riktigt bra match hemma mot Leikin, men man har inget flyt. Första halvlek dominerade RGIF totalt och man skapade mängder med målchanser. Bollen ville dock inte i nät. Andra halvlek började som den första. Ändå var det Leikin som gjorde 0-1 från ingenstans. RGIF började då hänga lite. Leikin avgjorde sedan matchen med ett skitmål fram till 0-2. Dino Karupovic var utan tvivel planens främste spelare, han var mycket duktig i första halvlek.

BKW-K/HFF 3-1 (0-1)
Mål BKW: Mikael Alm
Mål K/HFF: Miridon Berisha 2, Emil Gustafsson

BKW vände på ett starkt sätt underläge med 0-1 i paus till seger med 3-1 mot K/HFF.

BKW:s Pelle Persson:

Walldia vände och vann när det såg som mörkast ut. KHFF tar ledningen i första halvlek efter 26 minuter när Nderim precis gått ut med en ny skada till sjukhuset Walldiakliniken, Mattis Fritzon ersatte. 0-1 står sig halvleken ut efter en dålig insats framför allt av hemmalaget. En del förändringar görs i pausen. Arton ut med skada, Mackan upp på topp, Andreas in på högerbacken. Bit ihop, nu ska det här vändas var inställningen. Kvitteringen kom i minut 65 av Miri, 2-1 efter 67 av samme man och 3-1 med 20 minuter kvar på en kanon signerad Egga Gustafsson. Nu var gästerna ett slaget lag och det var bud på fler hemmamål efter en av årets absolut bästa halvlekar inställningsmässigt.

LTIK-Unnaryds GoIF 3-1 (2-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Max Martinsson, Conny Strömberg

LTIK studsade tillbaka efter de svaga insatsen i förra matchen. Nu hemmaslog man Unnaryd med 3-1. LTIK gjorde en bra match och kontrollerade skeendet på plan på ett stabilt sätt. LTIK inledde mycket starkt och skapade snabbt tre stycken bra möjligheter. Efter kvarten spelad kunde Unnaryd ta över lite och bl a skapa ett par resultatlösa hörnor. På en av dessa kontrade LTIK. Magnus Nilsson spelade fram Simon Vedin, som löpte loss och helt ren med Unnaryds duktige målvakt Damir Hadrovic lobbade han mycket kallt denne. Ett väldigt vackert avslut av Messi-snitt, 1-0. Spelet jämnades ut igen. LTIK var dock starkast mot slutet av halvleken. Mycket företagsamme Max Martinsson var väldigt bra på sin kant. Det var också Martinsson som distinkt tryckte LTIK:s tvåa i nät på uppstuds i Unnaryds straffområde, 2-0. Ett skönt mål för Martinsson och för LTIK. Daniel Hellsten var den som stod för framspelningen. Unnaryd hann med ytterligare en resultatlös hörna innan paus.

I andra halvlek hade Unnaryd mycket boll, man fick dock aldrig spelet att stämma fullt ut mot ett diciplinerat LTIK. Det blev nog för mycket långbollande och det är inte Unnaryds rätta märke då det egentligen är ett spelskickligt lag. LTIK vågade ofta hålla i bollen när man väl hade den och hemmalaget var vassa i omställningarna. Utöver målen skapade faktiskt LTIK halvlekens bästa möjlighet, och det redan fem minuter in i halvleken då Simon Vedin solokörde från egen planhalva och sedan tvingade Hadrovic till en jätteräddning. Unnaryd hade som skrivet mycket boll, men var väldigt uddlösa, åtminstone just i den här matchen. LTIK avgjorde efter ca 75 minuters spel. Nyinbytte Anders Thid slog ett perfekt inlägg som Conny Strömberg mötte med pannan och vackert styrde upp i nättaket, 0-3 och Unnaryd var ett slaget lag.

Med bara minuter kvar att spela reducerade Unnaryd på ett markskott utifrån, 1-3. Målet var onödigt eftersom att LTIK så långt inte släppt till en målchans på hela matchen. Men reduceringen var så klart betydelselös för utgången. Stabil match av LTIK. Försvaret agerade rejält, mittfältet vann kampen och framåt hotade de spelare som ska vara giftiga. Bortsett från baklängesmålet var matchen i princip felfritt genomförd av LTIK. Marginalerna är dock små. Unnaryd var varken bättre eller sämre än något lag LTIK mött så här långt. Det känns som att det i varje match i femman handlar om bäst inställning och form för dagen, så jämnt är det mellan alla lag. Bäst på plan? Idag får Max Martinsson och mittback Henrik Nilsson mina röster. Men alla var bra i LTIK.

HIS-YBK 2-0 (1-0)
Mål HIS: Fredrik Gustavsson, Emil Hermansson

HIS hemmaslog YBK med 2-0. 1-0 kom strax innan paus och 2-0 fem minuter efter. Psykologiskt viktiga mål för HIS, motsatsen för YBK naturligtvis.

YBK:s Tomas Karlsson:

Matchavgörande domslut men rättvis förlust!

Har tidigare skrivit att YBK aldrig gnäller! Men nu kommer undantaget! Ett äkta "jag är djävligt dålig förlorare gnäll"! Säkerligen färgat som attan. Säkerligen inte utan att motståndarna nu kommer hävda motsatsen. Säkerligen inte lönt! Men i alla fall....här kommer klagovisan!!!

Sedan jag tog över som coach för YBK har vi tagit 9 poäng. Ingen Mourinho direkt.... Vi har stått för hårresande matcher, hyfsade matcher och bra matcher men summa summarum, vi har främst förlorat. Att jag inte fått sparken är i det närmaste osannolikt. Styrelsens tålamod måste vara i paritet med Zenbuddistmunkarnas i Tibet. Hur som haver, under denna period har vi i YBK drabbats av 12 stycken straffar MOT OSS i seriespel. 12 straffar på 28 matcher är mer än en straff mot oss i var tredje match. Under samma period har vi fått 0 (noll) straffar MED OSS. Det finns två alternativa förklaringar;

Alt 1; Domarkåren har samstämmigt i en ondskefull konspiration bestämt sig för att köra YBK i botten. Att vi dessutom är sämst i Halland föder också misstankar om att den gamla klyschan "det är svårare för underdogs att få straffar med sig" månne stämmer.

Alt 2; Vi är klumpigare än motståndaren i eget straffområde och mer sällan på besök i motståndarnas straffområde än vice versa vilket såklart minskar chansen att få en straff.

Det känns som om alternativ 2 är det korrekta och verklighetsförankrade...men i mörka stunder efter ytterligare en förlust på Hasslövs stenhårda matta, med en Whiskey i handen, tom blick riktad mot TV:n och den hemska känslan av att alltid vara en förlorare, så är det lätt att falla ner i hat och ogrundad ilska mot allt och alla. Likt den arbetslöse Greken som skyller på Romerna, så skyller den poänglöse tränaren i svaga stunder på mannen i svart...

Varför? Början av andra halvlek. Dennis Ljungberg stormar mot mål på jakt efter en långboll. Ställningen är 1-0 till hemmalaget. Ljungberg hinner först. Närkamp mot Hasslövs duktige mittback inne i straffområdet. Ljungberg skyddar bollen med kroppen. Viftar lite med armarna (erkänner ödmjukt) i ett försök att hålla backen borta. Backen hamnar på fel sida om Ljungberg. Backen kopplar livtag, halvnelson eller vad det nu kallas. Ljungberg faller, backen faller, YBK vrålar straff!! Bollen studsar, Ljungberg försöker komma upp, tillstörtande HIS:are skeppar bollen åt helvete! Enorme Gustavsson på topp får huvudet på bollen. YBK överraskas helt och hållet. HIS:are fri med målvakten. 2-0 till hemmalaget. Rensningen = assisten! Domslutet = Mycket matchavgörande! Domarens roll i detta 10 - sekundersmoment = i bra läge men utan att blåsa. Det ryckte i armen, pipan var på väg mot munnen, men mitt i allt hejdade han sig! YBK i bitar! Protester haglade! Tränaren på väg på alkoholism. Spelarna uppgivna. Domaren säker på sin sak även efter matchen. Träning på tisdag! Jippi va roligt!

Matchen mellan Hasslöv och YBK vanns dock helt rättvist av Hasslöv. Det måste erkännas! I första halvlek hade Hasslöv ungefär 500 hörnor och vaskade fram  ett antal hel och halvchanser. Jimmy Ivarsson sköt men Anton Hansson räddade. Store Gustavsson nickade men Anton i YBK:målet gjorde sig stor. Tränare Karlsson täckte bort ett skott på väg mot bortre gavel och flera av hörnorna ledde till oroligheter. YBK var rejält pressat och skapade endast ett bra läge men Ljungbergs skott räddades av HIS:målvakten.

YBK visade massor av hjärta. Trots det stora manfallet av spelare som inte kunde vara med så skötte sig ersättarna och YBK höll spelet uppe hyfsat. Backlinjen var strålande och på mittfältet slet Nisse Carlsson så att man som tränare blir tårögd! Med två minuter kvar kom dock ledningsmålet. Gustavsson nådde först på ett inlägg och petade in bollen. Bittert och ett klassiskt citat som "psykologiskt tungt" passar väl in.

I andra halvlek lyfter YBK upp spelet. Hasslöv skapar i stort sett inga lägen förutom ovan beskrivna mål men om sanningen skall fram så är inte YBK riktigt nära att göra mål trots övertaget. När domaren blåser av matchen så står det 2-0 till Hasslöv på tavlan och igen - Domslutet var extremt avgörande MEN samtidigt vann Hasslöv mycket rättvist matchen. Matchens lirare var utan tvekan YBK;s Nisse Carlsson. Outstanding på banan. Filip Nilsson som vikarierade som högerback skötte sig bra och hela laget skall ha heder av kampviljan och passionen under matchen.

Vad är då YBK:s problem? Varför står vi där med skammen efter varje match? Ja inte är det domarens fel. Inte heller är vi så mycket sämre än motståndarna. Men vi saknar den där extra tyngden och gör lite fler misstag än motståndarna. Några luftsparkar mer, några inkast åt skogen fler, några passningar på mittplan till fel adress fler, några felbeslut i offensivt straffområde fler - än vad motståndarna gör.

Hur skall vi vända trenden? Ja om inte Zenbuddisterna i styrelsen tröttnar på mig så får vi väl försöka lösa det på något sätt. Skottorp väntar till helgen. Fortsätta kämpa, träna mer avslut, träna mer passningsspel och kanske tillsammans be en bön till högre makter är det jag kan tänka mig. Själv postar jag en önskelista;

1. Att Skottorps bästa spelare är sjuka på lördag.
2. Att någon i Skottorp blir utvisad direkt
3. Att vi får en tokfeldömd straff med oss
4. Att Tobbe sätter straffen
5. Att Texas Johansson lider med YBK och gör comeback inom fotbollen som spelare hos oss. Vi kan bjuda på skor, läsk, våfflor och hamburgare. Du får välja nummer också!

Mål SBK: Kim Andersson 2

SBK bortaslog SIF med 0-2 och befäste därmed sin position som bästa Laholmslag i sexan.